Код поступајућег тужиоца пријава, није у фази истраге

У достављеној представци  помињу се лица која наводите у прилогу: Милош Бркић, начелник ПУ Бањалука, Драган Ћибић, замјеник начелника ПУ Бањалука и Бојана Сомболац, начелник одјељења за правне и кадровске послове у ПУ Бања Лука. Поменута представка је заведена и додијељена поступајућем тужиоцу у рад и не налази се у фази истраге", саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

Република Српска 14.01.2021 | 17:14
Код поступајућег тужиоца пријава, није у фази истраге

Поводом јучерашњег прилога БН ТВ о кривичној пријави поднесеној против челних људи Полицијске управе Бањалука, данас су реаговали из поменуте управе, као и из Окружног тужилаштва Бањалука.

У реаговању Полицијске управе Бањалука наводи се да је та управа раније поднијела извјештај против радника који су били запослени на регистрацији возила због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело «Злоупотреба службеног положаја или овлашћења», те наводе да је, како су саопштили, бесмислено повезивати ову истрагу са наводним оптужбама на рачун руководилаца Полицијске управе Бањалука.

Истовремено, у реаговању Окружног тужилаштва Бањалука се наводи:

"Ово Тужилаштво 11. децембра прошле године запримило је од стране стручних сарадника за послове регистрације возила у ПУ Бањалука предмет насловљен „Угрожавање људских права и слобода грађана и службеника на пословима регистрације возила у ПУ Бањалука, вршење кривичних дјела у вези са регистрацијом возила – представка".

У достављеној представци помињу се лица која наводите у прилогу: Милош Бркић, начелник ПУ Бањалука, Драган Ћибић, замјеник начелника ПУ Бањалука и Бојана Сомболац, начелник одјељења за правне и кадровске послове у ПУ Бања Лука. Поменута представка је заведена и додијељена поступајућем тужиоцу у рад и не налази се у фази истраге", саопштено је из Окружног тужилаштва Бањалука.

У истом саопштењу наводи се, такође, да је Окружно тужилаштво 8. јануара ове године запримило извјештај поднесен од стране ПУ Бањалука против радника МУП-а РС, због почињеног кривичног дјела Злоупотреба службеног положаја или овлаштења  из члана 315. Кривичног закона РС. Предмет се налази у раду код поступајућег тужиоца и у фази је истраге".

Поменути предмет се односи на референте који су запослени у ПУ Бања Лука на регистрацијама возила а не на руководиоце Милоша Бркића, Драгана Ћибића и Бојану Сомоболац, саопштено је Окружног тужилаштва Бањалука.

БН ТВ 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ловац

14.01.2021 17:01

Па јавна тајна да се поменутим сефовима плаца по 10 КМ. Па онда колико регистрација по 10 КМ. И зна се и која агенција плаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

14.01.2021 17:23

ТУЖИЛАШТВО:КОЛКО ВАМ ВРЕМЕНА ТРЕБА ДА ПОКРЕНЕТЕ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ВАШИХ НА ВЛАСТИ ?ДА ЈЕ КАКАВ СИТНИ ЛОПВ ВРЕЋУ БРАШНА УКРО ДА ПРЕХРАНИ ПОРОДИЦУ ДАВНО БИ КАЖЊЕН БИО НАЈВЈЕРОВАТНИЈЕ КАЗНУ БИ И ИЗДРЖАО!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Угрожене"

14.01.2021 17:59

...угрожавају њихови??? Комедија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прле

14.01.2021 18:42

У заблуди су сви који мисле да је проблем у правосуђу био једини Милан Тегелтије. Сад кад је отишао појавио се тврди правосудни шљам годима таложен на дну друштвеног живота који се неће дати лако одстранити. То је највећи Бајин успјех да примјењивати права одлучују јако мисле да њему треба. То међународни не разумију па паметују без обзира како ћемо ми то поднијети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

14.01.2021 19:59

Кад су сефови полиције у питању ту предмет кос поступајуцег тузиоца није у фази истраге,а кад су обицни радници и смртници у питању ту је предмет код поступајуцег тузиоца и у фази истраге је,па ово је смијесно,људи пријавили сефове 11.12.2020.године и није у фази истраге а Бркиц и остали су пријавили раднике 08.01.2021.године и ту је истрага у току,па не зна се ко је смјеснији и јаднији полиција и њени сефови или тузиластво....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

14.01.2021 20:21

А кад је то за претходних 22 године власти и један СНСД-овац процесуиран и оптужен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неписмена Славица Матијаш

15.01.2021 10:59

Све док у тужилаштву ради неписмена Славица Матијаш као тужилац нема никаквог помака.

ОДГОВОРИТЕ