Бивша власт није званично дала сагласност за трку

Претходна администрација града Бања Лука, као и садашња, нису званично дали сагласност за организацију овог пројекта јер нису добили план и програм организације, односно оперативни план организације и оперативни план прихода и расхода за организацију манифестација УЦИ Гран Фондо Wорлд Цхампионсхипс за 2021. годину. 

Република Српска 10.02.2021 | 14:07
Бивша власт није званично дала сагласност за трку

Поводом јучерашњег иступања у јавности господина Владимира Куваље да „Бања Лука неће бити домаћин свјетског првенства и свјетске серије који ће окупити 9.000 учесника  из 70 земаља гдје је Бања Лука изгубила добит од 10 милиона КМ, као и да су добили сагласност града Бања Лука за организацију наведеног такмичења“, желимо информисати јавност о сљедећем:

Претходна администрација града Бања Лука, као и садашња, нису званично дали сагласност за организацију овог пројекта јер нису добили план и програм организације, односно оперативни план организације и оперативни план прихода и расхода за организацију манифестација УЦИ Гран Фондо Wорлд Цхампионсхипс за 2021. годину. 

Због тога се и нисмо могли изјаснити о суфинансирању овог пројекта. 

Уједно, да би нека спортска организација организовала спортско такмичење или спортску манифестацију неопходно је да добије сагласност Града која се издаје на основу поменутих оперативних планова. 

До данас нити Савез за спорт и рекреацију нити Бициклистички савез Републике Српске, који се до сада представљају као организатори, нису доставили тражене документе из којих би било јасно видљиво да ће учествовати 9.000 лица из 70 земаља и да ће Град Бања Лука зарадити 10 милиона КМ. 

Узмемо ли чињеницу да је на УЦИ Гран Фондо Wорлд Цхампионсхипс за 2019. годину у Пољској (Познањ) учествовало 2.000 људи из 46 земаља, постављамо питање који су чињенични подаци да ће у Бањој Луци учествовати толики број лица и да ће Бања Лука зарадити милионе када узмемо да пандемија Ковид-19 још увијек траје у читавом свијету и неизвјесно је да ће и престати у 2021. години. 

Такође, информишемо јавност да се градска администрација Бања Лука званично упознала са кандидатуром Бање Луке за организацију УЦИ Гран Фондо Wорлд Цхампионсхипс за 2021. годину у септембру 2019. године дописом Савеза са спорт и рекреацију, што говори да је ово пројекат који није у систему такмичарског спорта већ искључиво манифестација из области спорта, која има за сврху популаризацију бициклизма и туризма на овим просторима.

Не желећи да умањимо значај овог пројекта, који свакако има своју вриједност на популаризацију бициклизма, град Бања Лука ће у наредним данима разговарати са организаторима овог пројекта, као и о врсти помоћи у име града Бања Лука. Морамо имати у виду да је у овом тренутку важно и приоритетно пронаћи преко милион КМ за Дом здравља и организацију вакцинације грађана овог града, као и за јавни превоз, саопштено је из Градске управе Бањалука.

(БН) 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Професор Окултис

10.02.2021 13:44

Пусти те дзабалебаросе. Хоце гузоваце без капи зноја. Цуј 9000 хиљада уцесника а европа закљуцана због Ковида. Па коце ти доци Кувеља јеси нормалан али битно је да манифестација носи бомбастично име. Знаци сваки уцесник це потросити 1.100км у Б. Луци и то за два дана боравка највисе. Мисли мало рацунаљка ти је неисправна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дерим

10.02.2021 14:16

Гора ствар је сто ће сад овде неки паметњаковиц критиковати власт, СНСД, Додика и молити Драшка да то усвоји и потпише и заврши.

Name

Перцепције

10.02.2021 13:47

Се разликују, политиике се лако знају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Перцепција

10.02.2021 14:46

Исти тај Куваља са криминалцем а неписменим магистром, начелником општине Власеница орканизује пролаз трке Београд- Бања Лука кроз 'успутну' Власеницу и на трећеразредним бициклистима краду стотине хиљада марака.

Name

Семберија

10.02.2021 13:47

Против Русије? Познато је да Руси нису цвијеце, али ни остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

10.02.2021 13:50

Мрзи, а хоце несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнез Иво од Семберије.

10.02.2021 13:52

Земља пустоси, прије или касније, услед својих дијела и мрзње. Семберија и ратови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

10.02.2021 15:15

Бањалука је одувијек била бициклистицки град, и ред би био да Град Бањалука подржи ову манифестацију, ал осто тако питање шта ће бити због Ковида. Сви затварају своје границе, једино код нас раде ск8јалиста, као никад

ОДГОВОРИТЕ
Name

софроније

10.02.2021 17:10

у Бањалуци постоји само табла бициклистицког клуба и НИСТА висе. Све је растурено.

Name

Трт

10.02.2021 19:25

Не треба Бањалуци ниста. Био је то некада лијеп град. Ево сад И ово. Велики промасај. Бањалуко, тразила си, добила си. Узивај!!!

Name

Ре за бањалуку

10.02.2021 19:43

Бања Лука је некад имала рукомет, косарку, фудбал, бокс... Као и мљекару, Фабрику дувана, Фруктону, Космос... Али сада су остале само успомене јер су црвени кмери све унистили.

Name

БСК

10.02.2021 19:11

А Кувеља бас рацунао на новац од града, ниста висе исто бити неце

ОДГОВОРИТЕ
Name

зу

10.02.2021 20:19

боље би му било да улози у пластицну операцију ?

Name

x

10.02.2021 22:05

Какво немусто правдање града БЛ, треба новац за вакцине и удзбенике. Па организатор није тразио 1 милион од града вец подрску у организацији. Град за овакав догадјај који коста стотине хиљада марака даје максимално неколико десетака хиљада. Коментари већине на овом порталу су такви да су против оваквог догадјаја. Готово никаквих спортских догадјаја нема нити у БЛ а поготово у Републици Српској па је изгледа то сасвим нормално за вецину...Због тога нам је спорт такав да смо једина дрзава у Европи без олимпијске медаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

11.02.2021 08:15

Реално, мало ко од нас има овдје довољно чињеница шта се заиста догађа. Знамо како су разни фестивали мутили, све нешто промоција града, а пар људи напуне џепове (и нарко дилери, што јес јес). Рекох не знамо пуну причу, а има свега. и биркоратије, и неозбиљности организатора који мисле да је ентузијазам исто што и правна сагласност. Пробајте тако "само из љубави" нешто оргаизовати у тој јемачкој у коју се толико кунете, а да не ријешите на вријеме најаве, безбједност, итд. Погледајте циркус са маратонима по Бајалуци гдје су се посвађали организатори па имате неколико маратона годишње, (тј. било је до короне), па свако мало затворен град за саобраћај. О фестивалима који данима тресу озвучењем у центру града да се чују у Градишци - све најбоље из удружења нарко дилера. Манифестације су супер, али организатори морају поштовати законе и правила, па и јавни ред и мир. Уколико их неко рекетира, онда је то друга прича. Драшко ми баш не личи на рекеташа.

ОДГОВОРИТЕ