Вулин најавио за данас нова хапшења

Министар унутрашњих послова Александар Вулин најавио је данас нова хапшења и рекао да истрага о криминалној групи Вељка Беливука добро напредује и да доказа има пуно.

Србија 06.02.2021 | 11:50
Вулин најавио за данас нова хапшења

Ово не може да стане. Видјели сте државу на дјелу и ништа не може да заустави истрагу ових размјера ни борбу против организованог криминала – рекао је Вулин на тв Прва.

Он је указао да је предсједник Србије Александар Вучић прије 100 дана најавио борбу против мафије и да се више нико томе не смије.

Вулин је рекао и да је предсједник сада додатније изложен него раније, јер су у питању најмоћнији нарко дилери у региону и да се њихови огромни послови овим хапшењима кваре.

– Безбједност предсједника још је угроженија, јер се сукобио са криминалцима у региону и у Европу – нагласио је Вулин, али је указао и да су хапшењем ове групе уклоњени извршиоци, али не и они који стоје иза њих.

Вулин је упитан да ли је подигнут ниво заштите предсједника и тужиоца рекао да на то питање не може да одговори.

Министар је потврдио да је у једном од станова Беливукових сарадника пронађен снајпер са пригушивачем.

– Дрогу смо нашли свуда, у скоро сваком стану. Дрога, оружје, новац. Оно што нисмо очекивали јесте проналазак снајпера са пригушивачем. То не служи за обрачун мафијаша. Снајпери се користе за ликвидације, оних који могу да вам јако науде, који имају велику политичку важност.

Да ли су могли да ликвидирају мене? Могли су. Да ли би то ријешило њихове проблеме? Не би. Једини чјовек чијом би се ликвидацијом обуставила организована борба против мафије био би Александар Вучић – поручио је он и најавио сједницу Савјета националне безбједности за поњедељак.

Истиче и да је тужилац Ненадић показао изузетну храброст да се супротстави криминалцима и да МУП и БИА без таквих људи не би могли да постигну ништа и указује да је у акцији показано државно јединство.

– Ненадић ће инсистирати на томе да се расвијетли све до краја – казао је Вулин и указао да је група Беливука најопаснија још од “земунског клана” и да је сада разбијена.

“Порука свима, нема заштићених, ни високе функције која ће вас заштити од доказа и сазнања да имате везе са криминалцима – рекао је Вулин.

Поводом још једног ухапшеног који је био у друштву тужиоца Томе Зорића, Вулин је рекао да сви требало да казу какве су контакте имали и под којим околностима.

Вулин је рекао и да су сви челници Партизана испитани као грађани, и да полиција са Партизаном нема сукоба нити са спортским друштвима већ криминалном бандом која је користила навијаче за покриће.

Говорећи о прислушкивању предсједника Вулин је рекао да се одвојено воде поступци за прислушкивање када је питању породица предсједника и случај ове криминалне групе и да они нису повезани.

– Злонамерно се праве вјештачке паралеле – рекао је Вулин додајући и да се у случају Јовањице ништа не крије и да ће се инсистирати на томе да се сви случајеви расвијетле.

Вулин је истакао да да су припадници ове групе вршили најтежа кривична дјела, да ће сада бити расвијетљени многи нестанци и да ће се можда констатовати да је ријеч о убиствима. Он је навео да је полиција у ноћи када је група ухапшена упала на 30 локација и да је нађено много доказа и за најтежа кривична дјела, додајући да не може да износи све податке из истраге.

– Ово су криминалци које ћемо памтити по незабиљеженој суровости, по начину на који су вршили кривична дјела – истакао је Вулин.

Он је додао да сје група Беливука мучила људе и да су уживали у патњи коју су наносили, плански и организовано.

Одговарајући на питање да ли је постојао страх да ће информације о акцији процурити, Вулин је рекао да је постојао ризик, али да је акција изведена професионално.

(Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Јанко

06.02.2021 11:14

Свака вам цаст да мозете да додјете и код нас у РС да хапсите само код нас тога има скоро пола дрзаве лопова.јер овдје они сто треба да хапсе они се баве лоповлуком .и дилерањем..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

06.02.2021 15:53

Цудна ми она реценица.Казе Вулин "Да ли су могли да мене ликвидирају сигорно могли су.Па наставља мојом ликвидацијом борба против мафије се неби зауставила.Једино ликвидацијом Александра Вуцица борба против мафије би стала.Из тога се мозе да извуце два закљуцка један мало вјероватан знаци да је Александар Вуциц водја мафије,а друга је да Вулин позива мафију да ликвидирају Вуцица тек онда би стала борба против мафије.Али сјецам се 2012 када је било хапсење Мисковица и ста је стим ниста.Недавно процитам Мисковиц купио ако се не варам Београдску Арену.Не знам зато сумњам мислим дакле постојим.

Name

Да Да

06.02.2021 16:36

Бит ће исто као са оним "Космајцем".

Name

иван

06.02.2021 11:16

Када додик,човић,бакир...долазе на ред?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар 2

06.02.2021 12:48

Никад они су застицени криминалци и могу да раде ста хоце..

Name

ИСТИНА

06.02.2021 11:26

То је права држава! ЖИВЈЕЛА СРБИЈА!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

06.02.2021 12:29

Србија још увјек има одлике државе али овакве луде као овај министар је угрожавају. Треба рећи да је систем ојачао и да се систем супротставља мафији а не својим глупим и неопрезним изјавама цртати мету Вучићу на челу. Мафија зна да је може побиједити само систем а никако појединац. Па зар није био или хтјео ниједан човјек из струке да се прихвати тог ресора?

Name

Тулипан

06.02.2021 11:46

ПРЕДЈИ МАЛО ПРЕКО ДРИНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Засто?

06.02.2021 12:23

Који це нам он? Цовјек је криминалац и дилер...

Name

Петар

06.02.2021 12:13

Похапсите криминалце и ослободите народ, не дозволите да као у Републици Српској криминалци управљају институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

06.02.2021 13:33

Сад гледао на ут, човјек се презива Думановић и некадашњи радник полиције, није баш похвално за Снс, за Терзића, Вазуру, Вељка Цециног и још многе познате и мени непознате људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

06.02.2021 14:11

ЗАНИМЉИВО КОЛИКО СМО КАКО КАЗУ ЗАГЛЕДАНИ У СРБИЈУ.НИЈЕ НИКАКВО ЦУДО КАД СУ СВИ НА ФУНКЦИЈАМА ИЗ РС ПОЦЕВ ОД ВУЛИНА ЗОРАНЕ МИХАЈЛОВИЦ ПАРЛАМЕНТА.ХАПСЕЊЕ МИСКОВИЦА ЈЕ БИЛО ЗАНИМЉИВО.ЗА ЈЕЛЕНУ МАРИЈАНОВИЦ ЈЕ РЕЦЕНО ДА ЦЕ ПОЦИНИОЦ БИТИ БРЗО ОТКРИВЕН.ПА ЈЕ НАСЛИЈЕДИЛО ИСПИРАЊЕ МОЗГА.СВЕ ЈЕ ПРОХУЈАЛО СА ВИХОРОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

06.02.2021 17:26

Они су из БиХ!

Name

Е ЦИГО

06.02.2021 14:14

Након што је Миле ,како синоћеке на СВЕСРПСКОМ ТВ СЕРВИСУ рече,:"ПРЕЖИВЕО(читај:ИЗДАО И НАГУЗИО),Милошевића,Коштуницу,Тадића,ето сте му дошли ти и Вучић,наред,да вас мали код Нелсона ....УНОВЧИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

06.02.2021 16:18

Господине Вулине Вуциц је ракао да је ова злоцинацка Нарко мафија имала помоц од људи из дрзаве. Мислеци на поједине људе из Полиције. та вреди сто сте похапсили ову мафију када ститите Поједине Инспекторе који су давали подрску овој криминалној мафији. са м,афијом овом треба заједно да иду сви полициски слузбеници који су ститили ову злоцинацку организацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

07.02.2021 07:36

Србијанским новинама понестало текстова о убиству оне пјевачице Јелене,као и о сексуалном злостављању глумица од професора,о прислушкивању Вучића итд,па хајмо сада о својим бандитићима које дижу до ранга Земунаца,Аркана и сличних. Глупости али невиђене.

ОДГОВОРИТЕ