Пооштрене рестрикције на границама многих земаља

Велики број земаља ЕУ одлучио је да пооштри рестрикције на граници како би се успорило ширење вируса корона и зауставио пораст броја заражених мутираним сојевима, а међу њима се налазе Француска, Њемачка, Чешка, Португал, Белгија, преноси ББЦ.

Свијет 30.01.2021 | 19:03
Пооштрене рестрикције на границама многих земаља

У Француској ће од недјеље бити уведене нове рестрикције на улазак у земљу како би се успорило ширење вируса корона и "увоз" нових сојева. Сва путовања изван ЕУ која нису неопходна ће бити забрањена, а захтијеви за тестирањем путника у оквиру блока биће пооштрени.

Њемачка ће од недјеље увести забрану на улазак у земљу за већину путника који долазе из земаља снажно погођених новим мутираним сојевима. У те земље спадају Велика Британија, Ирска, Португал, Бразил, Јужна Африка, Лесото и Есвантини, а очекује се да ће мјере бити на снази до 17. фебруара.

Уласке у земљу који нису нужни од недјеље ће забранити и Чешка, у покушају да спријечи продор мутираних сојева.

Власти Португала су својим грађанима у четвртак забраниле сва путовања која нису неопходна, а мјера ће бити на снази током двије недјеље.

У Белгији су од сриједе забрањена сва путовања из земље до 1. марта, осим у нужним случајевима.

За разлику од ових земаља, влада Италије је у петак саопштила да ће од понедељка више подручја бити класификовано као зоне у којима важи мање рестрикција, упркос упозорењима љекара. Ниједан регион више неће бити у црвеној зони у којој важе најстроже мјере када је ријеч о путовањима и раду предузећа.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

О_о

30.01.2021 22:01

А, да мало престану паламудити?! Гледам, сваки трећи ауто стране таблице и сутра ће се нормално вратити у Словенију, Аустрију, Њемачку, Италију... Комшија ми из Словеније дошао прилично болестан, па се данас распитује гдје има да се купи фалш ПЦР, да се сутра врати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

30.01.2021 22:03

Сиром свијета су протести против насилног закљуцавања људи од стране сатаниста.

ОДГОВОРИТЕ