Мило Ђукановић најавио да ће потписати законе

На састанку предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Скупштине Алексе Бечића, премијера Здравка Кривокапића и потпредсједника Владе Дритана Абазовића договорено је да би кохабитација морала да профункцише, јавља Телевизија Вијести.

Регион 15.01.2021 | 19:05
Мило Ђукановић најавио да ће потписати законе

Ђукановић је након пораза на изборима 30. августа казао да очекује кохабитацију са много изазова. За нешто више од мјесец од када смо ушли у њу, Ђукановић је стопирао неке врло важне потезе владе - од непотписивања више закона међу којима су и измјене Закона о слободи вјероисповијести, одбио је захтјев Владе да опозове седам амбасадора као и смјене челних људи Војске Црне Горе.

Како незванично сазнаје Телевизија Вијести, Ђукановић је на састанку најавио да ће потписати законе када се их Скупштина поново усвоји 20. јануара. Ипак, лидер ДПС-а није искључио могућност да ће његова странка пред Уставним судом покренути питање уставности Закона о слободи вјероиповијести.

Када је ријеч о смјенама у војсци, договорено је да то питање мора бити ријешено дијалогом, односно да се прије свега испоштује протокол, тако што ће се на ту тему разговарати на сједници Савјета за одбрану и безбједност.

Питање опозива амбасадора, једино је које није прецизирано до краја. Наводно, и на ту тему, Влада и предсједник требало би да даље разговарају и да се договарају, а не никако да било ко доноси самостално одлуке.

"Без институција и њиховог даљег развоја, нема ни демократског ни економског напретка земље", наводи се у заједничком саопштењу предсједника Црне Горе Мила Ђукановића, предсједника Скупштине Алексе Бечића и премијера Здравка Кривокапића.

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јест

15.01.2021 19:03

смијесан Мило

ОДГОВОРИТЕ
Name

хенрy холидаy

15.01.2021 19:51

Није истина да је смијесан,без обзира да ли и колико постује закон али га носи у малом прсту.Доказо је да су ови аматери за њега.

Name

Фениx

16.01.2021 05:27

Па договор је био да Мило призна пораз на миран начин али ни они да њега недирају.Па пуши онај ко је навикао или се одавно навукао на то.Професионалац и три аматера .

Name

Зна мило

16.01.2021 06:49

Да више није главни баја, покушаваће на разне начине дати себи на значају да би се вратио у игру и поново освојио цјелокупну власт. Није се он једном дигао из пепела.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мудрац

16.01.2021 10:08

"Ђукановић је на састанку најавио да ће потписати законе када се их Скупштина поново усвоји 20. јануара." Да ли мудрац рачуна да тада неће бити потребне скупштинске већине, па закони нећеб ити ни усвојени, а он јеобећао даће их потписати када будупоново усвојени. Влада својим радом (добрим резултатима) треба да привуче посланике скупштине, који су сада Милини да пређу на страну садашње већине, а не да увијек стрепе да ли ће тај ЈЕДАН бити на овој или на оној страни. Док је тако, ефеката које народ очекује НЕЋЕ БИТИ.

ОДГОВОРИТЕ