Драгана данас слави рођендан: Није дозволила да је естрада поквари!

Фолк звезда Драгана Мирковић данас прославља свој 53. рођендан. Рођена је на данашњи 18. јануара 1968. у Пожаревцу. Одрастајући у крилу деде Драгутина у Касидолу, слушала је на увце тешке народњаке.

Забава 18.01.2021 | 20:36
Драгана данас слави рођендан: Није дозволила да је естрада поквари!

Уз дедину хармонику запевала је и прве изворне песме и севдалинке. Прва песма коју је, са само пет година научила да пева, била је “Девојка соколу зулум учинила”.

Највредније што је из куће понела јесте васпитање. Поштење, марљивост, честитост, скромност, саосећајност и спремност да несебично помаже људима, усадили су јој родитељи.

Прича о талентованој девојчици из Касидола брзо се ширила па је стигла и до значајних људи из света музике. У то време су људи из "ПГП РТС” дошли у кућу Драганиних родитеља предлажући им да њихова ћерка сними плочу. Шеснаест година је имаал кад је снимила први ЛП 1984. за Дискос са водећом песмом ‚‚Имам дечка немирног".

Драганина посебност је и у томе што је, осим песама, спотова и спектакуларних концерата, својој публици поклонила и филм: “Слатко од снова”. Филм, који је имао премијеру 12. априла 1994., бајковита је прича са елементима комедије. Драгана игра девојку која ради у ресторану брзе хране, а сања о слави на естради. Разносећи поруџбине, упознаје краља шоу-бизниса који је и власник “Фабрике снова”, што јој пружа могућност за остварење сопственог сна.

Да њен рад прате и светске музичке звезде, показало се у више наврата. Њеним мега концертом који је одржала 2014. године и прославила 30 година блиставе каријере, одушевљени су били и инспирисани тимови Селене Гомез и Џенифер Лопез, па су за потребе наступа својих звезда “позајмили” део перформанса који је Драгана извела у Комбанк арени.

Увек је била скромна, једноставна, отмена, нежна дама. Човека свог живота, супруга Тонија Бијелића, срела је случајно. Упознао их организатор Драганиног концерта у Бечу и не сањајући да ће своју судбину везати за тај град. Било како било, десила им се љубав на први поглед.

Тада је Тони запросио Драгану и венчали су се после месец дана, након чега су добили сина Марка, а затим и ћерку Мануелу. Драгана ужива у улози супруге и мајке, признајући да никада у животу није била срећнија и остваренија.

Извор: ало.рс Фото: принтсцреен

 

Коментари / 0

Оставите коментар