Набацују ли лоптицу Изетбеговић и Додик један другом?

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је поново предсједник СДА Бакир Изетбеговић набацио лоптицу СНСД-у и њиховом полиитчком партнеру у Републици Српској.

Република Српска 23.01.2021 | 18:40
Набацују ли лоптицу Изетбеговић и Додик један другом?

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је поново предсједник СДА Бакир Изетбеговић набацио лоптицу СНСД-у и њиховом полиитчком партнеру у Републици Српској.

"Поново је лидер СДА у недостатку идеја како ријешити нагомилане проблеме који стоје пред БиХ и грађанима посегао непримјереној националистичкој реторици и набацио лоптицу СНСД-у, свом политичком партнеру из Републике Српске јер и једни и други најлакше владају на националним трвењима, увредама и приземној реторици". казао је Шаровић. 

Он је рекао да осуђује овакве изјаве које за циљ имају стигматизацију српског народа.

"Колективно оптуживати цио један народ да је лош незапамћен излив националне нетрпељивости и захтијева извињење“, казао је Шаровић.

Лидер СДА Бакир Изетбеговић је, између осталог, рекао гостујући у јендој сарајевској телевизији следеће:

"Кажу, нема лоших народа, има само лоших руководстава. Нисам сигуран! Јер, он (Милорад Додик) се додворава једном великом броју људи који желе балканску политику, који желе сирову политику..."

На питање водитељке жели ли рећи да су Срби лош народ, он одговара:

"Пазите, гласачи који га држе, желе његово бахато понашање..."

У том тренутку га водитељка "Дневника Д" на Федералној телевизији прекида констатујући да су то што тврди тешке ријечи. он одговара:

"Нека су, то је тако! Он је мени једном рекао и ја сам причао ову вашу причу, економија... И не реагирају на то. Кад сам рекао први пут тврде ријечи онда су сви скочили и онда је знао што ће даље. Дакле, итекако су везани лидер и они који га подржавају", казао је Изетбеговић.

Изетбеговић је овим изазвао бројне рекације у Републици Српској, како власти тако и опозиције.

Тако је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао Срни да у Изетбеговићевој изјави види вјековни комплекс конвертитства и издаје коју су Изетбеговићи починили напуштајући православље, да би сачували имовину, те да је јасно какви су Срби прихватљиви за Изетбеговића и СДА.

Додик је рекао да честита Изетбеговићу на искрености коју је коначно показао и открио какви Срби су прихватљиви за њега и СДА, само они подобни и у служби бошњачких интереса.

"Ја не мислим да је бошњачки народ лош, напротив, добар су и помало несрећан народ. Није ми пало на памет да о народу судим на основу Бакира Изетбеговића и неких његових претходника, који су заробљени у вишевјековној мржњи према Србима и свему што је српско", истакао је Додик.

"Ми осуђујемо изјаве које долазе од стране Изетбеговића које су заиста срамотне, скандалозне, штетне... које су гомила ријечи које нас враћају уназад и такви људи треба да оду са политичке сцене", мишљења је предсједник ПДП Бранислав Бореновић.

Он каже да са таквим људима је немогуће градити будућност у овој земљи.

"То су ретроградне особе, политчке личности које наносе штету највише себи и свом народу, а не могу бити прихваћени као сарадници нама који долазимо из Републике Српске. Ако одговара СНСД-у који је са њима у власти то је питање за њих. Такви људи не могу бити наши сарадници у наредном периоду".

За Бореновића то је нека врста опробаног рецепта како да се диже тензије, да скрену пажњу са суштинских свакодневних проблема, економије, здравство, одласка, нема перспективе овде и вјешто то раде, подржавају једни друге.

"У постдејстонском периоду су били у власти, а и данас су. Контролишу обје владе, заједничке институције. Владајућа коалиција ХДЗ, СНСД и СДА воде нас у политички амбис из којег је тешко наћи коректну поруку. Сваки пут ћемо осудити изјаве које вјешто користе да би подргијавали националне тензије које се користе за скретање пажње са озбиљних свакодневних тема", казао је Бореновић.

И предсједник СПС Горан Селак најоштрије је осудио изјаву Бакира Изетбеговића (СДА) о Србима као лошем народу, те поручио да је неприхватљива стигматизација било којег народа, поготово због не тако давне историје како Срба, тако и Јевреја и других народа који су били жртве масовних прогона и страдања, као посљедица управо таквих генерализација.

- Срби су народ који је кроз своју историју прошао веома тешка искушења и страдања, нека од њих нажалост и у скорије вријеме. Ожиљци тих страдања присутни су и живи у готово свим српским породицама Козаре, Озрена, Херцеговине и свих крајева наше Републике Српске. Тиме оваква оцјена г. Изетбеговића добија на тежини", наводи Селак и додаје да су лицемјерни сви позиви на суживот и изградњу неке другачије будућности у БиХ од стране оних који Србе овако доживљавају.

"Нема будућности засноване на мржњи, а г. Изетбеговић је овим показао да је мржња у основи његове политике",  поручио је Селак.

(БН)

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

Петyр Баелисх

23.01.2021 17:44

Наравно да набацују. Весели коалициони партнери. Фали још Човић да прозбори неку. Кренули су симултано да бацају коске, толико је постало провидно да је више смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и правда

23.01.2021 19:07

Човић ће се за који дан огласити ради Мостара и тада ће се баш видјети да су ова тројица један тим старих играча који се морају под хитно измјенити.

Name

Срб

23.01.2021 19:07

Бакир те "лоше србе" прије пар дана подржа и остави на власти, кад је било гласање усавјету министара, зна Бакир да му је бурле једина опција да уради што је замислио...

Name

Борац

23.01.2021 19:36

Да неби народ питао,сто нам је оволика смртност,сто нема вакцина,сто нам је најмања пензија,сто омладина одлази,сто све они и њихова родбина краду....? Боље овако ја теби а ти мени набаци лоптицу. Народ овце,па вјерују лоповима.

Name

Борац Р СРПСКЕ

23.01.2021 19:46

И ми смо несрецан народ зато сто имамо тебе.

Name

Борац

23.01.2021 20:35

Види зује,сва се топи док у бакира гледа.

Name

Барб

23.01.2021 21:12

Ја би њима светроици јебо сву фамелију.

Name

Ухх

23.01.2021 21:58

Види зује како се топи док бакира гледа.

Name

Ре

24.01.2021 07:40

Будале виде неке лоптице а не виде стварне проблеме и ризике. Када им додје из г...... у главу мозе бити касно па це гледати како одселити у Србији, под условом да имају паре.

Name

Ре

24.01.2021 09:42

Заљубљени поглед оне цурке све говори !

Name

Драган Градиска

23.01.2021 17:45

Виде њих двојица да је народ прогледао оцима како нема њих и да неки нови млади људи долазе у први план и сад овим ,сто јпедино они и знају,глупом нацистицком прицом покусавају да се врате у зизу.Али готово је њихово.Кога брога ста они прицају.И неко са јавних сервиса би требао донро да одговара за распиривање мрзње понављајуци ове њихове бљувотине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУМАОБОЈЦИ

23.01.2021 17:47

Измице фотеља и једноме и другом па пале народ не би ли јос владали, просла су та времена и обојица су показала колико су неспособни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОЦО

23.01.2021 17:47

КРАЈЊЕ ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА МИ МЛАДИ ПРЕУЗМЕМО ВЛАСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛОПОВИ

23.01.2021 17:55

ДВА БРАТА ЛОПОВА А ТРЕЦИ СТОЈИ КАО РЕЗЕРВА И ПРЕКО ГЛАВНЕ ТУЗИТЕЉИЦЕ КОЈА ИМ ПЕРЕ ПРЉАВИ ВЕС АКО ЗАТРЕБА ДА УДЈЕ У ВЕЦ ПОЗНАТЕ ИГРЕ ЗА ОНЕ НАЈГЛУПЉЕ. Е ЛОПИНЕ ТОЛИКО ГЛУПИ НИСМО И ДОСТА СТЕ НАС МАГАРЦИЛИ.

Name

За Јоцу

23.01.2021 17:59

Мој Јоване моја бриго!

Name

Јесте

23.01.2021 18:00

Јоцо, време је крајње!

Name

Педја

23.01.2021 19:38

Тако је Јоцо, имаш подршку од мене иако нисам млад. Само напријед, до побједе

Name

Миркан

23.01.2021 17:54

Функционишу они попут швајцарског сата,системом спојених посуда и врло добро знају падне ли један да се и остала двојица руше као кула од карата. Жељкин поглед у Бакира говори више од ријечи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми смоо

23.01.2021 17:58

Та лоптица!!! И наса дјеца! Дооклеее????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

23.01.2021 18:14

Све је то договор два бандита јер играју на нацијоналну карту.Јер истице им рок

Name

Александар

23.01.2021 18:29

Свака част нашем Мили што се бори за нас да нема њега не би било ни Републике Српске. Подршка од твог народа

Name

Ре Александар

23.01.2021 19:17

То је твој Миле ,мозес говорити у своје име ,не у име осталог народа.Изгледа да ти нити видис ,нити цујес.

Name

Ре Александар

23.01.2021 20:04

Добри су ова двојица, какав си ти идиот.

Name

Ре Алекдандар

23.01.2021 20:54

Тако је , браво ,има нас много који тако мислимо.

Name

Мирко

23.01.2021 18:05

Играју лаце вец 20 година, а ми слијепи Па никако лопту да ухватимо ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

23.01.2021 18:06

Бјезе од тема у глупе теме и да се њима глупанима бавимо, бакир је глупан и лазов није вредно спомињати њихове небулозе и бавити се глупостима таквих негативаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лило

23.01.2021 18:32

У суштини нема разлике између онога што је рекао Додик о члановима ЦИКа и овог што је рекао Баке у интервјуу. Дакле, оба мисле да су Срби лош народ, само се разилазе у томе што Додик мисли да су лоши они Срби који се жене и удаје с Бошњацима или гласају за "издајнике" из ПДП и СДС, док Бакир мисли да су лоши они који гласају за Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

23.01.2021 18:33

То су три рођена брата. Додик, бакир и човић. Све што нам се дешава, они и њихови претходници су криви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

23.01.2021 18:35

Свака част за нашег Милу што се бори за свој народ, велика подршка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мед.тех.

23.01.2021 18:35

Па добро јутро,па то им је излизана тактика вец 15 година,пљују једни на друге и онда глупи народ се буса у национална прса .Е па ево ја им поруцујем из Њемацке,Миле,Бакире и Драгане,је...е се сва тројица ,доци це и вама једног дана крај,ја сам због вас напустио свој родни Добој јер нисам могао добити посао ,посто нисам имао стелу .Није ми зао ,рјесио сам се васе бахатости и криминала и зивим сретно у реду,раду и постовању закона .Ко мозе ,ма палите брацо и сестре из тог циркуса ,па- па РС И БиХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е бас тако

23.01.2021 20:16

Ово је невидјени циркус ста се ради. Има ли те бозе, прогледај мало и спаси овај народ од овог зла.

Name

Лудило

23.01.2021 18:40

Ко за 15 година не мозе да схвати матрицу и сад вец иритирајуце одвратне фразетине ове двије лоповске њуске и не заслузује боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свемир

23.01.2021 18:48

Миле=Баке, Баке=Миле, Миле=Баке..........овако можемо у бесконачност. Њих двојица су очигледан примјер да се Срби и Бошњаци могу слагати. Увијек су ту да један другом припомогну када загусти, ко то не види, онда му очи не требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало

23.01.2021 19:10

Има велики број гласаца који схвацају то озбиљно јер не разумију да је то њихов нацин политике.

Name

Да

23.01.2021 19:12

Само је потребна декриминализација. Дакле, морате имати ниво, ако се могу слагати они онда и ви се морате слагати са разумом и околином, да би отклонили њене негативне појаве. Теско је сјеци данас Гордонов или како вец онај Македонски цвор. Једноста вама је све и ви морате пити равнотеза свему, а из тог свега морате зивети, дјеловати и остати људи. Прво је створено свјетлост, па како вец, па после цовијек. Е тако сви смо несто затекли, било нам и драго, па кад је вец сто не би користили матицне ствари да одклонимо неправилности које смо уоцили.

Name

Док Холидеј

23.01.2021 19:54

ОДАВНО ЈЕ ТО ЈАСНО ДОДИК ЈЕ У ОГРОМНОЈ КРИЗИ САД БРАТ БАКИР ПОСЛИЈЕ ОВИХ ИЗЈАВА СПАШАВА МИЛУ КОЈИ ЈЕ ДОБИО НЕРВНИ СЛОМ. САД ЋЕ МИЛЕ ОПЕТ БИТИ ЈЕДИНИ КОЈИ СЕ БОРИ ЗА СРБЕ А БАКИР БОРАЦ ЗА БИХ И ТО ЋЕ ПОВЈЕРОВАТИ ОНИ КОЈИ НИСУ ИШЛИ У ШКОЛУ И ТАКО ОНИ ОПСТАЈУ ГОДИНАМА.

Name

Ицх

23.01.2021 19:00

Најбоље би било да набаце један другог на себе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам

23.01.2021 19:00

Али знам да нема Југославије. И да Српску напустати не треба. А таласи изталасају. Да није тако ни зивота не би било били би камен који осеца само бол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И то се

23.01.2021 19:07

Примјети. Ви и ми морамо даље радити и зивјети. Поправљати сто смо лосе затекли. Ако су људи могли 400 година под Турцима, процемо и ово унакрсоно БХ месетарење. Таласи само раде свој посао да нестају, немој се инфицирати њима и с њима нестајати. Револуције су давно превазидјене. Перестројка је несто сто тек долази. Горбацов је због те глупости развалио СССР, али нама дигиталцима из будуцности оставио је јако моцно орузје и то и АРПАНЕТОВИ војни промосаји, али цивилизацијски напредци растурања технике која мозе замјенити раније импровизације на таласању. Не знам да ли је то тако, али вјероват могу, јер неке ствари су се пресле, без струје и технике данас ријетко ко. А са њом не зна како, назалост имамо и заслепљујуце теслино свјетло, за ког је, по приама, он знао, вјероватно је и било тако. Инаце сада смо на поцетку времена слицног средњем вијеку по одсуству инвоавија, али по спознаји и користењу оног сто имамао, је на нивоу пузања и надам се да це отклонити средњовијековну таму, а неце унистити свјетлост средњовијековне собице, напаценог сељака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.01.2021 19:08

Истина. Боли

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

23.01.2021 19:17

Потписујем. Стара фора, на коју народ гризе као сом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

23.01.2021 19:23

Одвратне фаце додијали су и богу и народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

23.01.2021 19:24

То није јасно још само онима што се обрадују стотки пред изборе. Фукаре. Такви нам кроје капу, па на крају добијемо Вулићку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Александар

23.01.2021 19:51

Друзе какав тв имас куци,је ли ти моздаи Снсд поклонио ?Подхитно зови неког да ти подеси и друге програме осим РТРС И АТВ,вец ти је мозак на резерви .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

23.01.2021 20:06

ТОРОВОДјЕЕ!!!!! Братскии раде ли раде !! За свој прљави капитал од килооо златаа па надаљеее!!!!А све љута борба за народ опљацкани растјерании!!ој ха ој хааа!!Балканскиии!!Тороводје Балканске са капиталом за Гинисааа!!! Изнад закона изнад нарида!!!!за нерад незнање и неморал дебелооо себе наплатили од дрзаве и народа оглодали до коске!!!!!урусили систем!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа

23.01.2021 20:15

Ово је опет помоц свом брату Додику. Али и ово морам реци да нисам цуо даје рекао сав србски народ је лос, него бираци који подрзавају лосег водју, а то бих рекао и ја за оне бираце који гласају за њега,посто су они браца по злу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова нада

23.01.2021 20:33

Ако их не елиминише политички процес, ипак има наде- биологија ће попровити промашаје политичког система и процеса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

23.01.2021 20:36

Попушили обојица па сад на националност да пробају ал неможе вас народ гледати гамади лоповска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.01.2021 20:43

Браћа по лоповлуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

23.01.2021 20:48

наравно да набацују. Ово је толико провидно да је смијесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

23.01.2021 20:49

Миле хајде један референдум, можеш ти то са Сањом Вулић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

23.01.2021 23:30

Е сад одмах три рефрендума расписе,један је сад вец исприцано,сад три анкете одмах расписати. Идете ви заједно у пензију,али би ваљало у овај нови затвор да вас смјесте,имате све од теретане до кина,али на 45 година без помиловања,вас троица Додик-Бакир-Цовиц,у јеедну целију,па се онда договарајте око распореда и понасања.45Година имате па договарајте,кад це ко у WЦ и сл.

Name

Политичко Сарајево

23.01.2021 20:51

Одавно је медијски простор загадјен политицким тензијама да би неупуцени помислили да је ратно стање. На залост велики број градјана се задовољава дневнополитицким темама од којих профитирају наси надриполитицари, а на стету благостања народа. Имамо довољно за нормалан зивот, а изабрали смо примитивизам. Ствари се неце промијенити док не прогледамо и оцистимо своја двориста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕГ

23.01.2021 21:17

Стани те људи висе с том мрзњом. Оде омладина сва, после короне отице јос висе омладине. Па ста цемо онда. коме онда да креирамо нову мрзњу, кога цемо тад да мрзимо. псе мацке,итд, онда це нас и они напустит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доњи Рибник

23.01.2021 21:26

Треба им обојици набацити робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

23.01.2021 21:41

Мирко тако се радило у твоје вријеме које је ,срећом , прошло !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУФНА

23.01.2021 21:48

Свани дане , а ноц да прогута ову двојицу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.01.2021 21:56

Само у медијима из РС и Србије постоји изјава Бакира о србима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

24.01.2021 06:12

Милорад Додик је на почетку дипломатског скандала с иконом, који је одјекнуо до Русија и Украјине,тврдио како је икона у власништву угледне бањалучке породице, - онда је тврдио како се не сјећа имена и презимена човјека који му је дао икону како би је он поклонио Лаврову, - да би на крају изјавио како је извјесни Бањалучанин годинама радио у Русији те је, наводно, тамо купио спорну икону. - И његова изјава да је покупио из депозита Банке РС... та изјава је била врх глупости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

24.01.2021 07:10

Лоптицу је миле наручио од бакира зато што је у ћорсокаку!! Видите да се мало ко оглашава осим оне НЕСРЕТНЕ ВУЛИЋКЕ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

24.01.2021 07:56

Народ луд а лопови скупа сарађују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лилихип

24.01.2021 08:15

Ма није овај то изјавио, слушао сам. Говори о Додиковим гласачима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судба

24.01.2021 08:48

Сва тројица треба да заврше као чаушеску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Другови

24.01.2021 08:51

Бакир у акцији спашавања војника Иконића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срдјан

24.01.2021 08:59

Доказ за то је и општина Босански Петровац, гдје се СНСД-ов кандидат Грбић непотребно кандидовао за нацелника без обзира сто није имао никакве шансе јер живи у Бања Луци. Тим маневром Грбић је помогао кандидату СДА-да побједи са малом разликом испред заједничком српског кандидата.

ОДГОВОРИТЕ