Весна сади аронију на Букуљи, у бизнис улаже 30.000 евра!

Весна Змијанац отпочиње нови бизнис - садњу ароније на свом имању на Букуљи.

Забава 02.02.2021 | 13:14
Весна сади аронију на Букуљи, у бизнис улаже 30.000 евра!

Популарна певачица је вишак слободног времена и чест боравак на планини одлучила да искористи паметно и почне да се бави пољопривредом.

Све више се може чути како се певачи жале на то што скоро годину дана немају посла, због чега су многи од њих кренули да зарађују на друге начине. Док неки снимају сопствене ријалитије, други своју популарност уновчавају путем друштвених мрежа, где рекламирају разне производе, а Змијанчева је решила да постане пољопривредник. Како сазнајемо од извора блиског певачици, њој су пријатељи саветовали да искористи своје велико имање на Букуљи и започне бизнис. Након саветовања с комшијама и познаницима из овог места, добила је идеју да почне да узгаја аронију.

С обзиром на то да је све већа потражња за производима који делују на имунитет, посебно откако је почела пандемија коронавируса, певачица је схватила да је најбоље да крене у том правцу. Од ове биљке која је све траженија код нас се праве сокови, ликери, слатко, џем и вина, па се зато одлучила за њу.

Весна је, према речима саговорника, већ консултовала стручњака за анализу квалитета земљишта, распитала се у каквим условима опстаје аронија, да ли је на том поднебљу уопште могуће њено узгајање, а кад је добила потврдан одговор - да је изузетно отпорна и да подноси и ниске температуре, кренула је у реализацију. Наручила је мању количину засада, коју планира да посади на пролеће, а ако јој крене како је планирала, наставиће да сади у јесен, кад је то и препоручљиво, и тада ће уложити чак 30.000 евра у производњу. Поред тога, она планира да, уколико јој крене бизнис, докупи још земљишта у околини, како би проширила посао. Тада ће највероватније почети и са садњом органске ароније, која је све траженија, а за чији узгој није дозвољена употреба класичних пестицида и ђубрива. Иначе, лековита биљка прве плодове даје после три године, па ће тек тада Весна моћи да и зарађује од овог бизниса.

Она је тренутно у потрази за људима који ће радити на њеном имању, а помоћ ће јој бити и познаници из Аранђеловца, где често долази. Весна долази у овај град у близини Букуље јер се ту налази кафана у којој воли да руча и ту је стекла пријатеље. Покушали смо да ступимо у контакт с певачицом, али она није одговарала на наше позиве.

Извор: Курир.рс Фото: принтсцреен

 

 

 

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар