Ледени талас у БиХ: Очекује се нагла промјена времена

Према прогнозама Хидрометеоролошког завода ФБиХ, од четвртка се може очекивати пад температура ваздуха.

Босна и Херцеговина 10.02.2021 | 21:51
Ледени талас у БиХ: Очекује се нагла промјена времена

На сјеверу земље киша ће прећи у сусњежицу и снијег, а до краја дана падавине ће престати. За викенд се прогнозира хладно и без падавина.

У петак се на сјеверу очекује умјерено до претежно облачно вријеме. У вечерњим сатима је могућ и слаб снијег. У Херцеговини претежно ведро, уз поступно наоблачење. Јутарња температуре ваздуха већином између -10 и -5, на крајњем југу земље до 0, а највиша дневна температура ваздуха већином између -7 и -1, на југу земље од 4 до 7 степени.

Први дан викенда очекује се умјерено до претежно облачно и прохладно вријеме. Понегдје у централним и источним подручјима и са слабим снијегом. Током дана постепено смањење облачности. Јутарња температура ваздуха већином између -10 и -5, на крајњем југу земље до 0, а највиша дневна температура ваздуха већином између -7 и -1, на југу земље од 4 до 7 степени.

У недјељу се очекује умјерено до претежно облачно вријеме. Понегдје на сјеверу и са слабим снијегом. Јутарња температура ваздуха већином између -10 и -5, на крајњем југу земље до -1, а највиша дневна температура већином између -7 и -1, на југу земље од 4 до 7 степени.

У периоду од 15. до 22. фебруара, према расположивим подацима, очекује се суво и стабилно, али и врло хладно вријеме. Период ће карактерисати хладни дани.

Минималне температуре ваздуха биће од -12°Ц и -6°Ц на сјеверу, до 0°Ц на југу. Максималне температуре кретаће се између -8°Ц и -3°Ц на сјеверу земље, на југу Херцеговине до 4°Ц.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борац

11.02.2021 06:25

Код нас је ледени талас,од кад је ова лоповска секта на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

11.02.2021 08:18

Јос ако вам ускратим гријање. .