"Одлуке у договору, а не из централе странке"

„Клуб одборника ПДП-а у Скупштини Града Бања Лука имао је жељу да се да шансу дијалогу, али нажалост, нисмо наишли на разумјевање колега са друге стране", изјавио је медије шеф Клуба одборника ПДП-а Драган Милановић.

Република Српска 17.01.2021 | 14:47
"Одлуке у договору, а не из централе странке"

"Упркос неким охрабрујућим порукама предсједника Скупштине да ће бити конструктиви, да неће опструисати и кочити позитивне процесе, врло брзо су његове колеге одборници скупштинске већине то демантовали“, рекао је Милановић и додао да је протеклих дана из редова скупштинске већине било доста некоректних изјава попут оне у којој пореде Бању Луку са Пјонгјангом. 

Он каже да одборници скупштинске већине очигледно за сваки корак морају консултовати централу СНСД-а: 

„Најбољи примјер за то је примјер градско предузеће „Аквана“ које је доведено до колапса. Ми смо разговарали са претходним руководством предузећа и договорили неке даље кораке, али они су већ сутрадан, вјероватно по добијању инструкција из врха њихове странке, све покушали да демантују, каже Милановић. 

Он истиче да је дуг предузећа „Аквана“ преко 10 милиона КМ од чега само према добављачима око 5 милиона КМ и додаје да је сраман покушај одбране руководства које је ово предузеће довело до колапса. 

„Док с једне стране бране губитке и лош рад својих директора, са друге стране нападају све одлуке које долазе од стране градоначелника, а тичу се  рационализације трошкова и додатни видови уштеда. Смета им и систематизација коју коју је најавио и сам градоначелник, према којој ће бити пет одјељења мање него што је то био случај раније“, каже он и додаје да је власт предвођена СНСД-ом навикла да прави што обимнији административни апарат како би повећали број непотребних функционерских мјеста и на тај начин су позиционирали своје кадрове и кадрове својих коалиционих партнера. 

Милановић је такође питао представнике скупштинске већине да ли су они ти који су требали да формирају кабинет новоизабраном градоначелнику.  

„Градоначелник је у свом кабинету ангажовао неколико људи од повјерења. Ја морам да нагласим да је то само један дио кабинета, онај оперативни, док је други нестраначки. По први пут се десило да један градоначелник има четири савјетника од којих три савјетника нису чланови ПДП-а, нити је њихов професионални ангажман условљаван политичком и страначком активношћу“, истиче Милановић.

Милановић истиче да се политички опоненти Драшка Станивуковића не могу да помире са чињеницом да је народ изабрао њега да у наредне четири године води Град и тим да они не контролишу и не управљају више процесима у Бањој Луци, те позвао колеге из скупштинске већине на конструктивност и сарадњу.  

„На посљедњој конференцији за медије, представници коалиције окупљљене око СНСД-а су показали елементарно непознавање политичких појмова, или су то намјерно урадили како би збунили јавност. Наиме, они су рекли да систематизација радних мијеста у Градској управи мијења вољу бирача. Ако ћемо ићи том логиком, онда то и јесте воља бирача Бање Луке који су изабрали за градоначелника управо Драшка Станивуковића како би стао у крај свим бахатостима које су већ двије деценије на сцени“, каже замјеник Шефа клуба одборника ПДП-а у Скупштини Града Бања Лука Дијана Јешић.

Она каже да скупштинска већина очекује од градоначелника да у првих пар дана мандата ријеши  све оне проблеме које је управо власт окупљена око СНСД-а годинама гомилала и додаје да су пред новоизабраним градоначелником четири године да уради све оно што је рекао:  

„Уговори за чишћење града су потписани за вријеме мандата бившег градоначелника Игора Радојичића, док је план чишћења града усвојен у претходном сазиву Скупштине, а све то је градоначелник Станивуковић наслиједио“, истакла је Јешићева и додала да  је СНСД имао 20 година да покажи шта знају. 

„Показали су да у Бањој Луци имамо све више сиромашних људи, све више људи који су корисници јавних кухиња, све више незапослених и умјесто да машу којекаквим заставама, као што су то радили прије пар дана, ја их позивам да машу иницијативама, да нам покажу конструктивне идеје и да заједно са нама, кроз рад у Скупштини , стварамо боље услове за грађане овог града“, закључила је Јешићева.  

(БН ТВ)

 

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

Милан

17.01.2021 14:00

СНСД се само висе и висе укопава.То је странка мрака и криминала.Ови њихови из БЛ не раде за добро града у којем зиве вец раде по налогу из Лактаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

17.01.2021 14:36

Само радите, народ је спреман за промјене и чека.

Name

Сеад

17.01.2021 21:19

Пуна подршка за ПДП и Драска.

Name

Цубро

17.01.2021 14:15

све бих ја вас цијепио цјепивом против короне

ОДГОВОРИТЕ
Name

слика

17.01.2021 14:15

све говори, еxперт тим, један веци,други низи, ал добри сви за лопату да цисте сњег. Корејци су то !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2021 14:46

Да ови из Дрвара Гламоча Петровца су лудило еxперти са дипломом из Широког бријега хахахаххах а јадни сте и бједни дно дна удри Драшкоооооо !!!!!

Name

Тата

17.01.2021 14:17

Двије деценије ПДП ради и производи греске. Политика нападања, вриједјања, подвала, производња ниских удараца није уродила плодом. Успјех Драска Станивуковица је његов лицни успјех јел је радио несто друго. Вријеме је да Драско направи своју странку и удје у неку врсту преговора око сарадње по привредним питањима. Сукоби Српском народу неце донијети добро. Мислим да је крајње вријеме да се престане показивати прст ко је лопов. Окрените се привреди. Доказите да управо ви нисте лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2021 14:47

Не нееееее прво прегледати криминал СНСДа кривичне пријаве одузети нелегално стечену имовину па тек онда причати о нечему фрка а ?????

Name

Нострадамус

17.01.2021 14:53

Подјеле измедју нас је направио Снсд-е и Додик и све док су они у политицком зивоту неце бити јединства медју насем народу.Додик је довезен на тенковима Сфора и добио је задатак да нас унисти и многи наси у томе му помазу.

Name

Ре Тата

17.01.2021 15:10

А како се мислис окренути привреди ако не поцистис сљам. По теби ко јамио јамио. Ма немој и ако је ко прозвео и мултиплицирао криминал и правио греске онда је то владајуца коалиција. О цему ти прицас уопсте. Бозе сацувај.

Name

Луле

17.01.2021 15:43

Духовито је слушати представнике СНСД_а кад критикују ДрШкове кадровске промјене, које су неминовне. Њему су гласачи дали мандат д прави системске промјене. Неће то урадити са кадровима СНСД_а. Познато је да СНСД, кад освоји власт мијења све до чистачице. Није било давно кад је дошао на садашњу функцију, да је помео кадрове СДС_а и ПДП _а. Тако да још није успио да многе амбасадоре постави и умјесто да Срби воде амбасаде, те функције упражњавају Бошњаци и Хрвати. Исто тако у Централној банци су пометени српски кадрови, а Додик нема капацитета да доведе кадриве из РС_а.

Name

За бања луку

17.01.2021 20:16

Браво ТАТа

Name

НОВА ГОДИНА.

17.01.2021 14:19

КУКОЉ СЕ НЕ ЦУСТИ ЛАКО И ОДЈЕДНОМ.ДРАСКО ,ПОЛАКО КИРАК ПО КОРАК АКО ИМАЈУ ХРАБРОСТИ ДА БКОКИРАЈУ БАЊА ЛУКУ,ИЗГУБИЦЕ ИЗБИРЕ 2020 У ЦИЈЕЛОЈ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.ДОДИК СЕ ЗАПЕТЉАО КО ПИЛЕ У КУЦИНЕ НЕЗНА НИ КУД ИДЕ НИ ГДЈЕ СЕ ВРАЦА.НАЈНОВИЈА ИЗ ЈАВА О ПОРИЈЕКЛУ ИКОНЕ СВЕ ГОВОРИ.ЈУЦЕ КАЗЕ ВРАТИЦЕ ИКОНУ ПОРИДИЦИ ИЗ БАЊА ЛУКЕ А ДАНАС ДА МУ ЈЕ ДАО НЕКИ ЦОВЈЕК КОГА И НЕ ПОЗНАЈЕ.СПУСТИО СЕ НА НИВО ЦОБАНА ЦИЈЕ СУ ОВЦЕ ПОЈЕЛЕ КОМСИЈИ YСЈЕВЕ ПА СЕ ВАДИ ДА ЈЕ МАЛО ПРЕСПАВАО.ТАКО ЈЕ И СА МИЦИЦЕМ ИМАО ДИГИВОР ДА ЦЕ МУ ДАТИ МАНДАТ ГРАДОНАЦЕКНИКА У БИЈЕКЈИНИ ЗА 2 ГОДИНЕ.ДОК КРЕНЕ АУТОПУТ.МОЗДА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

17.01.2021 14:23

Ма нек се Драско отпетљао.....

Name

Нека

17.01.2021 14:50

Послије онквих напада на купљене дипломе на приватним факултетима, Драско запосли своје прве сараднике у кабинету, сви са заврсеним приватним назови факултетима. Наравно не сви има ту и гимназијалац који це бити струцни савјетник за привредну сарадњу. Моја Бањалука, ста се то десава

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор Окултис

17.01.2021 15:06

Бања Лука је власниство Бањалуцана и фиреме а не партијска прција упатите то црвенокозци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загоре..

17.01.2021 17:40

Ај читај романе..,има једсн добар из Златне Серије...зове се "Бањалука нема више Бањалучане"

Name

Душан

17.01.2021 15:10

Шта кажу смањење начелничких мјеста изигравање воље бирача.......стомак ме заболио од смијеха..Па зар може иједан ум овако нешто да изјави....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

17.01.2021 15:15

Само напријед Драшко! Што град није очишћен од снијега, народ зна чије је то масло. Чистоћа се не јавља на телефон грађанима. Није народ луд да не види шта се ради. Немој одустајати од поштења, а све ће то полако лећи на своје мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

17.01.2021 15:49

Бањалука убире плодове приватних факултета,сада једни мјењају друге, накотило се доста нерадника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

17.01.2021 17:21

СНСД је доказао у протекле 22 године власти ,да о ничему сем пљачке новца грађана, а преко намјештених, монополских и пренапумпаних тендера извлачи новац за лично богаћење. Што се тиче лидерских способности, нису кадра ни мјесну заједницу да воде, а камоли град или државу

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

17.01.2021 20:25

Водите це нас Иваниц, Црнадак, Бореновиц и сл, који су исто тако у политици 22 године. Е зато је Драско, Јелена, Вукан и сл победили, народу требају нови и млади људи који це несто урадити ако им се дозволи?! Хоце ли?

Name

Ацо

17.01.2021 17:29

А који је овај Милановиц прелетац...бозе ме сацувај...ни сам висе незна која му је ово странка....фујј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

17.01.2021 20:22

Велики Бањалуцанима, вероватно је и он са Мањаце

Name

За бања луку

17.01.2021 20:15

Како су кренули и једни и други, испоставе народ Бањалуке, а и запослени у Градској управи. Узас, срамота ме што од родјења зивим у Бањалуци, направит це те од лијепог и гостопримивог града ЛУДУ чаршију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

17.01.2021 22:26

Јесте више досадили с тим факултетима. Као да нису куповане и дипломе средњих школа, а богами и државних факултета. Па видите ко су вам доктори на УКЦ РС. СТАРЛЕТА ДО СТАРЛЕТЕ. Све преко Ранкана Шкрбића завршиле. Ја им неби дао ни трн из руке да изваде. ПРОПАСТ СИСТЕМА. А МИЛЕ ШТА УРАДИ

ОДГОВОРИТЕ