Свима који раде с ковид-болесницима увећана плата

Сви здравствени радници у Хрватској који раде са ковид пацијентима добиће праведан обрачун увећаног износа плате за одрађено вријеме и биће им свима плаћено у складу с Одлуком, саопштио је данас министар здравља Вили Берош.

Регион 16.01.2021 | 15:36
Свима који раде с ковид-болесницима увећана плата

Он је подсјетио да је Влада седмог децембра Одлуком о посебној награди радницима који брину о обољелима од корона виурса утврдила посебну награду у износу од десет одсто од основне плате, која се исплаћује за вријеме које је радник провео на обављању послова с обољелима.

Омогућено је и да радницима у систему здравствене заштите умјесто увећане сатнице од десет одсто за то раздобље може да се исплати тромјесечни просјек плате ако је то за њих повољније, преноси Индеx.

Берош је подсјетио да висина основне плате зависи од коефицијента сложености послова радног мјеста, због чега је различит и износ вриједности награде.

Додао је да одговорност за распоред радника, као и вријеме које су провели с обољелима у искључивој надлежности директора здравствених установа.

– Влада Хрватске и Министарство здравља су овом Одлуком омогућили да се свим радницима који брину о обољелима од ковида-19 увећају примања. На директорима болница и стручним службама је одговорност да прате евидентирање времена расдника проведеног у ковид одјељењима и да се износи правилно обрачунавају и на вријеме исплаћују – поручио је Берош и додао да је више пута на то упозоравао како би се избјегли неспоразуми.

У саопштењу се наводи и да је Министарство здравља затражило од свих директора извјештај о спровођењу наведене Одлуке како би се утврдило стварно стање и уједначила примјена Одлуке о награди.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПЛАНдемија

16.01.2021 14:44

А они који раде са дјецом обољелом од леукемије и сл. ништа???!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.01.2021 17:55

А ста је са оним докторима који пале свецу?

Name

Миско

16.01.2021 19:30

Леукемија није прелазна и не угрозава директно зивоте медицинских радника.Стресно јесте, али сви презивљавају.

Name

Гацо

16.01.2021 20:39

И треба повецати плату и сестрама и докторима и цистацицама који раде у болницама са пацијентима обољелим од короне. Заборавих споменунити и софере који возе те пацијенте.

Name

Добој за Миско

17.01.2021 00:57

А корона опасна, јебало матер...рекли на тв па је опасна. Иди Миско па се лијеци на психијатрији

Name

Сви

16.01.2021 21:07

Сви ћемо прећи у цовид, а овима нека је Биг у помоћи.

ОДГОВОРИТЕ