Вишеград: Што прије превазићи страначке несугласице

Главни закључак састанка представнике одборника скупштинске већине предвођене СДС и начелника општине Младена Ђуревића из СНСД и његове коалиције је да треба превазићи страначке супротности и договарати се о важним сегментима функционисања законодавне и извршне власти.

Република Српска 30.01.2021 | 16:40
Вишеград: Што прије превазићи страначке несугласице

"Овдје је споран детаљ око прве конституивне сједнице о којој начелник и његова коалиција тврде да нисмо у праву а ми упорно говоримо  и сматрамо и чврсто вјерујемо да јесмо. Ми идемо даље, одржавамо даље сједнице Скупштине општине а чекаћемо одлуку Министарства локалне управе и самоуправе коме  се начелник жалио и даље ћемо се  понашати у скалду са тим", рекао је након састанка предсједник ОО СДС Мирослав Којић.

Којић  је поручио да је нова скупштинска већина спремна да преговара и ради у интересу грађана и оних који су за њу дали глас.

Скупштинска већина од 11 одборника  је и прије овог састанка заказала редовну сједницу Скупштине општине.

„Ми неке друге ставове на састанку нисмо приближили али сједницу скупштине општине коју смо заказали за 8. фебруар ове године ћемо одржати како је и планирано", потврдио је предсједник СО Муамер Софовић.

Одборник ДНС Српско Баранац, који је дио скупштинске већине, каже да је данашњи састанак требало и раније да се одржи и да је дао наду да треба учинити све да у овом граду крене набоље.

„Треба превазићи све сујете и страхове учесника извршне и законодавне власти и склонити их са стране кад су грађани и њихова егзистенција у питању", додао је Баранац.

Начелник општине Младен Ђуревић и даље тврди да је конститутивна сједница није одржана по законским прописима и да треба сачекати мишљење Министарства локалне управе и самоуправе и да не треба, како је рекао,  срљати у нове грешке и у нова кршења закона.

Предсједндик ОО СНСД Перо Петровић сматра да прва сједница није била легална а да скупштинска већина има другачије мишљење.

„Оно што смо могли да усагласимо је да ћемо сви поштовати мишљење министарства локалне управе и самоуправе РС, „ закључио је Петровић 
На  конститутивној сједници Скупштине општине скупшинска већина од 11 одборника из седам коалиционох странака  предвођених СДС је раније изабрала предсједника и протпредсједника општинског парламента и комисије а одборници окупљени око СНСД нису ни положили заклетву као и сам начелник.

Из изјава, речених послије састанка, се може закључити да се начелник општине Младен Ђуревић помирио са чињенициом да нема своју  скупштинску већину и да ову признаје а одборници већине да желе преговоре са њим о потпуном конституисању  власти у Вишеграду 

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Милан

30.01.2021 15:54

Ко це висе,лијева рука десни дјеп...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

30.01.2021 15:56

Ма геометар,начелник мије у праву.он се изгубио,није свјестан шта ради и какве грешке прави.његов циљ је сви лоши кадрови да буду на власти у овом граду.е неће моћи више.СВЕ ЧЕСТИТКЕ КОЈИЋУ И СКУПШТИНСКОЈ ВЕЋИНИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Вишеград

30.01.2021 16:59

А и Којић вам је баш цвјећка , бивши радник БиХ амбасаде у Београду, огорчен што је остао без привилегија.

Name

Ре Вишеград

30.01.2021 17:50

И честитке већини коју предводи СНСД у Бања Луци и Бијељини

Name

Вишеграђани

30.01.2021 16:35

Честитамо Којићу и цијелој скупштинској већини.Пошаљите тиранина и неправду заједно са ђуревићом у прошлост овог града.Хоћемо стручне људе,а не послушнике перићеве,тасе пекара и нсчелника геометра,даводе овај град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2021 19:07

Са Којићем до промјена .ха.ха,ха

Name

Мики

30.01.2021 17:45

А најаце је роки сто се неки ликови провлаце код сваке власти свака власт им добра. Сеф кабинета код 3 нацелника из разлицитих странки и опет долази са овим нацелником а у контакту са новом скупстинском вецином. Циркуз народе само бјезати сто даље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слвл

30.01.2021 17:46

Оне це да се свадјају ,народ це да трпи али сви они це се слозити да за то треба да приме плату од народни пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метар и жилет

30.01.2021 18:25

Не смију да опозову Ђуревића јер ће Додик узвратити истом мјером у Бања Луци и Бијељини.Шта ви мислите да ће Додик остати дужан опозицији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Лука

30.01.2021 22:38

Опозивом у БЛ баја би изгубио и скупштинску већину и градоначелника, вјероватно и у Бијељини.

Name

Хоћемо промјене

30.01.2021 18:35

Гоните што хитније Геометра нек мјери ливаде, ако и то зна. Болесан је власти, упропастио све, окупио неписмене дупеувлакаче. Он не зна ни гдје дошо и гдје пошо! Незналица,нечовјек, зло...

ОДГОВОРИТЕ
Name

изабран

30.01.2021 22:55

Народ у Висеграду га је изабрао и како сад да га неко отјера. Народ зели такве и себи слицне

Name

Ре слвл

30.01.2021 18:40

Народ је највише испаштао због ђуревићеве тираније,смјењивао је стручне кадрове и постављао подобне,и нестручне.Погледајте грађани Вишеграда,на шта нам град личи задњих година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

огледалце

30.01.2021 23:14

Треба сви да погледате ста сте урадили. Вецина је тако одлуцила и били су демократски избори. И ста је резултат: Криминалци, незналице и "дупеувлакаци" су се боље организовали у политицке партије од сколованих и финих људи којих уопсте да и нема у Вгд-у. Један од показатеља је и овај да наставница српског језика, због лосег правописа не би могла дати прелазну оцјену половини коментара. Све се то види ко је на каквој функцији , како је изабран. И јос једна ствар!! Нема висе да долазе људи са стране и уце и описмењавају Вас, родјене висеградјане. Ти професори, наставници, љекари, инзењери полако нестају и сад се ослањајте на властите снаге са васег факултета

Name

........

30.01.2021 18:50

Е мој дјуревицу ниција није до зоре па неце ни твоја. Која сломи багру да висе не пријете обицном народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

30.01.2021 21:33

Де кумим те Богом кази нам који су то способни кадрови у Висеграду бас би волио знати

Name

Воxпопули

30.01.2021 21:22

Оваква ситуација им бас годи јер су сада сви у власти.Вуци сити а овце на броју.

ОДГОВОРИТЕ