Моззарт наставља да помаже здравственим установама – витамински пакети стигли у Модричу

Директор Специјалне психијатријске болнице Синиша Никић: Тренутно имамо 280 пацијената, а услови за рад су отежани због епидемије. Захвални смо овој компанији на донацији

Република Српска 25.01.2021 | 15:16
Моззарт наставља да помаже здравственим установама – витамински пакети стигли у Модричу

Велика акција подјеле воћа и природних сокова здравственим установама у јеку епидемије корона вируса настављена је у Модричи. Компанија Моззарт донирала је 50 витаминских пакета Специјалној психијатријској болници у овом граду, како би пацијенти и здравствени радници могли још више да јачају имунитет.

- За нашу установу то много значи, посебно у овом тешком периоду епидемије када су пацијенти у строгој изолацији, а имали смо већи број заражених. Желим да се захвалим компанији Моззарт на овој донацији - каже директор Специјалне болнице за хроничну психијатрију у Модричи, Синиша Никић.

Тренутно је у овој психијатријској болници смјештено 280 пацијената, а руководство се труди да обезбиједи што боље услове. Отежавајућа околност је што су због епидемије многа одјељења морали да затворе и  прилагоде начин рада новим условима. Међу пацијентима је велики број непокретних болесника са више дијагноза и удружених обољења. Рад са њима отежала је обавезна изолација, а многа одјељења су морали да претворе у ковид.

-Надамо се да ћемо се успјешно изборити да свим овим изазовима. Као јавна установа финансирамо се из републичког буџета, али нам је свака додатна помоћ добродошла, зато смо посебно захвални Моззарту на помоћи и разумијевању- додаје Никић.

Од почетка епидемије, ова друштвено-одговорна компанија се труди да пружи подршку цјелокупном здравственом систему наше земље.

  • Психијатријска болница у Модричи само је једна од здравствених установа којој смо упутили помоћ од почетка епидемије. До сада смо, за борбу против корона вируса, домовима здравља, болницама, клиничким центрима и центрима за социјални рад широм БиХ донирали више од 163.000 марака - каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт, Селма Салкановић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хвала.

25.01.2021 14:40

Хвала ко ради свој посао, људски.

ОДГОВОРИТЕ