Отказан меч САД и Србије, Панама нови ривал

Пријатељска утакмица између САД и Србије, заказана за 31. јануар у Орланду, отказана је пошто српски фудбалери нису добили америчке визе, потврдио је Тањуг.

Спорт 21.01.2021 | 14:05
Отказан меч САД и Србије, Панама нови ривал

Фудбалска репрезентација Србије кренула је на турнеју по Северној Америци, али су у авиону сазнали лоше вести. Пошто долазе из Европе и због пандемије коронавируса, Сједињене Америчке Државе одлучиле су да им не издају визе и пријатељска утакмица заказана за 31. јануар против САД је отказана.

Сједињене Америчке Државе требало је да издају визе српским репрезентативцима у амбасади у Санта Домингу, где ће Србија прво играти против Доминиканске Републике, али они су саопштили да неће отварати амбасаду.

Репрезентација састављена од играча из Суперлиге Србије, коју води селектор младе репрезентације Илија Столица, имала је заказан меч са САД 31. јануара у Орланду.

Прво ће у Санта Домингу одиграти против Доминиканске Републике 26. јануара, а два дана касније ће противник уместо САД бити Панама.

Ипак, ФСС је брзо реаговао и заказао пријатељски меч са Панамом, за 28. јануар.

"Били смо изненађени када нам је јављено да фудбалери неће добити визе. Првобитни договор био је да ће нам визе бити издате у Београду, али после тога нам је речено да ћемо визе добити у амбасади САД у Санта Домингу, где наша селекција игра први пријатељски меч против Доминиканске Републике. Ипак, последња информација гласи да амбасада није у могућности да нам изда визу због ситуације са корона вирусом, Америлчки савез упутио нам је извињење", рекао је портпарол ФСС Милан Вуковић за Тањуг.

Како је навео, ФС Србије је брзо реаговао, контактирао ФИФА и заказано је гостовање селекцији Панаме.

"Одмах смо контактирали наше пријатеље из ФИФА и у најбржем могућем року договорили смо утакмицу у Панами, за 28. јануар, три дана после меча против Доминикане", истакао је Вуковић.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар