Судбина "Акване" у рукама новог директора

За в.д. директора јавног предузећа "Аквана" у Бањалуци именован је Велибор Вукајловић. Он би требао да извуче предузеће из блокаде и смањи милионске губитке, али за сада није познато какав је његов план.

Република Српска 14.01.2021 | 21:58
Судбина "Акване" у рукама новог директора

У игри је милионски вриједна имовина на атрактивној локацији и судбина радника, који су претходних мјесеци били без редовних примања.

Кулминација проблема се могла видјети у уторак када је објављено да се ово предузеће налази у блокади, јер је Пореска управа РС због доспјелих, а неизмирених пореских обавеза, доставила рјешење “Аквани” о принудној наплати доспјелих пореских обавеза.

Подршка

У кратком телефонском разговору за Српскаинфо Вукајловић је рекао да има подршку новог градоначелника.

Навео је да не може више говорити о конкретним корацима које планира предузети, како би покушали извући из потешкоћа овог губиташа.

Када је у питању тренутна ситуација с Пореском управом РС, Вукајловић је рекао је да се ту “нема шта пуно рећи”.

– Пореска је послала налог за блокаду и то је то – рекао је он.

Према до сада доступним информацијама, Вукајловић је кадар ПДП, а на протеклим изборима се кандидовао за одборника. Међутим, није добио довољан број гласова за улазак у градски парламент. По занимању је дипломирани правник, а 13 година је радио у Јавној установи Спортски центар „Борик“, све до 2019.

Судбина у три руке

За градоначелника Бањалуке, Драшка Станивуковића, судбина “Акване” је у три руке.

– Једна је градска, која је пријатељска, друга је од добављача, за коју смо постигли договор да буде пријатељска, а трећа је од Пореске управе, која је прекршила договор и одлучила да блокира ово предузеће – поручио је Станивуковић.

Из Пореске управе  РС је саопштено да је ЈП “Аквани”, као и сваком другом пореском обвезнику који има доспјеле, а неизмирене пореске обавезе, након опомене достављено рјешење о принудној наплати доспјелих пореских обавеза.

Навели су да укупне доспјеле, а неизмирене обавезе овог пореског обвезника износе око 350.000 КМ и односе се на обавезе за порезе и доприносе из 2020. године. Додали су да овај порески обвезник има и обавезе по основу репрограма из 2014. године у износу од око 80.000 КМ, чија наплата је пролонгирана на основу Уредбе са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских последица насталих усљед болести ковид-19 изазване корона вирусом.

(Српскаинфо)

Коментари / 50

Оставите коментар
Name

Блиц

14.01.2021 21:04

Покушавају пребацити кривицу на овог јадника.Судбина Акване је у рукама Градонацелника,никога другог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2021 07:20

НИЈЕ ОН СТВОРИО ГУБИТКЕ ВЕЦ КАДРОВИ ЦРВЕНИХ???

Name

Па

15.01.2021 09:11

сто је дрзавна "ПОРЕЗКА УПРАВА РС" до сада цекала ? Како им је та цифра промакла, а није мала ??? Ко је ста наредио да додје до овог проблема. Имају одговорни, нека одговарају. Злоупотреба власти порезке управе ! Прекривање, нерад и лоповлук који коста БЛ и градјане. Није могао ГРДОНАЦЕЛНИК ДРАСКО, није могао ово за 15 дана упропасти !!! Ово је годинама припремано. Преходни Градонацелник је крив, сто је ово допустио.

Name

Ре

15.01.2021 11:18

Циркус претходних власти се наставља. Зашто нема кривичног гоњења одговорних или ће се и даље наставити по истом? Ту је био и онај што је за оштрење ножева у студентском навео 62000КМ.

Name

Аквана

15.01.2021 15:56

Је потребна и позељна једном граду,градјанума, ако не слузи за пљацку, мозе да и функционисе.

Name

НОВА ГОДИНА.

14.01.2021 21:19

КАКО ИВИ ОСВЕТНИЦИ ИЗ СНСД РАДИЛИ ТАКО ИМ БОГ ПОМОГАО.ИДИОТИ,ЊИХОВИ НАПРАВИЛИ ГУБИТКЕ И САДА НЕДАЈУ ДА ДРАСКО БИЛО СТА ИСПРАВИ.УСПЈЕЦЕ ДРАСКО СА СВОЈИМ ТИМОМ,ИСТО КАО ВУЦИЦ СТО ЈЕ ГИВОРИО СВЕ НАЈГОРЕ О ОПОЗИЦИЈИ У СРБИЈИ И СТАМАТОВИЦУ КОЈИ ЈЕ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ НАЦЕЛНИК ОПСТИНЕ ЦАЈЕТИНА НА ЗКАТИБОРУ.ЦАЈЕТИЦ СЕ УПОРНО БОРИО И ДАНАС ЈЕ ВУЦИЦ ПОСРАМЉЕНО ДОСАО КАД ЈЕ ПУСТАНА ГОНДОЛА НА ЗЛАТИБИРУ И ТАД ПОНИЗНО ГЛЕДА СТА СЕ НСПРАВИЛО И ПРИЦА КАКО ПРИЗНАЈЕ УСПЈЕХ НЕМА ВЕЗЕ СТО ЈЕ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ.Е,ТАКО ЦЕ И ОВИ НАСИ ПОКУЊЕНО ГЛЕДАТИ У ОНО СТО УРАДЕ МЛАДИ ПОЛИТИЦАРИ КОЈИ НИСУ ПО ЊИХОВОЈ ВОЉИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2021 05:38

"Неко" је очигледно,имао намјеру да је скроз упропасти, и онда купи за мале паре?! Уосталом, као и много тога досад!

Name

Ре

15.01.2021 10:34

Пиши куком по леду и чекај прољеће

Name

Сеад

14.01.2021 21:22

Наш Градонацелник ће то ријешити, не сумњамо у то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

15.01.2021 12:08

Хехеххехехе, каква си ти ботина, па по потпису се види. Немој се брукати, не пролази то...

Name

Ко је он

14.01.2021 21:22

Је ли тај Вукајловиц Драску родјак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адолф

14.01.2021 21:24

Пиши пропало...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безизлаз или контранапад

14.01.2021 21:28

Аквана не производи ниста па ни воду као сто би име наговијестило. То је фирма коју је постојеца власт финансирала како би по потреби преко њих прала и неки новац. Ваљда је у Драсковом интересу да их пусти низ воду јер је то неуиспио пројекат противника. Знам да зали раднике али мора схватити да у политици нема емоција. Радницима објаснити да су они само били средство у рукама политицара митомана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

15.01.2021 08:07

Фирма мозе веома успјесно продавати и услуге, није нузно да несто производи. Не улазим у то за ста се све употребљавала (или злоупотребљавала) Аквана, само се питам засто мислите да несто мора да производи да би опстала...

Name

ето

14.01.2021 21:32

бкла,бла,бла.плати па помози,опет популизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луле

14.01.2021 21:51

Зашто се не поради на одговорности људи из пореске управе. Њихова је одговорност на томе што су толерисали не плаћање обавеза, што је кривично дјело, а сада чине дискриминацију, доласком новог руковпдства и блокирају рачуне. Поставља се питање по чијем налогу то чине и ко је пла ирао да фирму обезвриједи и купи је за багателу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

меxико

15.01.2021 11:45

Иду ми на зивце ови критицари СНСДа као све покрали упропастили нису ниста предузели итд Па није бас тако Видимо да је пореска управа све цинила колко толко да помогне Јесули добили репрограм дуга и није помогло Отисли у јос вецу дубиозу и сад је доста Они су уствари помогли Драскицу да је паметан неби се требао ни бавит Акваном Стецај и продат по ПОСТЕНОЈ цијени Ма какав план опоравка нови ПДП директор једноставно неиде гдје на оваквом ВАКТУ И ЗЕМАНУ нац толике паре

Name

Драган

14.01.2021 22:02

Јос један доказ да је Додиков систем злоцинацки, криминалан и за све оне сто гласају за њега зелим да им дјеца дозиве судбину ових радника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

14.01.2021 22:04

А сто се уопсте мора истицати да је Вукајловиц кадар ПДП-а.Хоцемо ли икад доцекати да се на директорску фотељу постави неко ко није ницији кадар,ко је једноставно способан да води неко предузеце...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

14.01.2021 22:47

Толико о новом “стручном” а не партијском кадрирању. Пресмјешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дон

15.01.2021 06:18

Требао је дати ту фирму Радојичићу даје он покрене.

Name

Хм

14.01.2021 22:56

Ко год је пројектовао пројекат објекта Аqване, зај згужвани лим је ретард, изгледа ко ромско насеље, побогу зар нико то ругло да уреди....., срамота ме то и гледат. Никад тамо ушо нисам ко рођени бањалучанин а нити ћу, Загреб има Јарун (спортско рекреациони центар) и Бундек, а Бањалука нема ништа, све сељачине до сељачине с купљеним школама из гламоча, кромпиру треба да се врате, они за бољег нису. Бањалуци треба велик, отворен спортско - рекреациони центар, пун зеленила с топлом и чистом водом и слободним улазом за све али с редарима за неваспитане кркане и стоку која смеће баца попут Јаруна у Загребу. Врбас није за купања хладан, а Врбања прљава!, граду треба више зеленила, индустрија треба бит ван града, а близу аутопута.... ма коме ја куцам све мој твртко до мог., прдеж до прдежа, драшко ту сам јадан ништа неможе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Хм

15.01.2021 05:43

Што баш Загреб нађе за поређење? Зар нам нису ближи Београд или Сарајево? Аха, ти дајеш предност (да не кажем преферираш) ЕУ?! Аки ниси ушао, и ако немаш намјеру да уђеш, онда је боље да се суздржиш и коментарисања!

Name

ост

15.01.2021 06:18

Што сви нешто жале Драшка, као јадан, шта му је остављено, како га опструишу итд.? Па јесам ли га ја кандидовао за градоначелника или је он сам себе? Да је ваљало прије њега, не би ни био изабран. А ако није ваљало онда је и логично да као нови градоначелник треба да рјешава проблеме настале прије њега, зато и јесте изабран, да замјени претходника. За то ће бити добро плаћен и нек' изволи. Ја желим све најбоље и њему и мојој Бањалуци, али да га жалим, и не баш.

Name

гогсон

15.01.2021 07:50

Па иди у Загреб и неврацај се.

Name

Ре Ост

15.01.2021 08:32

Ја, колико знам, Драшко је и на досадашњој функцији био добро плаћен, али је ту плату давао онима којима је потребнија него њему, тако да знам сигурно, да се Драшко за ово мјесто није борио због добре плате! Друга ствар, наравно да као Градоначелник треба да рјешава проблеме нашега града, и то му је свакако посао; али јако је жалосно, да се ти и такви као ти буквално свете у тапшу овом олошу који буквално опструише рад новог Градоначелника, само зато што није из њихове партије! Ако живиш у Бањалуци, или Републици Српској требао би се радовати просперитету свог града и своје Државе, и жељети бољи живот како својој дјеци, тако и дјеци својих рођака и комшија! Ево досад смо имали систем у коме је само појединцима било добро, па докле бас је то довело?!

Name

ре

15.01.2021 09:39

Мислим да је узео Загреб за поредјење јер Загреб никада није био под отоманском окупацијом, а велики дио времена је био под власцу Аустроугара.Они су ипак поставили високе стандарде везане за естетику, просторно планирање и архитектуру. За разлику од њих, Турци су оставили неред, дзунглу и киц архитектуру у сваком граду којим су управљали.

Name

Узалуд

14.01.2021 22:59

Послије Рајка Радовановица, сигурно заборави на опоравак предузеца..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

14.01.2021 23:08

Зашто је Вукајловиц престао радити у Дворани "Борик" 2019 године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

14.01.2021 23:29

ово све они раде да могу загорцати градонацелнику фунцију толике године су их пустили сад кренули зивом за тај дан кад це бити отац насе нације ухапсен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2021 05:46

Управо тако, подмећу му ногу гдје год стигну! И тако ће бити док је дудук у политици!

Name

МРКИ

15.01.2021 09:48

Ко год је радио у дворани борик морао је бити близак СНСД у , СП у , Стевандицу...Драско засто поново исти ликови . Да их мозда слуцајно не гурају ујко Црнадак и Бореновиц Имате ли ви у опозицији уопсте нове сколоване кадрове , а да нису суровали са СНСД ом

Name

Игор

14.01.2021 23:32

Па ви стварно нисте нормални али сви редом . "Веле" мамин је нецега директор и он це несто да "извуче" из проблема ?! Цовјек није успио освојити одборницки мандат па сте му морали наци несто ? Добро сте кренули , свака цаст .

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Игор

15.01.2021 06:27

Ти не разумијеш да је ово незахвална позиција.Рачуни су блокирани.Треба имати храбрости па се прихватити дужности директора Акване.Ја се не бих сигурно прихватио у овој ситуацији да будем директор.

Name

458

15.01.2021 06:03

Нема сансе да је извуку све и да хоце. Аqуана је плански униставана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре Игор

15.01.2021 09:57

Захвална или незахвална није у том поента . Поента је у том да Веле Вукајловиц младји није дорастао ни за функцију наплате паркинга по граду

Name

Дјоле

15.01.2021 06:04

Опет партијски кадрови и то пропали са листе, па да им мало компензује губитак. Иначе врхунски стручњак, само се мало узбуђава!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

15.01.2021 06:22

Градонацелник реце да це дати предност струцним људима ап не странацким....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

15.01.2021 09:03

Кажу да је Велимир велики стручњак!

Name

Порска

15.01.2021 07:07

Ето нисмо знали да имас подрску градонацелника да нам ти не реце. Реци ти план којим цес да извуцес фирму из дубиозе. Из изјаве се види да ниси дорастао фунцији, нецес о плану, па моро си га имати спремног и прије ступања на дузност, засто ти даде функцију јел на лијепе оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

15.01.2021 09:21

То предузеце немозе нико извуци сва та предузеца која имају свој неки будзет немогу бити одрзива без градског будзета то је исто као кад би пустили Позориста ,Дворане да зиве од својих прихода исту судбину би дозивјели јос гору него Аквана и многи ухљеби би остали без посла.То треба затворити исве на биро једино се тако то мозе рјесити а тај Вукајловиц ту ниста немозе јадино ако Аквану ставе на будзет града да се за њу издвајају средства као за дворане Борик и Обилицево тад мозе опстати.

Name

За Мишо

15.01.2021 13:11

Па ако се издваја за дворане Борик и Обилићево, не видим зашто се у њима не би издвајала нека средства!?

Name

Бака

15.01.2021 08:10

Прво, ко не мозе да се купа у Врбасу, није Бањолуцанин. Друго, пустите цовјека мјесец дана да проба да спаси предузеце.Треце, има ли Пореска вецих неплатиса од "Акване"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.01.2021 13:14

Пореско се укључило сад (а на прије иако је било разлога да реагује знатно прије), јер је тако одлучио Биг Брадерс, а са циљем да подметне ногу новом Градоначелнику! Биће тога још колико хоћете, ово је тек почетак!

Name

Зоран

15.01.2021 09:17

Колико ме сећање служи Станивуковиц је обећао а и сада прича да ће на функције долазити односно запошљавати само способне а не страначки подобне. Колико видим из текста овај је кадар ПДПа. Која случајност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

15.01.2021 12:08

Због свадја и препирки медју бањалуцким странкама и досљака који су узели власт у Бл Морамо смо ми Срби родјени Бањалуцани разгулити ван

ОДГОВОРИТЕ
Name

гогсон

15.01.2021 13:13

И не врацај се ко бога те молим,толико нам је лијепо без вас.

Name

Рр

15.01.2021 14:55

Када је био конкурс сви су исти поставио свога прихатеља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Огорцена

15.01.2021 15:33

ДРАСКО ИМАС У ГРАДСКОМ ОДБОРУ КОЈЕ СИ ТИ БИРАО ФАМТАСТИЦНО СЗРУЦНИ ЉУДИ ВОДИЛИ БАЊАЛУЦКА ПРЕДУЗЕЦА УСПЈЕСНО ОД ПРВОГ ДАНА У СТРАНЦИ А ТИ БИРАС АНОНИМУСЕ ЗА ДИРЕКТОРА ТОПЛАНЕ ПДП ИМА ТОЛИКО СЗРУЦНИ ЉУДИ СТАРИХ ЦЛАНОВА КОЈИ СЕ НЕДИСПОНИРАЈУ А ЕКСПЕРИРАЗМИСЛИ МАЛО НИЈА СВА ПАМЕТ НИ У МЛАДОСТО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево ко је Велибор Вукајловић

18.01.2021 14:26

Мајка тог истог Вукајловића је Борка Вукајловић, која је као члан СНСД-а више од 10 година била директорица Центра за социјални рад Бања Лука и гдје током њеног мандата тарифа да се добије посао у том истом Центру била 20.000 КМ, уз обавезни притисак да се особа учлани у СНСД. Од њеног доласка запослено је више од 50 људи, па сами израчунајте колико је новаца у игри. Запослила је свог брата у том истом центру на мјесту возача који је био главни посредник за наплату радног мјеста, а такође је у исту установу запослила и свог сина Драгана (Велиборовог брата) са дипломом физичке културе као и Велиборовог најбољег пријатеља са дипломом географије, обојица већ годинама обављају послове за које су нестручни. Сви који тамо раде то добро знају. Тај исти Велибор је био годинама члан СНСД-а и добио је посао у доворани Борик у БЛ јер му је мама то средила, тако што је заузврат у Центру запослила супругу тадашњег директора дворане Борик. Сви који раде у дворани Борик знају да тај исти Велибор никада није долазио на посао и понашао се врло надмено и неодговорно, због чега је на крају и остао без истог. И он ће нешто да спашава, вјероватно ће га мамица подучити како се то ради - туга и јад!

ОДГОВОРИТЕ