Случај "Крунић": Гајић комуницирао с једним од нападача

Родољуб Гајић, који је оптужен у случају убиства Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића, у више наврата је комуницирао са Жељком Ковачевићем, који је убијен у размјени ватре и означен као један од нападача у злочину који се десио 22. априла 2019. године.

Република Српска 12.01.2021 | 17:01
Случај "Крунић": Гајић комуницирао с једним од нападача

То је данас у бањалучком Окружном суду рекао Мирослав Ћурковић, стручно лице из МУП-а РС, који је по наредби Тужилаштва вршио анализу телекомуникацијског саобраћаја од 1. јануара до 10. маја 2019. године између Гајића и Ковачевића путем, како је навео овај свједок Тужилаштва, више различитих телефонских бројева.

Осим Гајића, који је био радник Крунићеве фирме "Сецтор Сецуритy", у случају убиства су оптужени и Бенеди Ђукановић и Емилио Балдо.

Ћурковић је у свједочењу навео да су Гајић и Ковачевић комуницирали телефоном 20 пута, а у питању су разговори и СМС поруке који су забиљежени од 20. фебрара до 22. априла 2019. године те су осим својих картица, како је рекао, користили телефон Александре Каламанда и фиксни телефон кафића "Дионис".

Свједок у својој анализи није прецизирао садржај СМС порука, али ни то колико дуго су трајали позиви.

Свједок је навео да је њихов посљедњи телефонски контакт забиљежен на дан убиства, 22. априла, те навео да је тог дана Ковачевић с телефонског броја Александре Каламанде назвао Гајића.

Такође је рекао да су претходно 6. априла била два телефонска позива из кафе-бара "Дионис" упућена према Ковачевићевом броју, а како је свједок навео - звао га је Гајић.

На питање Маринка Бркића, Гајићевог браниоца, како зна да је баш Гајић тог дана звао Ковачевића с фикског, свједок је одговорио да не зна.

Бркић је рекао да је стручно лице приликом анализе проширило кривично дјело против оптужених у односу на оно што стоји у наредби.

Занимало га је и зашто у извјештају стоји Гајићева фотографија и како је дошао до ње, а свједок му је одговорио да им је то пракса.

Ово је заинтригирало и адвоката Татјану Савић, која га је упитала одакле му је била доступна фотографија, на шта је свједок одговорио да су приступили цивилном регистру како би узели фотографије.

На питање је ли му тужилац или неко други издао наредбу да приступи цивилном регистру личних података грађана, одговорио је да није те да је фотографија можда непотребна, али да им је таква пракса.

Браниоци свих оптужених затражили су да се свједок поново позове на сљедеће рочите, јер је "дошао неспреман за суђење" и, како су навели, нема код себе материјал како би могао да одговори на питања.

Испитивање овог свједока ће по одобрењу суда бити настављено на наредном рочишту, које је заказано за 29. јануар.

На самом почетку суђења адвокат Бркић тражио је да судницу напусти новинарска екипа Алтернативне телевизије, јер се, како је рекао, он и његов брањеник не осјећају угодно.

Како је навео, његовог брањеника су снимали с лисицама на рукама, на шта немају право.

Бранимир Јукић, предсједник Судског вијећа, замолио је камермана да изађе, док је новинар остао у судници и с колегама наставио праћење рочишта.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Тада је рањен возач Горан Илић, а убијен је Жељко Ковачевић, један од нападача.

Оптужница Ђукановића и Балду терети да су заједно с Ковачевићем организовали и припремили злочин, а Гајића, Крунићевог радника, за помагање убиства, јер је Ковачевићу одао информације о кретању свог газде и обезбјеђења.

(Независне)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Бл

12.01.2021 16:05

Тај Гајиц је стварно испао смрад од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОШ

12.01.2021 16:36

А КО ЈЕ НАРУЧИО, ОДНОСНО ПЛАТИО УБИСТВО?

Name

Човјек

12.01.2021 16:41

Хранио и њега и његову дјецу, а он га продаде! То је за доживотну!

Name

Ре

13.01.2021 05:29

На жалост таквих је вец мали милион од како је власт срозала све функције друштва на дно

Name

Луле

12.01.2021 16:36

Шта је са налогодавцима? То је код нас табу тема. Такво нешто је за наше правосуђе непознаница, а ко је помене могао би и главом платити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.01.2021 17:01

Налогодавци се цувају. То су крупне рибе. Малоумници треба да страдају.

Name

Ре

12.01.2021 17:14

Па ваљда судија пита понекад оптузене и ко им је наредио или наручио да нешто ураде. Ваљда приупита макар јер толико смије. Само да приупита.

Name

12.01.2021 21:02

НЕКОМЕ ЈЕ КРУНИЋ СМЕТАО, ЗАТО ШТО ЈЕ БИО ДОБАР ЧОВИЈЕК, ВОЛИО ЖИВОТ, ИСТИНУ, ПРАВДУ И НАРОД!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Криминал и политика

13.01.2021 16:49

А још што је имао уносан и разрађен бизнис.. Ове јајаре уопште нису битне у цијелој овој причи најважнија ставка је НАЛОГОДАВАЦ. А то знају управо ова тројица која су иза решетака

Name

Проинтер

12.01.2021 21:57

Све ово ја

ОДГОВОРИТЕ