Бранка Катић о терору Алексића кроз који је прошла!

Након исповести Милене Радуловић и Иве Илинчић које тврде да их је професор глуме Мирослав Алексић годинама сексуално узнемиравао огласила се Бранка Катић и послала пуну подршку младим колегиницама.

Магазин 19.01.2021 | 17:39
Бранка Катић о терору Алексића кроз који је прошла!

- Дајем своју пуну подршку мојим младим колегиницама, врсним глумицама и храбрим људским бићима. Жао ми је због свега што су прошле и дивим им се јер нису дале да их то духовно и ментално уништи. Као члан Омладинског драмског студија који је водио Мирослав Алексиц, знам о каквом се менталном малтретману ради.

Није час прошао да ме није слао на умивање, говорио ми да сам глупа, а такође смо имали и једну епизоду, где ми је због играња са бендом "Забрањено пушење", у Хиту месеца, а што је био део стицања радног искуства, праксе у средњој школи, направио сцену пред свима - питао ме да ли је у реду да се девојчица од 15 година "пробија сисама кроз свет"...

Ја сам само две године била у групи, члан сам постала после добијене улоге у филму "Није лако са мушкарцима". Волела сам дружење нас полазника, али морам признати да се никада нисам осећала сасвим пријатно на часовима, јер сам увек била мета његових грубих вербалних опаски. Често би ме и расплакао, а једном је замолио све остале да изађу да би ми затим објаснио да све то ради зато што ме воли... То је било све, није ме никада физички угрозио - написала је Бранка Катић.

- Много година касније, Мирослав Алексић је и даље неко чијег се понашања сећам као менталног насиља. Надам се да ће надлежни утврдити све непходне детаље свега што се десило и да ће правда бити задовољена. Још једном шаљем велику подршку, дивљење и љубав својим изузетним младим колегиницама. Направиле сте огроман корак у заустављању даљег насиља према деци и женама и на томе сам вам бескрајно захвална. Нека срећа прати храбре - рекла је наша велика глумица.

Подесћамо, глумица Ива Иличнчић је у исповести изјавила, између осталог:

- Трајале су припреме за пријемни. Излазила сам из Микине канцеларије... Поглед ми се сусрео са девојком која је улазила у канцеларију. Знале смо обе, и она шта сам ја прошла и ја шта њу чека тамо, али нисмо причале. Она ни данас није спремна - рекла је Ива, и додала да је трпела јер јој је група била веома важна. Како сама каже, чак и након што је почело злостављање, необјашњиво, имала је поверење у Алексића.

- Шест година сам била у школи Мике Алексића када ме је силовао. Имала сам 17 година. То се није догодило једном. Понављало се - рекла је Милена Радуловић.

Бранка Катић је у својој изјави поменула реченицу коју јој је изговорио Алексић, "да се девојчица од 15 година пробија си*ама кроз свет", што је, подсетимо, исто оно што је посведочила и манекнека Ивана Станковић.

- Она је, наиме, испричала да јој је Алексић рекао следеће: - Чујем да си почела да се бавиш манекенством, мораш да бираш између групе и манекенства”. Ја сам рекла могу одмах да кажем да је то манекенство, а он ми је поручио: “завршила си са групом”. Кад смо излазили напоље, позвао ме: “Сачекај ћеро”, тако је звао све девојке у групи, па наставио: “Морам да ти кажем да си ме разочарала, рано си кренула грудима кроз живот”.

(Курир.рс /Блиц фото: Профимедиа)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Yx

19.01.2021 17:19

Браво за храбре дијевојке . Није лако изаћи у јавност и рећи овако нешто, а ни доказат све ово после толико година .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аса

19.01.2021 17:23

Е јебг сад јел све одреда мучио и силовао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.01.2021 17:40

Па такви имбецили раде на свим фронтовима ста је цудно??

Name

Сувишано је коментарисати

19.01.2021 19:13

Звати некога чером а силоват је то је ниста други него болесна особа . Ста да помисле сви ти родитељи о таквим монструму

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

19.01.2021 20:58

ГДЈЕ СИ ДОСАД БИЛА? САД СЕ КАО СЈЕТИЛА. САД БИ МНОГИ ДА СЕ РЕКЛАМИРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ