Гоца води рачуна о исхрани: 8 сати једем шта желим па 16 ништа!

Гордана Гоца Лазаревић (66) открива да за сада није имала већих здравствених проблема, сем хипертензије која је у њеном случају наследна. Певачица истиче да се последице ноћног живота у њеном случају осете.

Забава 28.01.2021 | 20:40
Гоца  води рачуна о исхрани: 8 сати једем шта желим па 16 ништа!

"Јако лоше је утицао нередован живот на мене. Када је реч о исхрани једење касно ноћу, када се заврши наступ онда тек треба да возим у зору уморна. Последица тог дугодеценијског ноћног рада су несанице, никада нисам имала чврст и добар сан. Неколико дана у недељи сам легала у зору, остајем будна од напетости и умора. Остајем нервозна и уморна после наступа, а након тога треба у пола четири треба да се фотографишем са фановима иако у том тренутку нисам репрезентативна. Сва се тресем од децибела који су испуштани путем звучника и то није нимало здраво, дођем код куће и тресем се у кревету. Често се дешавало да ме и ухвати промаја, реуматични болови", говори Гоца за "Здрав живот" која тврди да пороке нема.

"Никада нисам пушила и конзумирала пиће, јер сам стално на наступе морала саму себе да возим. Доста пешачим и пијем кафу често напољу, волим природу и она ме регенерише. То је нешто што у мени исконски буди жељу. Деценијама сам активна у пешачењу, поред моје куће се налази и парк. Клоним се дима, када год не будем у затвореним просторима то је за мене супер", изјављује Лазаревићева која је сада када има више времена за себе и мање посла, живот подредила себи баш онако како је желела.

"Више водим рачуна о томе шта уносим у организам, због тога што се мање трошим и метаболизам се променио. Приметила сам код себе облине, некада сам била виолина, сада сам виола. Не дозвољавам себи да се угојим, мало ми се догодило да се убуцим и опустила сам се за време корона вируса. Више времена проводимо код куће, мање кретања и самим тим више јела. Увела сам у свој режим исхране аутофабију, јер сам чула да то одлично ради. Осам сати можете да једете како желите, шеснаест сати ништа, само чај и вода",каже певачица која је за крај имала поруку.

"Нема горег рада од нерада, а ако већ не радимо онда треба и мање да једемо. Изговори су чудо, кад год имате времена мислите на себе. Кад год човек мисли на себе и воли себе, он увек нађе да се посвети себи. Људи обично кажу - не могу да шетам сам, ја увек сама шетам и то ми највише прија. Сами себи тражимо изговоре, а то не бисмо смели. Битно је да уносимо биљну храну, али исто тако и месо. Јело које ја свеже перем и правим је најбоље од свега", закључује Гордана Лазаревић.

Извор: Курир.рс Фото: Дамир Дервишагић 

Коментари / 0

Оставите коментар