Вучић о хапшењу: Ово је велики ударац за мафију

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас ухапшена група осумњичена за најтежа кривична дела - убиства, отмице и трговину дрогом, као и изнуде.

Србија 04.02.2021 | 18:32
Вучић о хапшењу: Ово је велики ударац за мафију

Похвалио је садејство МУП и Тужилаштва за организовани криминал.

Вучић је захвалио и безбедносним службама и рекао да је ово "велики ударац за мафију".

"Одлична сарадња МУП и БИА довела је до добрих резултата, довела је до тога да људима у целој Србији можемо да обезбедимо већу сигурност", рекао је Вучић.

Он је истакао да је то био тежак, важан и озбиљан наставак одговорне борбе против мафије и свих оних који су, како је рекао Вучић, мислили да су јачи од државе, јер су чак били повезани и са онима у државном систему.

"Ово је велики ударац за мафију и организовани криминал", поручио је Вучић. Похвалио је све који су учествовали у тој акцији и истакао да то за њих није био нимало једноставан задатак, јер су "на коцку" ставили и своју безбедност и безбедност својих породица за сигурност грађана Србије.

"Мислим да не постоји грађанин у овој земљи који није задовољан што је држава показала да не можете некажњено да чините најтежа кривична дела", казао је он.

Он је казао да је реч о убиствима, отмицама и трговини дрогом, као и изнудама.

"Срећан сам што је полиција и министар обавио добар посао и верујем и надам се да ће та борба бити настављена, јер то чека и Ниш, Врање, Суботицу...", казао је он.

Он је рекао да је полиција знала за многе нестанке и отмице и да је претпостављала да ти људи више нису живи, али да за многе ствари није било довољно доказа. "Мислили су да нема тела, да нема дела, а ви месецима знате да људи нестају и претпостављате да они нису у животу", казао је он.

"Погледате неке снимке и видите да неко улази у објекат и више не изађе. Али немамо доказе да је тај неко убијен. Да ли је ово могло пре пет месеци? Није. Пратили смо све то више месеци и знамо и где су се спремали снајперисти, у којим селима су упуцавали пушке и ко је требало да буде мета. Знамо све", рекао је Вучић и додао да не може да се бира тренутак када се креће у такву акцију, јер је полиција дуго радила на томе.

Рекао је и да криминалци користе посебне мреже за комуникацију, користе киселине за уништавање трагова...

"Велики ударац за мафију"

"Држава је победила. Хоћете да вам причам ко је требало да им буду мете? Мислите да држава то није пратила месецима?", упитао је он.

Рекао је да није питање клуба, него да не може нико да убија некажњено.

Казао је да је прислушкиван како би мафија била заштићена.

"Готови су сви у Србији, ти велики, познати нарко-дилери, криминалци. Што се тиче слободе, а шта ће суд да учини, то ћемо да видимо", казао је он.

Додао је, у своје име, премијерке Брнабић и министра Вулина да ће се обрачунати са њима по сваку цену.

Подсетимо, данас је ухапшена група од 17 особа на више локација. У питању су Вељко Беливук, као и њему блиски људи.

Министри да се пробуде

Председник Вучић рекао је да је његова обавеза да изнесе извештај Влади о Косову и Метохији. "Упознао сам их о свему што се догађало у Паризу, Бриселу. Ситуација није нимало лака, нимало једноставна, али смо успевали да се чврстом и достојанственом политиком изборимо за очување наших националних интереса и за опстанак нашег народа, а рекао бих и Србије тамо где би неки да она не постоји", казао је он.

Казао је да ситуација по питању Косова и Метохије није добра.

"Нису и неће бити, онај ко вам то каже је лажов. Ми морамо да се боримо за интересе нашег народа, да се боримо за његову безбедност и сигурност. А да ће ствари да буд као млед и млеко зато што ћемо имати нечију подршшку, нећемо никада", рекао је он.

Како је додао, саветима и молбама је утицао на министре по питању трошења новца. Он је додао да их је замолио да се сада не баве изборима.

"Сваки министар треба да себи постави неки циљ и да се снажно бори за остварење тог циља. Надам се да ће неки да се пробуде, неки да наставе да раде, а неки да буду још успешнији", казао је он.

Додао је да не жели да се пореди са онима који су, како је рекао, уништили земљу.

Замолио је министре да још раде и да њихови резултати буду мерљиви. "Све оно што је мерљиво, у томе Србија мора да буде најбоља", казао је Вучић.

Казао је да је свакоме од министара јасно дао до знања на кога мисли, те да их је замолио да покажу веће једниство. "Одвратно ми је када сазнам да о својим колегама јављају све најгоре, да би поједини министри себи обезбедили бољи третман у медијима", казао је он.

(Б92)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Није него

04.02.2021 17:41

Још кад би себе ухапсио, то би био прави успјех. Успјех није хапсити пријатеље његовог сина а тиме и његове, то је све велика срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У име народа

04.02.2021 17:41

Када долази на реду државна мафија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

04.02.2021 17:49

Они су регистровани да могу радити. Имају дозволу за рад. Мозда нису у Пдв-у.

Name

Добој

04.02.2021 17:51

Покази ба и Додику да поцне хспсити криминалце прво око себе , а онда и да нерод ослободи од банде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Добој

04.02.2021 19:13

Чуј “ба”

Name

Кратко и јасно

04.02.2021 18:05

А Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кројачица

04.02.2021 18:07

Хапси нашег РУДОЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

04.02.2021 19:24

Да коментарисем тебе ,глупо ми,довољно си рекао,е бн то је вас домет, и бн је за деветнаести век када цитате коментаре,јад и беда

Name

Познавалац прилика

04.02.2021 18:22

Правили конкуренцију дрзави.....

ОДГОВОРИТЕ