Говедарица о Додику: Вук длаку мијења, али ћуд никада!

- Вук длаку мијења, али ћуд никада. Према томе, сви који мисле да је Додик дошао до неке нове памети, варају се. Он је само дефинисао један нови амбијент у коме на крају ради исто само на други начин - казао је високи функционер СДС Вукота Говедарица.

Република Српска 07.02.2021 | 19:58
Говедарица о Додику: Вук длаку мијења, али ћуд никада!

Он сматра да Додик свјесно призива међународни интервенционизам јер је схватио да је његова политика пред озбиљним колапсом и крахом.

"За слом ретроградне политике у сваком погледу, оптужиће некадашње своје менторе и покушати на тој политичкој платформи да гради нови политички рејтинг. И то је он схватио одавно. Зато је протеклих година користио сваку прилику да буквално извријеђа Инцка, да постави таблу на студентски дом са Караџићевим именом, а да на крају схватимо да тај Студентски дом на Палама званично никада није ни добио име по првом предсједнику Републике Српске", казао је Говедарица у интервјуу порталу Исток.

Он сматра да су безбројне пријетње о независности Републике Српске билдале Додика у политичком смислу.

"Посебна је прича како се обрушио на Савјет безбиједности УН-а путем видео линка. Сада су на реду повеље Караџићу, Младићу и Плавшићки, само што на удару није он већ Чубриловић. Инцко је плански годинама све то трпио а сада је дошло вријеме да нас све загрије пред долазак Кристијана Шмита, за кога је Додик већ рекао да је непожељан у Републици Српској", казао је Говедарица.

Додикова политика, каже он, призивања међународног интервенционизма ни раније ни данас, због једне лоше политике без икаквих резултата и добробити за грађане, није добра за ни Републику Српску ни за њен народ.

"Она је само излазна стратегија за Додика који је некада давно преузео обавезе од оних који су га направили", казао је Говедарица, подсјећајући да су СНСД и Милорад Додик својевремено направљени са циљем да уз помоћ страног утицаја сруше са власти СДС, да га униште у политичком смислу ријечи и да  буду снага у будућности која ће уз помоћ западних центара моћи одредити нови геополитички курс Републике Српске.

"Због тога га је Мадлен Олбрајт назвала свјежим дашком вјетра на Балкану. За такав план Додику је била потребна велика помоћ Канцаларије високог представника у БиХ. Венстендорп, Петрич и Ешдаун су били својеврсна логистика пројектованом кормилару Републике Српске.

Венстендорп га је скоро па насилно инсталирао у његовом првом мандату, а накнадно су заједничким снагама нелегалним средствима смијенили тадашњег предсједника РС Николу Поплашена. Петрич је увео нове институције као што су Суд и Тужилаштво БиХ које је СНСД касније потврдио у парламенту и започео са смјенама функционера РС.

Ешдаун је у кадровском смислу разорио СДС, финансијски блокирао странку и довео је у скоро безизлазну ситуацију", наводи Говедарица.

Он даље констатује да је то вријеме када Додик заговара пут у НАТО, када говори како се у Сребреници догодио геноцид, када верификује све наметнуте законе ОХР-а, када Караџића и Младића назива кукавицама и позива их на предају...

Што се тиче односа званичног Београда и Бањалуке, Говедарица каже да је српски предсједник Александар Вучић недавно поновио да ће сви пројекти које је Србија започела у Српској бити настављени када је у питању њихова реализација, али је видљиво да су поремећени лични односи Додика и Вучића.

"О чему се тачно ради показаће се у наредном времену, али је чињеница да то Додик није успио да сакрије, тражећи у свему изговор, како су одређени људи који су блиски предсједнику Србије изнијели разне неистине о њему лично, као и о стању у Републици Српској", казао је Говедарица.

Осврћући се на пројекте које финансира Република Србија у Републици Српској, а који се налазе у Херцеговини, Говедарица каже да поуздано зна да је Додик упорно код Вучића заговарао изградњу аеродрома у Требињу, покушавајући да на тај начин покрије све своје неуспјехе у погледу изградње требињског аеродрома.

"Тако је Србија показала интересовање да размотри изградњу аеродрома о свом трошку. Да будем искрен, Додик је знао да ће се ту као баријера наћи државни ниво власти БиХ у којем ће кадрови СДА оспоравати улогу Србије по питању улагања у аеродром Требиње. Тако ће Додику кривац бити политичко Сарајево и у будуће ће лакше заборавити како је из избора у изборе јахао на обећањима како ће Влада РС изградити фамозни аеродром у Требињу", казао је Говедарица.

Он наводи и да је Србија уплатила Републици Српској пет милиона евра за реконструкцију пута Гацко-Фоча у рејону Тјентишта, које је Влада потрошила негдје друго, крпећи рупе у буџету.

"Србија је обећала када се уради пројектна документација да ће обезбиједити још додатних пет милиона евра за извођење радова али на жалост Влада РС потрошила та средства негдје друго. Имате пријатеља који вас се сјети кад вам је веома тешко, а ви чим му видите леђа закључите да ћете радити мимо договора који сте постигли", каже Говедарица.

(БН)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

РЕ

07.02.2021 19:27

Нема бурле позитивни особина, све су лоше годинама у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

07.02.2021 22:02

Бурле нема висе никакав политицки кредитибилитет, осим код типицних супљоглаваца. Сто прије оде, то боље за све Србе.

Name

КЛЕПТОМАНЦИНА

08.02.2021 05:41

ЗАНИМЉИВА ЈЕ ТА МЕДЈУНАРОДНА ЗАЈЕДНИЦА. ОНИ ОБОЗАВАЈУ КЛЕПТОМАНЕ. ДА ИХ ИНСТАЛИСУ НАРОДИМА. ПА ДА ВЛАДАЈУ. ЛУДАЦКА ЗЕМЉА.

Name

Вања

08.02.2021 06:24

Није Милокрад вук, он је један обицни МИС МЕКИЊАС.

Name

Милан

08.02.2021 06:50

Додик је досао на власт НАто тенковима 1997.Млади се овога не сјецају али ми старији знамо све ко је Додик .Додик је био спреман да изазове рат измедју Срба ради власти.Полиција РС која је била под контролом Додика и НАТо снага је пуцала на своје колеге које су биле лојалне РС и легално изабраној влади на Палама код Прњавора по Додиковој наредби умало рат није избио медју србима због Додика

Name

Укратко

09.02.2021 10:04

Додо је отров најгоре врсте а народ је последично одавно затрован

Name

Ја

07.02.2021 19:28

ПОЛИТИКА ШВЕРЦА ПАПРИКА ПРИЈЕ РАТА У ЗАГРЕБ СЕ НАСТАВИЛА И У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ АЛИ СА МНОГО МНОГО ВЕЋИМ ПОСЉЕДИЦАМА. ОСИРОМАШЕН И ПОНИЖЕН НАРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.02.2021 06:55

Он једноставно није дорастао функцији коју обнаса. Класицни манипулатор. За таблу на студентском дому су криве Љиљана и Соња Карадзиц. Нису смјеле то дозволити. Требале су то достојанствено одбити. Соња се сама попљувала скидајуци ту плоцу. Радована су бас осрамотиле цурке.

Name

Саво

08.02.2021 08:02

Какви градани РС такви иполитицари ивер неце далеко одпања .

Name

Ре "Ја" РАСПУЦХИН

08.02.2021 09:32

Зар Ви стварно мислите да је Додик оне станове , у Београду , купио тако што је "уваљивао" труле паприке на пијацама у Загребу?

Name

ВРС-РВИ Браво Вукота!!!

07.02.2021 19:29

Све би потписао од ријечи до ријеч, има ту још Брчко, таблице, документи, Србски динар... али суштина је та коју си набројао!!! Али никад немогу да сватим издајнике као Калинића, Чавића и све продане душе које су се продале човијеку о коме су све нај горе говорили, и све били у праву, значи да би тако продали и у рату своје саборце!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

07.02.2021 20:33

Да, али све то није сметало српском народу, то се видило на свим изборима, он пренесе надлежности а народ кроз изборе то потврди, таква је демократија. Брчко и валута су дејтонске категорије.

Name

@РЕ

07.02.2021 21:02

Замолио бих те да не вриједјас Српски народ поистовјецујуци га са овим сектасима. И птице на грани знају да су ови одавно намјестили необориве семе за крадју избора - буквалном крадјом, уцјенама и куповином. Сектаси су талог Српског народа који је испливао на поврсину и гуси нас све. Замолио бих за било какву другу увреду, али не прихватам да будем поредјен са Додиковим сектасима.

Name

ре

08.02.2021 06:55

Пази прва издаја Додика и колације Слога је била гасење границене полиције РС и формирање границне полиције БИХ а после се наставило са прекидом платног промета са Србијом ,таблицама,документимаитд Не треба заборавити ни Додиковог кандидата Зивка Радисица које је пристао да иде у зграду ратног предсједниства БИХ иако је требало у Лукавици да се изгради нова зграда заједницких институција која би имала два улаза из РС и ФБИХ....Додик је укинуо и пасос БИХ на коме је писало РЕПУБЛИКА СРПСКА ......и сад је Додик велики Србин за ове који имају кратко памцење

Name

Реx

07.02.2021 19:52

Само се свађајте,ово ће народ коштати.Па ваљда знате како смо прошли у 2.СВ.рату кад смо разједињени били.Ви у Гацку и они у Лијевчу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Реx

07.02.2021 20:15

Хајде будало па Вукота говори истину и одмах вам смета. Срам вас било.

Name

љутељима одика

07.02.2021 21:06

Ви би као и Додик. Тражите јединстово зајенички наступ према Сарајеву али само да се он пита. Кад се добије јединство онда он први оде у Сарајево и заборави јединство. Ево и У Сребреници траже јединство а Грујичић нита неуради за србе Сребренице и Бирча. Опет Додик прича о издајницима а лично сједи у власти са СДА на свим нивоима. Ипак неће још дуго јер 2022 иде у историју.

Name

ре Реx

07.02.2021 21:13

Да ,у Лијевчу је побијена најелитнија војска херцеговине.А ,понашање лијевчана у тим данима је посебна прича(част изузетцима који су сахрањивали наше борце и хвала им до неба).

Name

Ре-Теx

07.02.2021 21:20

Ја се слажем и стварно ми није јасно зашто нас СНСД дјели на патриоте и издајнике а ми као издајници стварали своим животима у рату РС. То вам је нај искренији одговор на ваше потање. Погрјесили сте адресу адреса је владајуца структура РС.

Name

Папани

07.02.2021 21:43

Њега Додика не цијени и не воли више нико ( осим оних који директно зависе од њега/ мада и они лажно). Народу је доста кабадахије и незналице. Призива стално медј. заједницу да му помажу у владању мада му и Бакир помаже доста.

Name

Е јеси глупан Реx

08.02.2021 07:03

Значи да ћутимо док ова србенда све покраде...е неће моћи

Name

Додокар..а

07.02.2021 21:08

Браво Вукова разголито си га до голог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх

07.02.2021 21:41

Па добро људи зар не бих било боље да сви признају злоцине и прузе руке помирења све три старне у БиХ па да крене једном и ова дрзава напријед јер и онако неце бити промјена граница најмање наредних 100.година а ако их и тад буде.Значи нема подјеле БиХ,морамо зивјети скупа а ова ситуација само пасе националним вођама

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН.. ЦЗ..

08.02.2021 00:04

РЕ.. ЗА ИХ.. ТО ТИ ЈЕ ДОБАР НÁПАД, ЗАБОРАВИТИ СВЕ ( иако НЕМОЖЕ) ОКРЕНУТИ СЕ У БУДУЧНОСТ, У ПРОСПЕРИТЕТ ДРЖАВЕ И ИСПАЧЕНОГ НÁРОДА, НЕГЛЕДАТИ У ПРОШЛОСТ ТО ЈЕ ЈЕДИНО РЈЕШЕЊЕ АЛИ ПРВО СМЈЕНИТИ РУКОВОДЕЧУ ГАРНИТУРУ ПОЛИТИЧАРА ГОВАНА ПОЧЕВ ОД ДОДИГГА, ЧОВИЧА, БАКИРА КОЈÍ А ОВА СИТУАЦИЈА ИТЕКАКО ОДГОВАРА,, ЗАВÁДÍ ПА ВЛАДАЈ,, А ТО ВЕЧ - - 25-ГОД. ПРОМĚНИТ ПРАВОСУĎЕ, УВЕСТИ ЗÁКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ, ИЗАБРАТИ НОВО ОДГОВОРНО РУКОВОДСТВО ПА ТЕК ТАДА ОЧЕКИВАТИ НĚКОМ ДОБРУ...

Name

Сеад

08.02.2021 06:57

Тако је, зато и подржавам Вукоту и нове снаге, Драшка и Јелену. Они могу донијети то јединство државе о којој причате!

Name

Геанице имају

08.02.2021 08:36

БиХ је суверена призната дрзава уредјена Дејтоном,сви је признају такву и срби и руси, сви. Лазне стране и домаце лазне дусебритнике на депонију, са правим цасним и струцним људима једино могуц излаз из оваквог пакла и напредак....

Name

Луле

07.02.2021 21:53

СНСД_странка папака. Нема тамо човјека да држи, до части и достојанства. Додик их је сакупљао, гдје се год појавио и инсталирао у систем. Браво, ВУКОТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.02.2021 22:09

Тако је Вукота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.02.2021 23:06

Додик је исти. Само сто је у фокус осим Босњака ставио и Србе другог мисљења па је сад оцигледно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

07.02.2021 23:34

"Тадић је највећи српски син у Републици Српској ", овако нешто вам пише на плочи школе на Палама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање за вас

07.02.2021 23:49

Постоји ли једна особа, у Републици Српској, која вјерује да су резултати избора показатељ стварне воље гласача?

ОДГОВОРИТЕ
Name

профy54

08.02.2021 01:43

У то вријеме Додик је бијо нормалан и само је говорио истину,и ниста друго.После се покварио и прица све супротно, то га је костало,а није ниста како це га костати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

08.02.2021 04:34

Све тачно тако и народ све то зна, али потрудите се да народ почне више вјеровати вама па ће Додик бити свргнут.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШВРЋКО

08.02.2021 06:08

Додик је исекао грану на којој седи,сад је и прашини.На годину иде у заборав,дуго је и био.Велики изрод Србског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Шврћко

08.02.2021 06:58

Оно што је баби мило то јој се и снило!

Name

Ванземаљац

08.02.2021 07:05

ТАКО ЈЕ ШВРЋКО,ИДЕМО ЈАКОООО

Name

Исјекао

08.02.2021 11:50

Је он зивоте и будуцност свих нас на овом простору....