Иза позива СНСД на јединство крије се политичка корупција

Потпредсједник ДНС Душко Ивић поручио је данас да је жал за политичким јединством у Републици Српској бацање прашине у очи грађанима Републике Српске, да би се сакрила политичка корупција која уништава Српску и води је у демографску катастрофу, изолацију од европских народа и нестанак.

Република Српска 08.02.2021 | 16:14
Иза позива СНСД на јединство крије се политичка корупција

Ивић сматра да СНСД као највећа политичка партија носи и највећу одговорност у вршењу власти као и политичким односима међу политичким актерима у Републици Српској.

"Умјесто да као највећа политичка партија буде ујединитељ, СНСД је највећи политички разјединитељ, генератор политичке корупције у Републици Српској. Политика која је тренутно на сцени у Српској је политика по мјери и жељи појединца и једне политичке партије, а не по мјери грађана", каже Ивић.

Он додаје да политика у којој су природни ресурси који треба да служе за развој Републике Српске и добробит грађана, у функцији богаћења појединаца.

Ивић тврди да је кулминација политичке корупције у Републици Српској почела 2018. године након завршетка избора, када је СНСД почео политички обрачун са Демократским народним савезом, као дугогодишњим коалиционим партнером.

"Почело је од мангупа и папака, а завршило одласком ДНС у опозицију. СНСД је чинио све да политичка подјела буде што дубља. Те 2018. године је пропуштена посљедња шанса за политичким јединством у Републици Српској, рјешавање политичке корупције и прикључење модерним европским народима", наглашава Илић.

Он додаје да су локални избори 2020. године само потврда дубоких политичких подјела у Српској, наставак старих метода рушења и најминималнијих покушаја политичког јединства.

Медијска сатанизација, и то, на жалост, путем јавног РТВ сервиса и друштвених мрежа је настављена,сматра Ицић, у још радикалнијем облику, сада не само према партијама већ и према појединцима.

"ДНС као одговорна политичка партија која води одговорну, умјерену и препознатљиву политику, се дистанцира од ове разјединитељске рушилачке политике. Ми не желимо губити беспотребну енергију на свађе и борбу међу политичким партијама, већ ћемо сву своју снагу уложити на уједињење грађана и свих политичких субјеката који желе демографски бољу, праведнију, економски јачу, европску Републику Српску" , закључио је Ивић.

(БН)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Истина

08.02.2021 15:28

Све си добро рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буле

08.02.2021 16:11

Ма доста је и прескоцио, оно с ким је снсд годинама крао , е то је мало заборавио.

Name

Ре

08.02.2021 17:15

С њима се не иде ни у цркву! То су манипулатори и лопови!

Name

Ха ха

09.02.2021 09:25

Ми Срби се стално несто позивамо на јединство као каква племена. Јос кад баја почне о јединству...

Name

ТЕШКО НАМА

08.02.2021 15:33

ТИ ЋЕШ СПАСИТИ РЕПУБЛИКУ СРБСКУ СВОЈИМ ШУПЉИМ КОМЕНТАРИМА. ТИ И ТВОЈА ПАРТИЈА СТЕ БИЛИ У КОАЛИЦИЈИ СА СНСД ДУГО ГОДИНА И ТО ЗНАЧИ ДАСТЕ ЗАЈЕДНО УНИШТИЛИ РЕПУБЛИКУ СРБСКУ. ЗАТО НЕЛУПЕТАЈ ГЛУПОСТИ. СВИ ВИ ЗАЈЕДНО ТРЕБАТЕ НА РОБИЈУ. САД ТИ ОДЈЕДНОМ ПОШТЕЊАЧИНА. ШТА СИ РАДИО ДОК СИ БИО У СДС ТО СВИ ЗНАЈУ У ПРИЈЕДОРУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

08.02.2021 16:49

Браво Ивићу, пусти губитнике, готови су.

Name

Кренуло је ...

08.02.2021 17:23

ТАКО ЈЕ ТЕШКО НАМА, САДА ПОШТЕЊЕ ТОЛИКО ГОДИНА ДРПАТЕ ДНС = СНСД

Name

Добро

08.02.2021 15:35

Али да ли сам позив уредан. Реализујте га у својој изведби са исправкама на СНСДу. На крају цијеним да су све политицке партије заправо јединствене у корупцији, па кад мозе у корупцији мозе и у свом послу, ресурсизација вјестацких дјелатности и разумно водјење друства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

08.02.2021 15:55

РС је пропала то се зна и питање је времена кад це Рудоња и остали збрисати за Русију или негде друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стане

08.02.2021 16:09

Пустите људи Додика да краде и свима це нам бити добро.

Name

Драго Бл

08.02.2021 16:56

А гдје си јуначе био дуги низ година.Сад си се сјетио кад вас је Вожд по ко зна који пута патосирао. Ал хај никад није касно ваљда ду ти се отвориле и очи и ùши...

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринута

08.02.2021 16:59

Сваки дан о БИЗОНУ невјероватно ста се снама догадја.Ја сам цула да постоји неко десавање народа,обицно у прољеце? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибар

08.02.2021 17:04

Не бих о другим партија и њиховим односима, нема приче о другим,п то је обавезан кодекс понашања чланова Зелених Српске на чијем сам челу, тако да не бих ни о односима ДНС и СНСД. Ипак морам да нагласим како се у потпуности слажем са господином Ивићем када каже да систем служи очувању интереса одређених политичкиг групација и појединаца. Посебно поштујем изјаву која је суштина програма зелених, констатацију у којој са правом господин Ивић да су природни ресурси услов развоја , тиме и опстанка народа на овим просторима. Са тим у вези апсолутно се слажем и са констатацијом да су данас преостали природни ресурси плијен појединаца, те додајем да се томе треба супроставити свим средствима. Као што је познато, зелени су кренули од нове године агресивно. Декларација о заштити ријека и забрани изградње злочиначких МХЕ је већ на дневном реду НСРС, иду шуме, пољопривредно земљиште, Трговска Гора. За то све тражимо партнере и подршку посланика који о овоме размишљају као господин Ивић. Наравно, као коректни и национално одговорни људи покренули смо иницијативу о свесрпском Сабору. За све ове иницијативе очекујемо пуну подршку, баш због тога што је свака иницијатива у корист свих грађана Српске и што долази од авангардне партије, односно, људи којим је саборност, идеја и програмска сарадња у корист општег добра и напретка разлог постојања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

08.02.2021 21:40

Господине Рибар.

Name

Е

08.02.2021 21:54

Рибар има ли та твоја странка бар још једног члана осим тебе? Поштујем твоје коментаре и углавном су ок, али брате нигдје ти нема те странке. Нажалост

Name

Ти и Несиц

08.02.2021 17:48

Сте олицење постења док сте крали са њима били су вам добри...Сједи један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бит це

08.02.2021 21:38

Јединство и благостање када се криминалци позатварају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

08.02.2021 21:47

Подрзавам Рибара. ДНС це изаци у сусрет зеленима и свим риболовацким савезима да их заститимо у сваком смислу и ста год буде требало, увјек це мо стати на страну природе и ресурса природних.

ОДГОВОРИТЕ