Пољопривредници не одустају од ранијих захтјева

Пољопривредници поручују да неће одустати од својих захтјева, те да су могући и нови протести и блокаде свих граничних прелаза.Траже и оставку министра спољне трговине и економских односа Сташе Кошарца.

Босна и Херцеговина 21.01.2021 | 16:39
Пољопривредници не одустају од ранијих захтјева

Представници свих удружења пољопривредника у Републици Српској сутра ће на састанку у Градишци одлучити о даљим корацима, након што су власти Српске и БиХ игнорисали њихове захтјеве упућене на протестима крајем децембра прошле године.

Пољопривредници поручују да неће одустати од својих захтјева, те да су могући и нови протести и блокаде свих граничних прелаза.

Пољопривредници и даље инсистирају на оставци министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца. Поручују му да они нису инструмент ни једне политике, како тврди министар Кошарац, који је кадар СНСД-а.

“По мени да има имало моралних разлога, он би требало да сам напусти то мјесто. Ја могу само да поручим, мене је бирао народ, а њега је довела политика. Ја сам са свим људима овдје у Бијељини из његове партије много бољи пријатељ, него са онима којима нас он оговора. То није битно, нас не интересује политика, нас интерсује рад, ред и резултат”, рекао је за БН ТВ Саво Бакајлић предсједник Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице.

Рок је пробијен. Прошле су три недјеље од мирних протеста пољопривредника и блокада царинских терминала у Дворовима код Бијељине и Градишци. Власти и даље ћуте. Ни разговора, ни договора са огорченим пољопривредницима.

“Наши захтјеви остају исти, да се покуша заштити домаћа производња, иде нам прољеће. Цијене наших домаћих производа отишле су доле, а сви репроматеријали и све што нам треба у производњи расте. Није људски да сви ти представници који су изабрани на нивоу РС и БиХ не испоштују пољопривредне произвођаче, домаћине људе. Шта је њима циљ? Увознички лоби и даље ради своје”, каже Бакајлић.

Ако власти наставе да игноришу пољопривреднике, њихов одговор ће бити протести, па и блокаде свих граничних прелаза.

“Власт нешто мора ријешити по том питању. Ја не видим разлог да се толиким бројем људи играју. Уколико се не огласе по том питању и не ураде нешто за овај народ, нема шта друго бити. Министар Пашалић је рекао да имамо право на то и ићи ћемо до краја”, истиче Бакајлић.

Пољопривредници у Републици Српској незадовољни су и Правилником о начину остварења подстицаја за ову годину о чему ће, између осталог, разговарати у петак на састанку у Градишци.

БН ТВ 

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Драган

21.01.2021 15:57

Немозе то тако. Како це нам се ова багра возати у авионима и лимузинама и красти милионе ако се вама дају потицаји, знаци заборавите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

21.01.2021 17:12

Шта каже бурле борцима РС све ћу вам узети ако изађете на протесте и борачки додатак па нећете имати ништа, а обогатио се тајкун криминални са својом лоповском хоботницом све на конто бораца и РС.

Name

Клоовнови

21.01.2021 19:06

БОРАЧКА,СИНДИКАТИ,ПЕНЗИОНЕРИ,ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ и др. сви сте ви ,тј ваши преставници купљени од додика за сићу.зато доста ми је ваших просвједа и захтјева.само малтретирате ваше чланове кобајаги да се ви за нешто борите...

Name

Петар

21.01.2021 16:02

Ако будете оштро реаговали као до сад министар Клошарац, а и други министри већ умиру од страха. Или штрајкујте или седите код куће да се не брукате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

квалитет

21.01.2021 16:16

Ма немају они разлога за побуну, нека мало пораде на квалитету а не да подмецу , купим врецу кромпира изгледа супер а унутра бозе сацувај само кликери, купис црвени лук извана добар унутра трулез и тако даје. Ово су цисто политицки протести и ниста друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.01.2021 16:25

Не исплати се њима ништа а погледајте снимак само трактора Џон Дир а гуме нису ћелаве.

Name

Реалан

21.01.2021 18:36

Мислиш бољи је генетски модифициран из увоза.Људи па Ви нисте свјесни ста прицате.

Name

Лобирање

21.01.2021 16:22

Нек пољопривредна удружења обухвате све произвођаче, и да се ради у интересу истих. Константан притисак на власт се подразумијева, код нас другачије не може. Подржао бих пољопривредни лоби, извознички лоби, а за сад имамо само увознички лоби који је финансијски далеко најјачи, а, и "први су почели."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја ииии

21.01.2021 17:27

Пуно среће људи али слаба вајда од тог протеста! Требало би да се сви ујединимо(или бар велика већина)радника сељака занатлија ...,онда би то имало ефекта ове пљачкаше скинути са власти у затвор имовину вратити грађанима и “мирна Босна”!!

Name

Теслар

21.01.2021 16:49

Подрска. Разумно. Упорно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

21.01.2021 16:53

Узадас се усе и у своје кљусе. У људе слицне себи. Па тек онда даље. Ако је у фазу добро и јесте, ако није и својствено није за бацити. Да нема имања не би било ни трзиста. Сада кад је свијет глобално село са доста хијерархија, као и раније или прилагодјавас трзисте свом селу или то село вас не треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па да

21.01.2021 16:59

Нико се није ни почесо из власти за вас .Толико сте им интересантни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

21.01.2021 17:47

Немојте на границу него пред додика и владу и недајте им уц нигдје ни у владу ни преседниство на граници це само испастат сиротиња а они лопови инеиду преко границе онисе возикају авионима и само краду

ОДГОВОРИТЕ
Name

Албанац

21.01.2021 21:56

Јесте зајебани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељак

22.01.2021 16:41

Људи пред владу тракторима и опста блокада институција.Док се сељак не дигне ниста од промена.Нема круха другације они краду и купају се у луксузу а сељак на море не мозе отици.

ОДГОВОРИТЕ