Амбасадор Кине обећао помоћ у набавци вакцина

Амбасадор Ђи Пинг је обећао да ће учинити све да Кина помогне БиХ у борби против пандемије достављањем кинеских вакцина, наводи се у саопштењу.

Република Српска 22.01.2021 | 14:28
Амбасадор Кине обећао помоћ у набавци вакцина

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додика разговарао је данас у Сарајеву са кинеским амбасадором Ђи Пингом о Самиту иницијативе Народне Републике Кине и 17 земаља Централне и Источне Европе, који ће бити одржан у видео формату деветог фебруара, а чији ће домаћин бити предсједник Кине Си Ђинпинг.

Предсједавајући Додик изразио је задовољство чињеницом да ће учествовати на овом самиту, истакавши да БиХ, посебно Република Српска жели да више буде укључена у пројекат ‘Појас и пут’, те да ће то бити основа његовог приступа на овом видеоскупу.

Радује нас да у Републици Српској и Федерацији БиХ има доста кинеских пројеката и да ћемо ту плодну економску сарадњу наставити – саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Осим економске сарадње, саговорници су позитивно оцијенили и сарадњу у области културе и образовања, посебно истакавши значај Конфуцијевог институт у Бањалуци, те увођење кинеског језика као другог страног језика који се изучава у десет основних школа у Републици Српској и размјену студената из БиХ са Кином.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик замолио је амбасадора Кине да помогне, колико је то могуће, да БиХ што прије добије кинеску вакцину против ковида 19.

Амбасадор Ђи Пинг је обећао да ће учинити све да Кина помогне БиХ у борби против пандемије достављањем кинеских вакцина, наводи се у саопштењу.

Додик је изразио захвалност на подршци коју му је, за вријеме његовог боравка у болници након што му је потврђена инфекција вирусом корона, упутио предсједник Народне Републике Кине Си Ђинпинг са жељом за брзи опоравак.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ је нагласио да му је та пријатељска подршка много значила.

(Срна)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Мило

22.01.2021 13:39

Опет Додик прима Кинеског амбасадора, у приватну посјету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

22.01.2021 13:53

Да те богдо иста опаметило како си био заражен ИКОНОМ20 али изгледа да си како ти се ближи крај све спремни за ону кошуљу сто се ЗАКОПЦАВА ПОЗАДИ ПА СРЕТНО!!Али психијатрију затворског типа И ПОКРАДЕНО ДА ВРАТИШ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.01.2021 13:44

Јели тразио помоц око иконе?? Битанга.

Name

Србољуб

22.01.2021 13:53

Е сад више ништа не контам. Кинеска и застава Републике Српске. У ком својству се састао са Кинеским Амбасадором, пошто у Републици Српској не обавља ни једну функцију. Ако се састао као члан преседништва БИХ, онда је ово опет велики блам, нема заставе БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дипломата

22.01.2021 13:53

Брацо Кинези ка будете врсили масовну вакцинацију Кинеза са својом вакцином и ја цу је примити.Засто масовно не вакцинисете своје становниством својом вакцином,то је цудновато,а овамо извозите и дијелите вакцине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истине

22.01.2021 13:58

Људи казу да брод не тоне од воде која је око њег него од воде коју пусти у себе. Сто се тице Додика, био је јасан да зна ста су политицки противнци, и доказао је да је способан политицар. Саровиц назлост је неко ко није за политику као ни онај мој Босиц. Временске карактеристике су такве да је сада у току убрзана еволуција цивилизације према могуцности бриге о себи као ресурса, и да се вецина људи, узузев невазецих (инвалида) мозе снаци у свом оквиру. Тако да те критеријуме ни Додик незадовољава, Саровиц је сасвим промасио. Приницпи су једноставни уради ста мозес и објави на слузбени вебсајт тога, ако си квалитетан гарантујес да има имас медаље, а ако ниси ниста радио, а обавезнао си се политиком онда је кривицно гоњење у зависности од периода мировања, без обзира на позицију или опозицију када је у питању мјесто власти. Наравно опозиција је слободнија и са мање новаца, веци простор за креативност и спецификацију и отклањање гресака. Слицно и власт која ниста није испунила опозицији је нелегална, ако су спецификације опозвије реалне. За нералне спецификације казне треба да буду забране бављења политиком и треба да буду зестоке. Ипак постоји и трзисни оквир којим би се успиоставили сајтови на којима би се могле давати на разне нацине оцјене политикама и битно је да крајни потросаци у процесу пролитицке кристализације могу дати своје вето томе, али и да имају сто висе незасности од политике, тако да могу покупити само позитивне сфере политицке организације. Постојање политике сто се мене тице није обавезно. По овим критеријумима цини ми се да су многи политицари за затвора, али са спустањем критеријума, по приниципу ко је висе урадио и тиме посато симпатицнији, је пут за ове казне имењаку ми Саровицу. Дакле Саровиц за затвор спреман. Сто се мене тице слободан је али ако овај аргумент постоји увијек неко од Додикових, односно власти мозе процијенити корисност Саровица по Српску. Промоција немогуцности је по носу опалила и Додика, да неце Саровица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

22.01.2021 13:58

Свака част за предсједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2021 16:31

Цега предсеник? Јел иконе?

Name

ЛЛ

22.01.2021 14:01

Стацему Кинеска вакцина ако мисли куповат нека купи Биотехт Њемацку вакцину .Кинези исто су купили Бионтехт вакцину из Њемацке .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.01.2021 16:19

Њемачка није пријатељ од виталног националног интереса. ..тамо иду људи трбухом за крухом.

Name

Ја иии

22.01.2021 14:03

Хоће ли порасти репови онима који приме Кинесу вакцину или ??? Можда ће почети да једу све сто се креће пужа гмижу лаје ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

22.01.2021 14:05

Само му немој ништа поклањати да нас поново не осрамотиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

22.01.2021 14:39

Овај амбасадор у није ниста лошији од руског.Па гје је њему икона на поклон

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурле

22.01.2021 15:57

знас ли да је вакцинација давно поцела. У Израелу вакцинисано скоро 30 % људи. Требао си преко амбасадора Кине то тразити прије 2 мјесеца Питај Вуцица како се то ради, цовјек це ти све објаснити да не морас просити и брукати и себе и нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

22.01.2021 16:15

Нетреба помоц,Висковиц казе да имамо паре...:јадни ми какви лопови сједе у влади

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрква

22.01.2021 16:26

Додик је све само није СРПСКИ цлан предсједниства...

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

22.01.2021 21:56

Јел и њему поклонио несто УКРАДЕНО?

ОДГОВОРИТЕ