Мостар: Поништен први круг гласања за градоначелника

Арман Залихић, вијећник Социјалдемократске партије (СДП) БиХ и предсједник њихове мостарске организације нови је кандидат за градоначелника Мостара.

Босна и Херцеговина 10.02.2021 | 15:31
Мостар: Поништен први круг гласања за градоначелника

Он је данас предложен испред Клуба Прве мостарске партије (ПМП), након што Градско вијеће поништило раније одржани први круг и омогућило ново кандидовање.

На првом дијелу сједнице који је одржан у петак већ су се кандидовали Марио Кордић (ХДЗ), Златко Гузин (Коалиција за Мостар) и Ирма Баралија (Бх. блок).

Конститутивна сједница Градског вијећа прекинута је 5. фебруара након првог круга гласања за градоначелника пошто су вијећници из Коалиције за Мостар напустили засједање.

У други круг за градоначелника тада је прошао Марио Кордић, кандидат ХДЗ-а са 14 гласова и кандидат Коалиције за Мостар Златко Гузин са 11 гласова.

Мисија ОЕБС-а, Делегација ЕУ, специјални представник ЕУ у БиХ, амбасаде Велике Британије и САД, те ОХР јуче су позвали Градско вијеће Мостара да понови први круг гласања за градоначелника.

У заједничком саопштењу они су тражили да се процес врати на позицију која је у складу са градским Статутом, односно да гласање буде тајно.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Побједника

10.02.2021 14:47

Није било. Но, одговорно је то мјесто. Људи се боре за обавезе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАКИР ПРОДО

10.02.2021 15:29

ПА БАКИР ЈЕ ТО ПРОДО ЦОВИЦУ А ОВИ ГЛУМЕ ЦИРКУС КО НЕ ЗНАЈУ. СТВАРНО ИДИОТСКА ДРЗАВА. КО ОНИ СЕ ФОЛ БИРАЈУ ИЗМЕДЈУ СЕБЕ.

Name

кики

10.02.2021 17:15

Ови ко да папу бирају...

ОДГОВОРИТЕ