Преминуо Предраг Марић од посљедица вируса корона

-- Дугогодишњи начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра унутрашњих послова Србије Предраг Марић изгубио је ноћас битку са корона вирусом, пишу медији.

Србија 25.01.2021 | 08:42
Преминуо Предраг Марић од посљедица вируса корона

Код њега је у децембру прошле године потврђено присуство коронавируса. Након неколико дана стабилизованог здравственог стања, његова клиничка слика се у последња три, четири дана погоршала, због чега је у петак и у суботу неколико пута реанимиран.

Марићу је корона вирус потврђен 28. децембра. Осим температуре није имао никаквих тегоба, али је, ипак, упућен на скенер на којем је дијагностикована почетна упала плућа.

Предраг Марић рођен је 1964. године у Смедереву, где је завршио основну и средњу школу. На Правном факултету у Београду дипломирао 1990. године. На истом факултету, 2009. године завршио је специјалистичке студије "Тероризам, организовани криминалитет и корупција".

Радни однос у Министарству унутрашњих послова Републике Србије засновао је 1990. године, у тадашњој Управи за противпожарну и превентивнотехничку заштиту. Током 2003. године, распоређен је на радно место начелника Одељења за инспекцијски надзор у тадашњој Управи противпожарне полиције.

Од 2004. године распоређен је на радно место заменика начелника Управе противпожарне полиције, а од 2005. на место начелника Управе противпожарне полиције.

На радно место саветника министра унутрашњих послова распоређен је 2006. године, а 2007. године именован је за помоћника министра унутрашњих послова и начелника Сектора за ванредне ситуације.

На седници Владе 8. марта 2012. године, мандат му је продужен на додатних пет година.

Одликован је орденом Националног реда за посебне заслуге у рангу витеза француске државе за посебан допринос приликом изградње система заштите и спасавања и самог Сектора за ванредне ситуације. Указом председника Републике Србије за своју преданост раду одликован је златном медаљом за ревносну службу 2011. године.

Угледна награда "Најбеограђанин" уручена му је 2009. године. Добитник је Прве награде поводом Дана Министарства унутрашњих послова 2004. године за остварене резултате у раду.

Аутор је књига "Тероризам и организовани криминал", "Управљање ванредним ситуацијама" и "Промет експлозивних материја", као и приручника "Управно-инспекцијски надзор у области заштите од пожара".

Објавио је велики број стручних радова и чланака из области ванредних ситуација. Предавао је на Криминалистичко-полицијској академији у Београду на предмету Спречавање и сузбијање пожара, хаварија и експлозија од 2010. године, пренео је РТС.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

момо јово

25.01.2021 15:29

како се зна да је умро од короне ако није радјена обдукција,немојте сирити дезинформације.хвала

ОДГОВОРИТЕ