ЦРНИ СНЕГ! Снег у Шпанији се не топи на ватри?! (ВИДЕО)

Једна шпањолка тврди да снег који је донела олуја Филомена није прави снег?!Јер по њеном "тесту" овај снег што је пао код њих се не топи на ватри?!

Занимљивости 12.01.2021 | 16:33
ЦРНИ СНЕГ! Снег у Шпанији се не топи на ватри?! (ВИДЕО)

На видео снимку који кружи интернетом она узима мало снега са свог балкона и загрева га пламеном упаљача, показујуц́и да се снег не топи, вец́ постаје црн. Према њеним речима, изгорела супстанца мирише на чисту пластику, преноси "Спутњик".

"Као што видите, не топи се, ма колико ватре да му приближим поцрни. И мирише на изгорелу пластику. Знам да је на многим местима пао снег, па то и сами видите ... Ово с**ње што нам шаљу, то је чиста пластика. Стално нас заваравају, проверите то и сами " каже жена на видео снимку.

 

Многи корисници друштвених мрежа ругали су се у коментарима, а вец́и број људи је покушао да објасни феномен: према неким наводима, ово је нормална реакција, јер се вец́ина топлоте усмерена ка снежној грудви прераспоређује на целу њену запремину.

Мирис „пластике“ потиче од нечистоц́а у гасу из упаљача, а „црни“ снег се појављује због процеса хемијске сублимације, када се материја трансформише из чврстог стања у гас, заобилазец́и фазу течног стања.

извор:телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар