Посланик у чешком парламенту насрнуо на колеге

- Независни посланик у доњем дому чешког парламента Лубомир Волни вређао је и на крају физички насрнуо на неколико колега.

Свијет 21.01.2021 | 20:54
Посланик у чешком парламенту насрнуо на колеге

До туче је дошло током расправе о продужењу ванредног стања уведеног због пандемије коронавируса.

Независни посланици Лубомир Волни и Маријан Бојко изазвали су гнев неких својих колега већ на почетку седнице јер су на расправу у пленуму данас демонстративно дошли без заштитне маске, кршећи тако санитарне мере владе, за шта прети казна од 400 евра.

Када је председавајући, социјалдемократа Томаш Ханзел, рекао Бојку да треба да се стиди и затражио да стави маску, за говорницу је изашао Волни и вређао Ханзела и социјалдемократе да су "из корумпиране странке", на шта је упозорен да ће му искључити микрофон ако се не врати теми расправе.

"Ја ћу онда доћи да вам седнем у крило и кажем то у ваш микрофон", поручио је Весели и заиста покушао да настави вичући у микрофон председавајућег.

Када су преседавајућем у помоћ притекли посланици, избила је туча.

На крају је Волног обезбеђење избацило из сале на захтев председника Посланичког дома парламента Радека Вондрачека, док се полиција бави кршењем мера и одбијањем двојице посланика да користе маске.

"Себични идиот који угрожава остале посланике"

Независни посланици Волни и Бојко изабрани су у парламент на листи чешких радикалних националиста из СДП чији је лидер Томио Окамура одмах оштро осудио њихово понашање и тучу каква се не виђа у чешком парламенту.

"Надам се да ви који сте гледали примитивца који као аргумент користи силу, сада схватате ко брани оне који поричу постојање коронавируса и поричу потребу да се људи вакцинишу", казао је посланик Властимил Валек из опозиционе странке ТОП09.

Раније је други посланик ТОП09, Доминик Фери, захтевао од Волног да стави маску уз изјаву да „ако шета без ње, само је себични идиот који угрожава остале посланике“.

(Бета)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Борац

21.01.2021 21:34

Ста има везе. Код нас министар осмари посланика,па сви суте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

21.01.2021 21:35

Овакав би нам ваљао један у скупстини.6 људи га не мозе скинути.💪🏼🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

21.01.2021 21:48

Не могу човјеку пера одбити колико је јак.:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срђан

21.01.2021 22:20

Свака част....за господина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

22.01.2021 10:30

Зивјеле све силедзије овог свијета.