Нереди у Мостару на протестима медицинара

Група младића изазвала је мање нереде на протестима здравствених радника у Мостару. Двије особе су за сада приведене у полицијске просторије, јавља репортерка портала Клиx.ба која прати протесте.

Босна и Херцеговина 25.01.2021 | 14:54
Нереди у Мостару на протестима медицинара

Како је казао предсједник Синдиката СКБ Мостар Ивица Анић, нападнути су људи који су били у медицинској опреми, дакле здравствени радници који су мирно протестовали.

"Не знамо шта се дешава, тамо стоји кордон полиције. Овдје је све мирно, дјеца су ту, сви здравствени радници су дошли. Ко може ово бити? Ово ће се нама сутра догодити, ово је живи доказ", казао је.

Из МУП-а ХНК за Клиx.ба су потврдили да су приведене двије мушке особе које се доводе у везу с инцидентом.

На протестима здравствених радника у Мостару и раније данас је дошло до инцидента када је један возач, евидентно нестрпљив да пропусти колону која се кретала, изазвао реакцију учесника шетње те је дошло до нагуравања.

Подсјетимо, хиљаде незадовољних здравствених радника данас се окупило у Мостару испред зграде Владе ХНК позивајући ресорног министра да поднесе оставку. Полиција је направила кордон како би спријечила евентуалне инциденте.

Здравствени радници, њих 2.600, протестују износећи један захтјев - потписивање колективног уговора, што ће значити боље услове рада и веће плаће. Демонстранти су данас најавили и могућност штрајка глађу.

(Клиx) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тоо

25.01.2021 14:24

А ста је са медицинарима РС? Цуте, задовољни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето

25.01.2021 14:33

Полицијски ред је у ствари неред, присилно цутање,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сваста

25.01.2021 15:35

Па ови имају дупло веце плате од медицинара у РС ста они хоце ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оги

25.01.2021 16:37

То сто сте ви јаде најгоре и Додикови кметови не знаци да други људи немају самопостовање.

Name

Србо

25.01.2021 16:25

...нико неће да прорестује јер се то сматра издајом и нападом на РС. Сви морају да трпе немаштину због србовања!? Баш смо лош народ. Бакир нас је добро описао.

ОДГОВОРИТЕ