Работа најавио тужбе против љекара болнице "Србија"

Драган Работа из Пала тврди да је његов отац Мирко преминуо због немара љекара Болнице Србија. Из Болнице негирају оптужбе, а Работа највљује тужбе.

Република Српска 09.02.2021 | 22:58
Работа најавио тужбе против љекара болнице "Србија"

Крајем прошле године отац Драгана Работе из Пала примљен је у болницу Србија због обостране упале плућа. Смјештен је на ковид одјељење иако породица тврди да није био заражен вирусом корона.

Радили смо тест дан уочи одласка у болницу и био је нагативан'', тврди Драган Работа и додаје:

,,Звао сам сваки дан болницу да се распитујем за здравље оца и увијек сам питао шта је са ковидом?Рекли су ми да су и они радили тестове и да су негативни''.

Работа тврди да се наредних 20-ак дана о здрављу оца информисао телефоном јер су због епидемије у Болници Србија забрањене посјете пацијентима као и доласци код љекара.

,,18.јануара звао сам оца,као и свако јутро,на мобилни телефон али ми се није јављао.Тек око 14 часова сам успио да добијем на телефон особље болнице Србија и тад су ми рекли да ми је отац тог јутра имао инфаркт'', каже Драган и истиче да су му саопштили како његов отац није пребачен на коронарно одјељење већ му је дежурни кардиолог прописао терапију.

Око 18 часова тог дана јавили су му да му је отац преминуо.

Работа сматра да је кардиолог болнице Србија одговоран за смрт његовог оца јер га није са ковид одјељења пребацио на коронарно, а осим њега тужиће и болницу јер су му, како тврди, оца смјестили на ковид одјељење иако је имао негативне тестове.

Од руководства болнице Србија тражили смо одговор на питање да ли је пацијент Мирко Работа био смјештен на ковид одјељење,иако његова породица тврди на није био заражен вирусом корона,те зашто након инфаркта није пребачен на коронарно одјељење.Из болнице су нам послали одговор у којем наводе.

,,Пацијент Работа Мирко примљен је на лијечење 27.12.2020.ради масивне упале плућа и других придружених болести.По пријему пацијента урађене су потребне дијагностичке претраге и консултације.У Ковид болници пацијент је био под сталним љекарским надзором.Рађене су редовне контроле као и лабораторијске, биохемијске и друге дијагностичке претраге.У току хоспитализације код пацијента развио се акутни инфарк миокарда о чему је одмах обавијештен Кардиолошки одјел болнице,који је одлучио о даљем лијечењу пацијента.Усљед погоршања болести,18.јануара 2021.дошло је до погоршања стања и смртног исхода пацијента''.

Драган Работа каже да не одустаје од тужбе те истиче како је добио непотпуну медицинску документацију покојног оца,односно само отпусно писмо,у којем пише да је био позитиван на вирус корона.Тестови који су показали да је негативан су,тврди Работа, нестали.

Работа додаје и да му из болнице нису враћени сви лични предмети покојног оца.Породицу је додатно потресла и чињеница да покојни Мирко Работа,који је иначе био инвалид без ноге,није сахрањен са протезом иако су то тражили већ им је она накнадно донесена на кућни праг.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Миодраг

09.02.2021 22:32

Рудјо мом тати су прије 3 године у болници Србија преписали 5 хемотерапија и неком лудом срецом и препоруком доктора из федерације смо отисли у Турску гдје је установљено да тата нема туморе нити су потребне хемптерпије ни зрацења. Замислите онда како убијају и наравно када је преминуо после 3 године доктор је констатовао смрт и написао цанцер е коме они фактурису све то нико не зна али тески је то лоповлук. Имам и све доказе тако да бих ти се могао придрузити са задњим отпусним писмима да заједно тузбу поднесемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миодраг

09.02.2021 22:35

Зивио је после тога 3 године и пред корону ке погресно лијецен. Задњи пут када сам досао по њега бацио је сву документацију и рекао је вози ме овде нико никад не треба доци. Ко нас лијеци и каква нам је власт и дрзава, ко има паре лијеци се приватно ко нема касапница убија била то цорона или не. Потплацено друство појединаца који нас системски урусавају а народ цути и само цути о свему, запитам се како могу да дозволе да буду продате дусе.

Name

А коме

09.02.2021 22:48

Коме поднијети Тужбу,кад је све живо Корумпирано 10 година траје Агонија и ово је сад за Међунардни Суд ,али.изгубио сам до сад 10 година,и 2 Члана породице.

Name

Добој

09.02.2021 23:05

У Добоју пацијентима којима нису радили тестове, али их воде као корона пацијенти и посаљу куци прописују уз другу терапију хормон надбубрезне злијезде и тврде како се тај лијек показао као добар у лијецењу короне (коју пацијенти ни немају). Бице много тузби, а препорука је да сви инсистирамо на обдукцији, без тога це бити теско несто доказати. Али немар и аљкавост им се сигурно могу доказати кроз медицинску документацију.

Name

Фениx

10.02.2021 07:59

Логично да су Доктори танки у Српској.Добар доктор је незадовољан платом овдје а вани смије отићи пошто има знање,а лошији несмије па остане овдје мало плата мало мито и добро му и овдје.Мањак доктора у нас па нема ни конкуренцију. Држава је систем спојених судова, Или су све посуде пуне или празне.?

Name

Знамо све

09.02.2021 22:35

Иде јос 5 тузби, по другим слуцајевима из новембра и децембра. Спавају ли мирно поједини доктори. Посебно због слуцаја на цовиду од 05. јула, знају они добро... кад тад.. А одговор болнице није потписан, само пецати... Дир за мед питања написао али не смије потписати,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цорона

09.02.2021 22:40

Расуло је у дрзави Миле је компас изгубио. Продата ЕРС, потплацени доктори, тузиластво... све је ово неко урусио. Ако се градјани не дигну са гова*им моткама теско нама. Тузбе сви морају поднијети стета је велика. А корона не постоји љубим 100 обољелих да их ја лијецим а не они. Фуј убијате нам народ

Name

Др

10.02.2021 02:26

Зашто су Доду лијечили доктори из Србије? Значи да ни он не вјерује у њих. Зна он добро шта је урадио овом народу, да је народ болестан. Висина плате не даје могућност добре исхране, а са тим и и имунитета Част изузецима међу докторима, али их има много више који ништа не знају осим да пишу ДР. Најгори су они који у болници у својој смјени дају људима седативе да спавају и прође их вријеме па ништа не раде.

Name

Тадивоје

10.02.2021 06:39

Кад га смјестис у болницу и казес да има Корону мајсторе лова лијезе.....

Name

Репост

10.02.2021 00:23

Надам се да гријешите. Нажалост овај дио о томе ко лијечи народ је истинит. На УКЦ РС, на примјер, запошљавају се млади доктори којима су родитељи завршили факултете, угледни професори, доктори, политичари, судије итд. На таквих 10 запосле једног "роба" који је стварно учио и који ће одрађивати посао за њих. Специјалисти раде у приватним установама, брига их за државни посао. Људи морају схватити да промјена креће од себе, односно треба мијењати власт ако не ваља, стално их кажњавати на изборима, а не овако. Биће нам и горе ако се не тргнемо и не будемо сложни. Само погледајте шта се дешава у вези струје, да је среће извозили би ел енергију, а нама би била џабе. Пробуди се народе. У сваком случају моје саучешће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.02.2021 08:49

Како мозе да ради? Када је директорица дз. БН. посланик,приватно ради и јос поред тога снима спотове за време радног времена. Где то јос има?

Name

Руђооо, Руђооо

10.02.2021 05:56

Руђооо, нећеш ваљда тужбом против својих. Па ти си њихов првоборац. Има и твоје заслуге што нам је стање овакво. И ти урушаваш вриједности система. Нпр. Ако је твој спортиста првак свијета у нечему, онда је Касиндо првак свијета у медицини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кано смије

10.02.2021 23:32

...да тужи болницу која носи име Србија? Гдје му је понос? Изадјник!

Name

Тхц

10.02.2021 07:56

Ко даје имена болницама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сок87

11.02.2021 09:54

И мени су убили оца у Болници "Србија"! На ковид одјељењу није добијао кисеоник редовно, знао је бити по 4,5 сати без кисеоника а требао је бити на њему нон-стоп! Морали смо да зовемо двадесет људи да би неко отисао да му замјени боцу! Докторица Занка је била толико нељубазна и непрофесионалана. Малтретирала га је психицки јер смо ми константно звали болницу, а морали смо јер нико му није прилазио по цитав дан. При том је цовјек имао пелену,није могао у WЦ па смо и зато морали да зовемо да додје неко да му замјени! Стока! Убице! На крају га пребацили на пулмологију, са пулмологије нна хирургију гдје је умро а не знамо ни засто је пребацен на хирургију ни ста се десило тамо! У отпусном писму има само кад је досао на ковид и са ковида на пулмологију....дио на ковиду нема ни једну реценицу ни ста су му давали ни ста је пио...ниста. Фуј! Одвратна Болница,а као добијају ордење...за ста?! За убијање људи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бн

11.02.2021 13:20

Срам вас било па пљујете по свом народу , а заразите родитеље па вам криви људи који их његују и лијече а то исто особље не одмара годину дана. Ако вам не одговара Болница само продужите у Федерацију, што правите гужву....

ОДГОВОРИТЕ