Шта је Тужилаштво требало урадити у ”афери икона”?

Према ријечима Ммилетића, афера икона велика је срамота, не само за Додика већ за српски народ уопште као и државу Босну и Херцеговину.

Република Српска 13.01.2021 | 21:37
Шта је Тужилаштво требало урадити у ”афери икона”?

Гост вечерашњег Прессинга Златко Милетић казао је да је против предсједавајућег Предсједништва Босне и Херцеговине Милорада Додика доставио пријаву у државно Тужилаштво, али да никакав одговор није добио.

”Ја заиста, пошто не волим о тим стварима да разговарам без аргумената, показаћу вам један документ. Господин Додик у 8. мјесецу 2019. године у најмање три наврата починио је кривично дјело на начин да је прекрајао границе БиХ и неких других земаља. Тужилаштву све то доставим, и тражим од ВСТС-а и Тужилаштва БиХ да предузме мјере из својих надлежности.

И да ја ово нисам доставио, сваки тужилац који је то видио био га је дужан пријавити. Ја никад нисам добио одговор на ово, чисто кривично дјело као сунце. Након овога, он је то најмање четири пута урадио. Чим је изашао из болнице, опет је рекао како је Република Српска држава и да ће се отцијепити.

Ти који представљаш ову државу, да се тако човјек понаша. Он је један обични насилник који је видио да нико ништа не смије. И да га се Тужилаштво плаши, ово је проблем високог представника јер он има мандат код кршења Дејтонског споразума. Требао је да га смијени пет пута. Види да му та прича пролази”, потцртао је Милетић говорећи о Додику.

Према његовим ријечима, афера икона велика је срамота, не само за Додика већ за српски народ уопште као и државу Босну и Херцеговину.

”Сама та афера, да се налазимо у нормалној земљи господин Додик би сам дао оставку након таквог скандала. То је двоструки скандал. Сама та посјета, најављена је у десетом мјесецу. Остала два члана Предсједништва су требала примити господина Лаврова и онда на прес-конференцији да му кажу.

Мислим да се Руси петљају у унутрашње ствари БиХ. Ја сам то посматрао с формално-правног аспекта. Господин Додик је починио низ кривичних дјела, постоји кривично дјело о кријумчарењу, о примању поклона. Давање поклона, злоупотреба положаја и најблаже речено, морао би да одговара за несавјестан рад.

Икона је по изјавама званичника из Украјине била до 2014. године у овој земљи када се десила отимачина дијела Украјине. Људи који су били тамо су је отуђили и донијели у БиХ. Позлаћена је и Украјинци тврде да је јако вриједна. И да човјек на тај начин поклони, он је обрукао и себе и српски народ, и Републику Српску и БиХ. Тужилаштво је морало одузети тај предмет и вратити га у Украјину, ко зна гдје се икона сада налази”, истакао је гост вечерашњег Прессинга.

(Н1)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

протест

13.01.2021 20:54

да је опозиција паметна направила би велики протест у бањалуци и тразила да се дају одговори на толику срамоту и невидени скандал овако мало се прицало и стисало треба правити притисак како им би се онемогуцило да направе неки сценарио како би слагалии спасили дебелог доду ! треба да сви на све нацине врсимо притисак преко друствени мреза и маилава тразеци одговоре а не цекати да ону скују неки план и као увијек се спасе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубо

13.01.2021 22:06

Господине Милетићу, Додик је обрукао себе и оне који га подржавају. Нека се сраме они који су га довели на власт. Има нас велики број који га не подржавамо од доласка на мјесто предсједника Владе тако да се не осјећамо обруканима.

Name

ОПЕТ НАРОД

14.01.2021 05:19

ОПЕТ СЕ ОВИ БАЛКАНСКИ ПОЛИТИЧАРИ ПОЛИЈЕВАЈУ НАЦИЈОМ И ВЈЕРОМ. ЈА САМ СРБИН. НИЈЕ МОЈА СРАМОТА. АЛО, ГОСПОДИНЕ. ЈА ВЕЗЕ НЕМАМ С ТОМ ИКОНОМ. ШТО БИ БИЛА МОЈА СРАМОТА. И КАД ТИ ВЕЋ ТОЛИКО ТРУБИШ О ПОШТЕЊУ И ПРАВДИ, АМА ШТА СИ ТИ УРАДИО У МУП-У, ЗА ТАЈ КРИМИНАЛ, ПА СТОТИНУ ГОДИНА СИ РАДИО КО ДРОТ. СТВАРНО ЛУДНИЦА. ЉУДИ СЕ ДОЧЕПАЈУ МИКРОФОНА ПА ЛУПЕТАЈУ ЛИ ЛУПЕТАЈУ.

Name

РАСПУЦХИН

14.01.2021 07:04

Не разумијем о чему се овдје ради и шта , извињавам се што користим овакав израз али не иде другачије , овај Милетић паламуди? Након скандала са иконом би у нормалној држави Додик требао поднијети оставку? Слажем се али чему двоструки аршини када он то не ставља на терет и осталој двојици чланова предсједништва јер је и оно што су они урадили , исто тако , скандал? Када прича о "кршењу Дејтона" , не помиње све оне који су , исти , на разне начине кршили па и скоро све те "високе" , "ниске" па чак и дипломатске представнике појединих држава. А што се тиче тужилаштва и подношења кривичних пријава? Па тек ту имамо море кривичних дјела која се заташкавају а углавном их чине пљачка и насиље над грађанима злоупотребом службеног положаја. Колико сам схватио , све ће бити добро када се смјени Додик а настави се радити по старом односно радити по закону али само за оне који нису политички заштићени а то би била она "тиха" половина која не излази на изборе. Или , ако додамо и тој половини оне који изађу само да дају глас против то би била "тиха" већина. Дакле , Милетићу , свима једнако а не само онима који нам се не свиђају. Додика сте могли срушити давно али превише је калкулација па се то измиче.

Name

Ре Љубо

14.01.2021 08:23

Док он тебе представља и у име тебе и тог народа ради то што ради он срамоти и тебе мене цијелу РС и БиХ. Мислећи само на себе и своје дебеле гузове позивајући се опет на и у име народа РС и институције. Тако да док год је на власти у РС а на части је толико година захваљујући нама који подржавамо његову бахатост ароганција самовољу криминал пљачку лажи корупцију диктатуру сутократију национализам ЈАЊИЋЕ и ПРАСИЋЕ испод шатора урликајучи уз Чану И остале који завијају. Ми смо ти које је он осрамотио ти којима он управља како тужилаштво које не реагује а ни ми не реагујемо на то што тужилаштво нереагује. Како поред а афера једна у низу сад ова са Иконом само показује ко смо какви смо јел боже мој. Нико не протестује нико га не руши. Зашто па већина је попут њега у криминалу корумпирана за скоро сваког има по нешто. Ето док год је он ту а није иза решетака јер га народ места ља иза решетака и ми смо осрамочени и пред Европом светом а и Богом религијом. А он се и даље то и док ти народе слабиш немаш ни за кифлу јер то твоје он је узео себи.

Name

Ре протест

14.01.2021 09:12

Тотална подрска за овај коментар!!!Одавно народ треба да изадје на Трг Крајине !

Name

Ре: Ре

14.01.2021 09:37

Али у овој држави не постоји опозиција која хоће да поведе народ у "борбу" против неправде. Првацима из опозиције је добро и онито неби мјењали.

Name

!!

13.01.2021 20:56

Господине Милетићу причати о “господину” Додику и имати било шта реци сто није повезано са криминалом корупцијом (бар последњих 10-15 година )би био мадзионицарски трик!!Наравно ту су и његови сарадници чак и они за којих Додик није Бог али интереси јесу и више од бога .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

13.01.2021 20:58

Сам казес да не волис да прицас без аргумената а прицас о икони а немас појма као и сав други народ у Б и Х

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

13.01.2021 21:29

то је јасно као дан икону је полиција требала одузети а против лопова покренути судски поступак!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2021 22:22

Са којим доказима?

Name

Митар 2

13.01.2021 22:53

Ко да покрене судски процес и коме да тузи Додика па кад једном да сватите да је дрзава Српска приватно власниство Додиково а ми у њој овце које блејимо и лиземо брасно и пасемо траву..Народ подрзава Додика и све ово сто он ради народ стоји иза того..

Name

Директ

14.01.2021 09:20

Митар 2, народ већински НЕ подржава Додика и његову накарадну политику.

Name

Чича

13.01.2021 21:42

Ако ико није русофил нисам ја. Мислим да нам је једини и прави пут у ЕУ. Али овај господин очито има најмање двоструке мјере при вредновању и анализи догађаја. Као Руси се мјешају у унутрашње односе у БиХ. Не прочитах да му је сметало мјешање Америке у те односе у БиХ. Чак ни отворено и јавно позивање да се умјеша и укине ентитете и створи неку унитарну грађанску Би Х.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и правда

13.01.2021 21:46

Ово је стварно катастрофално ако је само пола од овога истина али ми звучи да је све истина. Тужитељица се мора да смјени све је до ње. Колике је паре примила да бог да јој не требало. Правда за Давида и Џенана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеки Пресс

13.01.2021 21:54

Мир, мир, мир - нико није крив!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

13.01.2021 21:57

Бурле, немој друзе оставку, ти си нас национални херој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

13.01.2021 21:59

СТИД МЕ ЗБОГ ОВОГ ДЕБИЛА ШТО САМ СРБИН А ПОСЕБНО МИ СМЕТА КАД ВИДИМ ЗАШТО СУ ТОЛИКИ ЉУДИ ИЗГИНУЛИ! ШАНЕР БИО И ОСТАО ДОДИКИКОНИЋ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јами

13.01.2021 22:00

Него реци ти нама Милетицу како се сад изјасњавас и у којој си партији? Знам да си био Босњак,Хрват,национална мањина па цемо лако за Додика.Додика це смјенити Српски народ на изборима боље да мало видис ста се десава са респираторима мани се ти Иконе ста ти знас ста је Икона ако у медјувремену ниси ради гузице у фотељи аванзовао у Србина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 08:19

Не лапрдај

Name

Ре ре јами

14.01.2021 10:35

Јесу ли то сви аргументи ? Ајде ста је неистина ?

Name

Стивен Сегал

13.01.2021 22:02

Мјесају ли се Амери у унутрашње ствари бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зз

13.01.2021 22:09

Додика су странци и довели на власт у РС да ово све уништи и на добром је путу

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.01.2021 06:15

У РС и БиХ траје већ 15 година криминал, у свим порама живота народа и најгори је у свијету на љествици дно дна.

Name

Питање за Милетића

14.01.2021 00:09

Да ли се Американци петљају у унутрашње ствари у БиХ? Они изгледа, бар у перцепцији становника из ФБиХ, имају право да то раде и не само то него се стално тражи њихово мишљење или став о неким државним питањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 11:28

У прави си.Најбоље би било да ми смо нормални и да знамо зивјети као људи. Али шта казес за ове сто седмицно иду у Србију или Хрватску да им се казе ста да раде?Сто је најгоре раде у интересу тих дрзава а не својих грађана.

Name

профy54

14.01.2021 01:04

Свака цаст господине Милетицу,конацно да неко казе како ствари стоје без имало националне претензије.Свака цаст и ако мозес само тако настави,дрзи на оку сву корумпирану багру и цијелој БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

14.01.2021 03:45

Сад цес цути како је икону нацртао неко од његови савјетника.А друго покрао је толики народни новац па није казњен икона је ситница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

14.01.2021 04:48

Незнам како али народ ми дјелује задњих 15 година као дрогиран.Ко још у овој напаћеној земљи подржава Додика? Неразумијем.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.01.2021 11:25

Макар 35 година је тако.Зивоти нам прођоше у бунилу док је појединцима добро.Али ста да се ради,очито нисмо за боље.

Name

Фениx

14.01.2021 04:59

Дали су се сви баш сви и високи свјетски политичари који имају утицај на БиХ окористили па ћуте,незнам.То може бити на разне начине:Корачање ка НАТОсавезу,увоз робе сумљивог квалитета која неможе нигдје друго у свјету,заледјена говедина свињски отпад папци и сл.До технике која је 100% неквалитетна и неодговара квалитет и јачина оном што пише на декларацији итд итд до извоза шума,руда, и концесија разних баш свега по смјешним цјенама.Укратко сви су се окористили од Додика на функцији само народ је гурнуо да се ваља у БЛАТУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

14.01.2021 05:22

КОЈА СРАМОТА?! ДРЖАВА БИХ ПОСТОЈИ САМО НА ПАПИРУ А ПОМЕНУТИ НЕМАЈУ НИ ОБРАЗА НИ КАРАКТЕРА. О ЧЕМУ ПРИЧАТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

14.01.2021 06:53

Нема он заштиту ни у тужилаштву нити у судству!, Само ово што је мало Драшко покренуо види се колика је фрка а може се само замислити кад би Додик се повукао шта би све испливало, он несмије дати оставку ни за живу главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Х20

14.01.2021 07:23

Шта је требало. Па ухапсити Додика и остале. А сад треба ново Тужилаштво да похапси тужилаштво

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

14.01.2021 07:53

Инцко ништа не ради. Као да не жели. Не знам из кога разлога. Вјероватно га има негдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

14.01.2021 08:46

Хвала Богу и чудотворној икони што су Додика и његове послушнике ставили у изолацију и одмах се осјећа да грађани Републике Српске боље живе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ...

14.01.2021 09:03

Да будемо објективни Додик ја са иконом се добро осрамотио самог себе Српски народ и на крају цијелу Дрзаву нам Босну и Херцеговину а он је предсједавајуци ,послије свега тога незна се права истина а суд је одмах требао да Додика приведе и да се слуцај испита које он да нарусава и срамоти све у овој дрзави...

ОДГОВОРИТЕ