Шта су један другом рекли преко друштвених мрежа

Бивши и актуелни градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић и Драшко Станивуковић, "заратили" су синоћ на Твитеру.

Република Српска 11.01.2021 | 08:42
Шта су један другом рекли преко друштвених мрежа

Оно што је понукало Радојичића да се огласи је јучерашња Станивуковићева објава да број запослених у јавним предузећима, установама и организацијама Града, заједно с бројем запослених у Градској управи, прелази 3.000.

– Ово је застрашујуће велики број, на основу којег не могу, а да не поставим питање, како је буџет Града до сада уопште функционисао – написао је Драшко Станивуковић на свом Фејсбук профилу.

Синоћ, на око сат уочи поноћи, услиједио је одговор бившег градоначелника.

– Ово је потпуно нетачан податак и мора се демантовати ! Барем 1.500 од побројаних запослених није на буџету Града, нити су многа наведена предузећа/установе корисници буџета за плате – написао је Радојичић.

Међутим, на томе није остало, јер је услиједио одговор актуелног градоначелника.

– Од кога Водовод наплаћује воду? Од наших грађана, господине Игоре, и тако има сопствени буџет који јесте буџет нашег града и грађана и онда се исплаћују плате и за вишак радника који сте ви запослили. Колико је вишка радника у Центру за социјални рад, Аквани, ЈУСЦ Борик итд? Знате ли колико је уговора о дјелу оних радника који сте ви примили на одређено и колико сте уговора потписали послије изобра након пораза? Све ви то знате, за сада и боље од мене, али када се упознам са свим, неће бити онако како сте ви оставили. Одмарајте – написао је Станивуковић.

Од Радојичића и Станивуковића до сада смо чули само изразе међусобног поштавања, али сада  су очигледно скинули рукавице.

– Опет елементарно незнање! Не разликујете основне појмове. Нека Вам објасне разлику између “уговора о дјелу” и рада на одређено вријеме. Нека Вам објасне разлике између установа, акционарских друштава, друштава с ограниченом одговорношћу, буџета итд. – био је оштар Радојичић.

Станивуковић није остао дужан.

– Вама би било боље да су вам објаснили како се на изборима побјеђује, а те појмове видим да добро познајете, с обзиром на то шта сте их морали потписати. До сада сте на све ћутали, па боље вам је да тако и остане – закључио је Станивуковић препирку.

(Српскаинфо)

Коментари / 121

Оставите коментар
Name

Гајба

11.01.2021 08:03

Станивуковиц је на крају сто би рекао нас народ ,,поцео мјењати тему".Од уговора о раду пресао на резултате избора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

11.01.2021 09:49

@Гајба то је тацно :) ту си у праву.

Name

суперхерој

11.01.2021 09:52

драско је као искусна сеоска варалица. мозе преварити само оног ко га не зна, кога није преварио ниједном и слагао, само неке нове фаце... срби, добродосли у кампању за изборе 2022...

Name

блбл

11.01.2021 09:57

Зато сто нема појма о цему разговара , сто није довољна средња скола да водис један град ...

Name

Стево

11.01.2021 10:00

Драско мора увести ред.3000 запослених на опстину која реално нема висе од 170 000 становника .Ти људи су ухљеби и паразити ,сутра кад неби досли на посао нико неби осјетио јер они не раде ниста ,једина њихова сврха је да гласају за резим а за узврат добијају плате да не раде ниста и ницем не слузе,дакле гласацка масина резима Финансирају се од кредита ММФ и огромне дијаспоре која упумпава новац јер РС нема реалну привреду која мозе да финансира оволики јавни сектор Ови ухљеби униставају будуцност преосталог народа и Републике Српске Драско мора увести ред Напред Драско

Name

Лазар

11.01.2021 10:08

Битно је утврдити ко све прима новац грађана из буџета а у којој форми то је мање битно. Свеједно да ли на основу уговора о дјелу, на одређено или неодређено вријеме. Важније је утврдити да ли грађани имају неке користи од тога или корист има само онај ко је накачен на буџетску сису.

Name

У3ПМ

11.01.2021 10:08

Станивуковић је једини политичар са функцијом у БиХ, а можда и шире, који је уопште покренуо тему енормно великог броја запослених у државним службама, и јавним предузећима, на свим нивоима. Локалном, ентитетском, државном...Само да је то урадио, доста је. А радојичићу и њему сличним, је боље, прије свега за њега самога, да ћути. Јер што се више правда (вади), све се више укопава. Као Додик и његова камарила са Иконом (иконом намјерно векиким словом)

Name

ре У3ПМ

11.01.2021 11:44

Фрапантна је цињеница да само институције БИХ имају 23 000 запослених БИХ има 2,7 милиона становника а некад савезне институције Југославије која је имала 23 милиона становника су имале мање од 20 000 запослених А где су институције РС ФБИХ и кантона .Само у РС од 275 000 запослених 80 000 ради у јавном сектору ,опстинама,јавним предузецима,агенцијама,фодновима итд То је једна аздаја која гута огромна средства а ницем не слузи

Name

ре

11.01.2021 12:23

Станивуковић је у неким стварима у праву, али у неким није. Радојичић је у праву нпр. за Чистоћу, која је акционарско друштво и која је посао добила (као и било која друга фирма на тендеру) - (не улазим у то да ли тендер јесте или није био у складу са свим прописима). Значи радници Чистоће не добијају плате из градског буџета, Град Чистоћи плаћа услугу као што плаћа нпр. Нискоградњи за градњу путева или Тамарису за зелене површине.

Name

Ненад Зивков

11.01.2021 12:36

Бас ово цекам... Лако је бити опозиција и константно критиковати и изводити перформанс. Сад дечко да видимо како цес владати. Овај ниво знања који посједује, очекујем бољитак у свим сегментима живота.

Name

БЛука

11.01.2021 12:41

Што би рекли "све по закону", јелде!? Де болан немојмо глумити француске собарице, кога бре више замајавате!? Све културно, у бијелим рукавивцама и са краватом не краду већ ОТИМАЈУ од народа, Радојичића цијеним али Станивуковић му је лијепо рекао и боље му је да шути јер Бања Лука зна ко је он и чему је служио а лизао је мед и те како. Елем...ако није знао потрудиће се да сазна, ако нешто не зна потрудиће се да научи али већ је сада очигледно да се Радојичић и радојичићи чешу по читавом тијелу јер засврбеће их и где нису сањали.

Name

П

11.01.2021 13:19

Станивуковић дефинитивно мора промијенити начин комуникације, јер он више није посланик, него градоначелник. Није његов посао да "виси" на друштвеним мрежама и да ту коментарише ствари. Такође, мора се промијенити и начин обраћања и изражавања, јер опет понављам, он је сада градоначелник, а не некаква "свађалица" или "поклопац за сваки лонац".

Name

Директ

11.01.2021 15:01

Само ти Драшко заводи ред, а што се тиче Игора, добро је да на није рекао да град Бања Лука нема уопште радника, јер како је кренуо, рекао би човјек са стране да добијаш од Игора на управљање уређен град, а не град у коме је читава једна армија запослених, од којих један извјестан дио је несумњиво вишак. Драшко, само настави и истрај у завођењу реда. Пуна подршка!

Name

Ненад Зивков

11.01.2021 17:13

Уз поштовање резултата које је остварио.... Занима ме.... да ли ће мандат проћи у нападима на СНСД?Посто га директор Акване већ зезнуо. Игор га отворио да покаже колико је наиван и дијете... То што није виспрен за високу политику одбијамо на године

Name

ре Ненад Зивков

12.01.2021 06:24

Кад си увуко руке и ноге, увуци и главу улизице. Нема горег соја, сустигла те она "ИМО ПА НЕИМО"

Name

Правник

11.01.2021 08:04

Када це послодавци престати злоупотребљавати категорију уговора о дјелу и уговора на одредјено вријеме? Закон је јасан. Ста раде инспектори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хик

11.01.2021 08:47

Директорима паре од новозапослених по уговорима о дјелу, а истовремено се доприноси не плацају. Нема ни контроле ни санкције.

Name

Мало ли је

11.01.2021 08:52

У Дому за дјецу и омладину без родитељског старања у Бањалуци је такође омиљено запосљавање на основу уговора о дјелу. Радници паре директору, а он њима уговор.

Name

Аа

11.01.2021 08:59

1:0 за Радоичића у овом дуелу

Name

Браво Драшко

11.01.2021 09:33

Само оштро, и не дај на се - ми смо за тебе гласали, и ми стојимо иза сваке твоје ријечи и иза сваког твог поступка! Воле те твоји Бањалучани!

Name

Мирослав

11.01.2021 08:05

Зар је битно под каквим су уговором, битно је дасу глодали буџет, непотребно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све покрадоше

11.01.2021 08:47

Ја сам присталица Драска Станивуковица медјутим морам реци да Драско треба размислити о једној ствари.Код нас у РС приватног сектора готово да и нема тако да ста цемо с људима незапосленим и тим сто су висак па це постати незапослени.Није рјесење отпустати људе на вец огроман број незапослених.Мозда прво гледати како да се развије приватни сектор па ту људе запосљавати(знамо сви да је то захтјевно и узима времена).

Name

ЕХ

11.01.2021 09:30

Незналица си и ти.

Name

Павке

11.01.2021 10:11

Овдје је број у питању у градској управи бања лука е сад мало претјерано незнам знају њих двојица

Name

Ре ЕХ

11.01.2021 10:51

Хајмо паметнице онда сви на буџет и на уговор о дјелу , вјероватно си ти у општини незмјенљив и зато нам је овако добро, прођи улицом од мљекаре до Булевара па види своје знање и твог ментора.

Name

Ре све покр.

11.01.2021 12:12

Тацно је да приватног сектора мало има, дрзавно из времена комунизма све пропало, нових привредника који запосљавају мало има да би се сви запослили. Да би се приватни сектор развио треба цитава једна нова генерација да се роди, а то траје, ови данас из времена комуниста само сањаре о давним временима. Данас људи јос увијек цекају да дрзава за њих несто уцини, али дрзави није задатак да оснива фирме, то требамо ти и ја да радимо. Мозда зато и јесу запосљавали као у овом слуцају, али са партијском књизицом. Он би требао довести стране инвесторе, посјетити Силицон валлеy, основати један нови Станфорд универзитет гдје це наси људи да се уце подузетниству.

Name

Директ

11.01.2021 15:05

Све покрадоше, чак напротив, ријешење је управо у отпуштању, уз отпремнине, па куд који мили моји. Није нико вјечно везан за администрацију, а нарочито не непродуктивни радници. Зашто би порески обвезници плаћали туђи нерад?

Name

!

11.01.2021 08:08

Поново Цица на дјелу ништа цудно !Бањалучка локална политичка јама поново “прорадила “шири се непријатан “мирис”!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.01.2021 08:09

Зар је битно под каквим су уговором, битно је да су глодали буџет непотребно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕХ

11.01.2021 10:23

Незналица си и ти.

Name

политицар

11.01.2021 08:14

Господине Драско пуно среце,здравља и успјеха у раду и да помогнес насем граду да поцне нормално да функционисе. Доста су га униставали васи предходници и само су знали издавати дозволе за градњу станова ,гдје су мафијаси профитирали а град униставали ! Зив и здрав био !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМод

11.01.2021 09:31

У Бл це увијек зивјети мафијаси и криминалци као и у сваком граду овог свијета. Мозда си и ти криминалац.

Name

Ре

11.01.2021 09:38

Ти мафијаши и профитери су, управо они, ти политичари - покрали паре од народа, па онда ставили те, неке безимене " инвеститоре" да, као граде, а то у ствари све раде они!

Name

Ана

11.01.2021 09:43

БАС ТАКО. САМО НАПРИЈЕД И С НАРОДОМ И УЗ НАРОД. ДОСТА НАС ЈЕ МАФИЈА ТЛАЦИЛА

Name

Аууу

11.01.2021 08:16

Остро, право остро ... Неце ово издобрити за претходне, мислим да су у добром страху

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадо

11.01.2021 08:44

Поз за Драшка ниси ваљда и ти заборавио Вукана

Name

Само

11.01.2021 08:52

Се ти надај. Ријалити Схоw траје само једну сезону. Плацају гледаоци.

Name

Да

11.01.2021 10:51

А Вукан шта је са Вуканом. Могли би се зајебати он је донио пола можда и више гласова.

Name

Вања

11.01.2021 08:24

Драско само остро, Лигавац Љигор је запослио и Курту и Мурту у градску управу и градска предузеца. Једини основ за запосљавање је био да су цланови црвене секте и разни климоглавци и дупеувлакаци. Знаци није се бирало по струцности, него да се ухљеби сто висе партијски цланова који це донијети сигурне гласове. Љигавцу Љигору је боље да се не јавља, јер су и ови из његове црвене секте дигли руке од њега. Драско само напријед вецина је народа уз тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.01.2021 12:27

Све сте у праву. Само су овдје поменуте и неке фирме које нису на градском буџету. Драшко би требао изгледа имати стручније савјетнике, који добро познају законе и рад Градске управе. Нема потребе да добре идеје падну у воду због нечијег незнања.

Name

име

11.01.2021 08:38

Увијек сам на страни опозиције, у односу на власт, иако нисам политички ативан, али ипак мислим да је Игор овдје у праву. Сигуран сам у то. Поготово је танак Драшков одговор за Водовод, како наплаћује воду од градјана и онда тиме исплаћује плате, па је то народни новац. Чиста глупост. Па и маркети наплаћују робу градјанима, па то није народни и градски новац? Поред тога, прилично сам сигуран да ове одговоре у својству Драшка, није он писао и смишљао. Мало су поглупи, а Драшка не сматрам таквим. Он сада има свој тим, не може се са свиме бавити, а искрено, у тиму има свакаквих, можда би требао и њихове дипломе пречекирати, ако их имају уопште. Боље да ради сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

11.01.2021 09:41

Шта је Игор у праву : то што је позапошљавао гомилу тог неписменог олоша, који нити је шта радио, нити је знао шта радити, само су глодали буџет!? Неки се никад нису ни на послу појавили, ал су плату уредно примали!

Name

Ре за име

11.01.2021 09:44

Не лупетај поредиш бабе и жабе. Водовод је А.Д. ако знаш шта то значи а град је власник 65% акција ако знаш и то шта значи.

Name

ре

11.01.2021 10:07

Водовод је акционарско друство и у вецинском је власниству града Бањалуке 65% акција а 10% акција је у власниству пензијског фонда РС остало су фондови и мали акционари Цистоца је у вецинском власниству мркоњицког клана они имају 51% акција а 30% акција има град Бањалука а остало фондови и мали акционари

Name

АД

11.01.2021 11:31

Водовод у власниству града несто преко 65%

Name

@Име

11.01.2021 12:45

Ви и много осталих који кометарису изгледа нисте схватили сустину овог дијалога. Није битно да ли је неко запослен на одредјено или по уговору о дјелу, није битно да ли је предузеце акционарско друство или не. Сустина је да огроман број паразита једе будзет, и када из тог угла посматрате полемику Радојициц изгледа смијесан и тузан. Није битан ријецник и баратање терминима, нити ко је образованији и обавјестенији. Сустина је да је Радојициц са својом сектом запослио хорде ухљеба, а сада се брани тиме сто објасњава некоме разлику измедју уговора и рада на одредјено. Патетицно.

Name

ДМод

11.01.2021 08:41

Од неименованог заводницког високог званицника добивена је информација да су Бањалуцке цуре љепсе и паметније 10 пута од Семберских.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

11.01.2021 08:42

Браво Драшко нек љигавац зачепи сеоску губицу полтрон !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2021 09:45

Што сеоску? Игор је рођен у Бањалуци, одрастао у Борику... у овом дуелу сам на Драшковој страни, ал исто тако, не дозвољавам да неко пише некакве глупости и неистине!

Name

Те ПРАВДА

11.01.2021 18:22

Зашто се ти јављаш? Боље ћутатии макар сви мислили да си будала него проговорити и потврдити исто!

Name

За Ре Правда

11.01.2021 20:52

Па незна он, јадан, да је глуп, он мисли да је паметан!!!

Name

БАЊА ЛУКА

11.01.2021 08:44

САМО НАПРИЈЕД ДРАШКО ЦРВЕНИ СУ У РАСУЛУ ХИТНО УДЈИ У ПАПИРЕ И ПОСЛОВАЊЕ ЦЕНТРА ЗА РАЗВОЈ И УНАПРЕДЈЕЊЕ СЕЛА ДА ВИДИШ ПЉАЧКЕ ОД СТРАНЕ ДРАШКА ИЛИЋА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Он не би

11.01.2021 08:50

Требао да толико вице на сва звона о отпустањима јер послије су незапослени, опет на терет дрзаве, с друге стране и они су људи, имају фамилијр и брину се о њима. Осим тога настаје, продубљује се подјела медју народом. Компромис се мора наци, на дипломатски нацин. Помало ми то лици на популизам. Мозда су моје сумње неосноване али ипак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Он не би

11.01.2021 12:53

И ми смо људи. Имамо и ми породице. Па због силних ухљеба са купљеним дипломама (цаст веома ријетким изузецима), и њихове секте, зивимо као сумске зивотиње. И јос од своје биједе плацамо новац у будзет да би они лагодно зивјели, цесто не радеци апсолутно ниста. Него ста него откази, нека се сналазе као и сви ми остали. Ко је способан и струцан неце сигурно остати без посла, а у сваком слуцају такви не би требали да имају проблем да надју нови посао. Остали нека се лијепо придрузе стотинама хиљада нас градјана Српске који са дрзавним факултетским дипломама надницимо на градјевини и брентама, радимо по трафикама и супермаркетима или мозда немамо ни такав посао. И ми смо људи, и ми имамо породице и мислим да је крајње вријеме да престанемо да издрзавамо паразите!

Name

ре@он не би

11.01.2021 15:09

Сада би ви да мало засједнете, е неће моћи. Овог је све представа за јавност,ријалити а народ се пали. Наставите да радите на бренти јер сте глупих када сте могли гласати за ријалити средњосколца

Name

Ријалити

11.01.2021 08:50

Како се обмањује јавност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

11.01.2021 08:54

Популизам,популизам,популизам.....и паднес у рупу и нема те.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.01.2021 15:14

Тако би црвени радите. Знамо. То је ваш стил.

Name

НР

11.01.2021 08:57

Па исто је тако у цијелој РС. Не мозе будјет Њемацке подмирити ухљебе у управи и ЈП. Зато су и унуке задужили да могу давати плате. Браво Драско. Само напријед. Ово се мора почети рјешавати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

11.01.2021 08:58

Друствене мрезе су одавно вец полигон за исресање незадовољства, фрустрација, мрзње а Бога ми и доброг маркетинга. Додјосмо у ситуацију да најбоље и највисе (о некој теми) знају они који нису из те струке. И онда ако слуцајно оставис коментар и изразис неслагање, тад иде ураган увреда. Ако бих написала да је Драско лос, или Игор лос, слиједе поруке да сам глупа, рузна, бот, курва...итд. Па и глупи и рузни и курве и постени имају право на своје мисљење, зар не? Бас као и љепи и паметни. И сад це ми се на коментар накацити 150 људи који не разумију ста је ,,писац,, хтио реци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМод

11.01.2021 10:51

Не знас ти ни куд си посла ни дал си досла покриј се јорганом у том брлогу одакле провирујес видис да је зима!??

Name

Свеобухватна

11.01.2021 11:26

Апсолутно тачно...понекад је то случајни коментатор али по мом мишљењу најчешће су то ботови (једног или другог табора)...ова средња врста која има само своје лично и споствено мишљење о нечему је увијек изложена таквим коментарима јер се не уклапа у нечију фабрику мишљења :) Најчешће је чак бесмислено и коментарисати нешто конструктивно јер се такав коментар изгуби у мору увреда и препуцавања два или више абора :)

Name

Директ

11.01.2021 15:17

Добро је, рекла си своје. Ако хоћеш да заступаш своје ставове, мораћеш више да пишеш, од једног коментара. У противном си не нужно бот, већ падобранац. Зато пиши што више или немој никако. Позз. :)))

Name

Ре Директ

11.01.2021 16:21

Доста је и тебе. Мислиш да сваком можеш држати лекције.

Name

Кепац

11.01.2021 08:59

Стварно је мали незналица. Па онда и кафане и продавнцие требају буту на бзџету.Они узимају новац од грађана. Елементарне ствари не зна а хоце да управља градовом.Нека нам је Бог у помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДМод

11.01.2021 10:54

Глупане Водовод је дрзавно предузеце ако ниси знао и овдје се ради о виску црвене секте која је ту запослена и о виску новца који се даје за њихове плате а они ниста не раде и тај би се новац требао преусмјерити на побољсање услуга градјанима које Водовод ради! Мрш ботино неписмена и глупа!

Name

Ако је водовод АД

11.01.2021 11:02

У коме је већински дио капитала државни (односно града), да ли је и онда незналица?

Name

Директ

11.01.2021 15:21

И водовод је дио градске администрације, јер је ријеч о предузећу у (већински) јавном власништву и то управо града Бања Луке.

Name

Фениx

11.01.2021 09:08

Ово ми личи на бројање народа измедју "Ф" и Републике Српске.Никад неказаше колико нас има. Ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

11.01.2021 09:20

Опет елементарно знање драску фали. Оно је нај јаце кад драско казе требали су те науцити кајо се побједјује на изборима, да лазе, да лазе као ти, не деристе мсло он је за тебе институција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2021 09:30

Хахахахах, ал' га "деристе" поклопи!!! Цути, не лај!

Name

ИМА

11.01.2021 10:29

Драско сјајну будуцност али у својој некој будуцој политицкој опцији. Разлика измедју нега и Милорада је само у годинама. Бице то велики политицар.

Name

xx

11.01.2021 10:35

Ако Драшко понекад и излети са неким " нестручнијим " коментаром, мора му се признати да је за ово мало мандата урадио неке ствари на које му његов претходник, "стари мудров", није ни помислио , него је награђен срамно великом платом , само потписивао уговоре на штету овог града и његових грађана ...Драшко , ма како малициозни коментари појединаца били, имаш подршку свих честитих и поштених грађана Бања Луке

Name

Платон

11.01.2021 10:56

Одмах у школу и то одмах данас научити писати неписмени идиоте ботино глупа!??

Name

дисидент

11.01.2021 10:58

Теби треба елементарна правописна култура а и знање!!

Name

Елементарно знање је

11.01.2021 11:03

... када се "нај" не пише одвојено! Али, очигледно да вас, са партијским дипломама, нису томе учили!

Name

меxико

11.01.2021 11:28

Људи моји ја немогу вјеровати да овај мали управља градом Тотални дилетант и незналица а умислио да је пуно паметан Цим поцне расправа о неким струцним стварима видимо калико је плитак и незналица Мој децко и политика је наука и постоји факултет и за то Престани се сликат и поцни се образоват Игор те је ПОДЕРАО

Name

Директ

11.01.2021 15:28

Гдје га је "подерао"? На изборима? У сваком случају, неко је неког подерао, на изборима за градоначелника града Бања Луке 2020 и сви знамо ко је кога "подерао", а Игор може да шара и вара колико год хоће народ, јер зато је и изгубио изборе, на крају крајева, пошто народу је било доста, обмане, лажи и представљања стања бољег или боље речено мање горег, него што оно заправо јесте.

Name

БГД

11.01.2021 09:24

Управо тако Драшко! Ако је Радојичић, и у мандату и послије мандата, знао лијепо да ћути на сва зла почињена у Бањалуци, боље би му било да се ни сада не јавља. Када се окружиш дупелисцима, а вјероватно си и сам такав, не можеш другачије ни завршити мој Радојичићу. Зато ти је боље да ћутиш. Два пута си од Миле добио по ушима и не јављај се више. Толико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

11.01.2021 10:02

Исто тако треба да уради градонацелник Љубиса,Опстина је пуна радника на одредјено вријеме а највисе их је у задњи 6 мјесеци.Сви куци јер се зна засто су примљени.

Name

НЕСО БЛ

11.01.2021 10:17

Засто би сутио на такве подлости и лази изнесене а тицу се овог цовјека,у реду Драско је побиједио,Игор изгубио,цеститао му и позелио срецан рад,идемо даље,цекамо појефтињења,бесплатне превозе,удзбенике,бесплатан снијег и кису..

Name

ЕХ

11.01.2021 10:26

Веома интелекуално, оцаран сам. Иди у хладовину и грудвај се!

Name

Зоран

11.01.2021 09:40

Игор Радојичић је институција. Ходајућа. Тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2021 11:26

Дје хода?

Name

Директ

11.01.2021 15:31

У Полиграф. :)))

Name

Директ

11.01.2021 15:33

А институција је свакако - одјељење за пропале политичаре. :)))

Name

587

11.01.2021 09:42

"заратили" ???? хахха Не слазу се, па су се спорецкали, посвадили. Зустра дискусија. Медији одмах напумпају на "рат" хахах Трују нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дефинитивно

11.01.2021 09:48

Нисам за Игора, СНСД-е, али овај мали прцо дефинитивно ме нервира!!! Није добар Мијатовиц, нису добри ЛГБТ-и популација, не ваља Игор, цетници патриоте, Сребреница цица-мица итд.... превисе мајсторе, превисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јест вала.

11.01.2021 22:05

Мали прца дефинитивно.

Name

Бањалука

11.01.2021 09:52

Овдје долази до изразаја образовање и култура Драска Станивуковица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска промјенама

11.01.2021 12:06

Драско се изразио, конкретно и ефикасно за само 7 дана рада. Пусти супље прице, народ бира цовјека а знање и рференце се здравосистемски постављају на мјеста која не бира народ. Овај систем снсд-а је све осим здрав!

Name

Директ

11.01.2021 15:42

Ко хоће назад Игора, нека гласа за истог 2024, ако се кандидује, па ако побједи, имаће прилику да поново, онако културно и господски, зајебава народ како живи добро. Ала је лијеп, овај свијет, тамо је фонтана, овдје тржни центар. Ла вие ест белле. :)))

Name

Милан бл

11.01.2021 10:10

Није шија него врат. Ова морална сподоба која је годинама била главни кадровник црвене секте је директно одговоран за стање у свим градским предузећима јер је он запошљавао страначке ухљебе. Драшко можда није вичан тим терминима као Ви гепековани господине али је млад и време је испред њега. Научиће. Најважнија ствар је то што је тај млади господин за разлику од Вас поштен и хоће нешто да промијени у овом граду за разлику од Вас који сте кукавица и нисте се ништа питали. Дозволили сте да се појединци понашају према градској имовини као да им је то ћаћевина. Паметније Вам је да наставите тиховати испод свих радара па Вас можда народ и заборави и заборави шта се све десило за време Вашег мандата господине скретничару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДОЈИЧИЋУ

11.01.2021 10:11

ТИ СИГУРНО ЗНАШ ДА МНОГЕ ГРАДСКЕ ИНСТИТУЦИЈЕ ФИНАНСИРА ГРАД И ТО ПОСРЕДНО... НАПР. СПОРТСКУ ДВОРАНУ ПЛАЧАЈУЋИ ТРЕНИНГЕ И УТАКМИЦЕ КЛУБОВА АЛИ ПО ДУПЛО ВЕЧОЈ ЦИЈЕНИ ОД ЕКОНОМСКЕ ТЈ. ОД ЦИЈЕМА КОШТАЊА ТЕРМИНА У УЖЕМ И ШИРЕМ ОКРУЖЕЊУ И ТО ЈЕ ЈЕДНА ВРСТА ПРАЊА НОВЦА. ЗАТО ЈЕ БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ УВЕЋАН ЗА 250 % НЕГП ШТО ЈЕ БИО ПОЧЕТКОМ РАТА (30 ЗАПОСЛЕНИХ). И ТАКО ЈЕ И СА МНОГИМ ДРУГИМ ИНСТИТУЦИЈАМА КАО ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА СА ДП СКОРА 10 НА 32 ЗАПОСЛЕНА, АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ СЕЛА СА 15 НА 65, ИТД, ИТД. ЧИСТОЋА И ВОДОВОД НИСУ ГРАДСКА ПРЕДУЗЕЋА АЛИ КРОЗ ЦИЈЕНУ УСЛУГА ГРАФ ЈЕ ДИРЕКТНО УТИЦАО НА БРОЈ ЗАПОСЛЕНИХ СВОЈИХ ПОСЛУШНИКА..... БОГА МИ ЦУРИЛО ЈЕ НА СВЕ СТРАНЕ А ТИ СИ БИО ДИРЕКТНО УКЉУЧЕН У ТО. САМО ВИДИ БРОЈ ЗАПОСЛЕНОХ У ПОСЛЕДЊЕ 4 ГОДИНЕ ЗА КОЈЕ СИ ТИ ПОТПИСАО УГОВОР О РАДУ А НА ПРИЈЕ ТОГА НАПУЊЕНУ ГРАДСКУ УПРАВУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

бмw1977

11.01.2021 12:31

Господине Радојчићу како сада одмараш, лагодно трошиш новац од града који сте "поштено зарадили" замолиобих Вас да о себи читате блог Горана Васковића па ако је свака трећа истина ,повуцити се и нигдје се не појављујте лакше ће бар бити ојађеном народу. Станивуковићу треба дати шансу а ако је не искористи није нас једна фукара преварила, кренуте редом од вишестраначја па до данас. Њему можда неко и опрости ријечју млад је.

Name

Илиа

11.01.2021 10:14

Браво Игоре струцњаце за све области. Кад си тако паметан сто ти је будзет у расулу? Ко је убијао неказњено по Бањалуци за твог мандата? Гдје ти је онда право? Колико си на твитеру блокирао неистомисљеника, оно неко ти аргументовано несто казе сто ти се не свидја а ти га блокирас? Струцњаце за економију одговарацес за криминал око старе аутобуске, екотоплане, акване затвор те цека и тебе и савјетнике Амидзица Алексица и осталу багру. Драско је за тебе светац сисао са неба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терминологија

11.01.2021 10:15

Терминологија је оно иза чега се крију малверзације...уговор о дјелу, пројекти, удружење грађана, тендери, уговор на одређено...ни удружења грађана нису "буџетски корисници" али се поједина финансирају из буџета, а поједина јавна предузећа (која као нису основана од стране града или општине) пишу "пројекте" најчешће фиктивне пројекте и онда град одобри средства па се тако крпи, а тендери...па разни врагови од термина... Зато кажем измисли су термине и убацили у законе да могу лако да се крију...оно што је овдје проблем, јесте то што ће Драшко да прекине ланац који држи воду па ће они сами једни друге да цинкају и нападају...а ту је и страх који ће да се прошири...чим су активисти спремни и у поноћ да раде, значи да је до ноката догорило :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

11.01.2021 10:23

само тако настави,моја подрска. Много среце и много си јак???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.01.2021 10:37

Од 89 запослених у ЦСР Бањалука 70 њих је за дозивотну робију ста су раде људима. Ста су ти дјеце унистили. Узивају у злу и боли...

ОДГОВОРИТЕ
Name

458

11.01.2021 10:44

бице отказа ... нема висе на опстинским јаслама ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕСО БЛ

11.01.2021 10:48

Данас у БЛ пада снијег,и као сто је Драско обецао,бесплатан је...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.01.2021 22:13

Ста се секирас , загријаце Игор са својом топланом.

Name

нисамПаметан

11.01.2021 10:56

управо сам провјерио на БЛберзи да је Град Бања Лука власник 65,22% Водовод а.д. Бања Лука... да ли то знаци ако је Водовод у губитку да највеци акционар неце средствима из будзета санирати тај губитак или неце присвојити добитак ако постоји!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

11.01.2021 10:56

Шта је с вртићима и бесплатним превозом за ђаке и пензионере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сатира

11.01.2021 11:28

да, како то ниси успио да рјесис одмах а ови прије тебе нису стигли за 20 година да то ријесе...

Name

За 333

11.01.2021 11:51

Биће то кад Драшко почисти вишак овај сто је средњу школу завршио у широком,и ове што се само воде да раде а не долазе на посао.И нека се не брину шта ће послије,има посла увијек ко хоће да ради.

Name

Реално

11.01.2021 10:58

Овај мали це се цетри године бавити само Градском управом и систематизацијама. Сви пројекти су стали, мост у Српским топлицама стао са градњом, по граду хаос од рупа, комуналне слузбе слабо цисте град, саобрацајни знакови покидани, нема их, расвјета не ради, то су проблеми градјана. Народу ниста не помазе сто це он отпустити њихове а запослити своје. То је све исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

11.01.2021 11:47

Слазем се у потпуности,никад град горе није изгледао,не зна се ни ко пије ни ко плаца.

Name

Директ

11.01.2021 15:48

А чиме би ти да се бави? Па то му је, између осталог, у опису посла, а и није вам сметало то, када је био Игор на власти, већ сад вам смета. Полако... Прво се почиње од почетка.

Name

Зељко

11.01.2021 11:24

Посто је Драско открио топлу воду, претпостављам да це сада сва та предузеца да скине са будзета и све те људе који су на одредјено / уговору о дјелу посаље куци и ослободи будзет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.01.2021 15:49

Неки ће морати отићи, да би се средства од уштеда, преусмјерила у побољшање рада.

Name

Гоци

11.01.2021 11:52

Е сада це Драско отпустити Игорове а довести своје људе,а то се у народу казе воду вари воду хлади и тако у круг.Град је у опстем хаусу,ни наста не лици ,све је стало у граду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

11.01.2021 12:11

За све ове ретарде сто коментарису а зиве у Бања Луци,цовијек преузео функцију градонацелника пре непун мјесец дана и ви као тразите ману у томе ста ради,а све ради како треба,открива корупцију и криминал,а питање за ове исте,ста је СНСД урадио у Бања Луци за 22 године владавине,пар путева,пар крузни токова и једно 600 зграда на дрзавној имовини коју су отели,ретарди једни глупи,узели су милијарде и милионе а ви цутите пицке обицне,и сад вам смета кад вам момак узме кљуцеве од аута,јер сте своја продали да возите наса која смо вам ми купили,,,мрс багро неспособна,подрска за Драска и његов тим,зна он да има подрску правих Бањалуцана а не ових избјеглица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ал смо ми

11.01.2021 12:15

Гадни људи, увијек подијељени, по овом се види колика нетрпељивост медју нама влада, сад би да се светимо једни другима. Није ни цудо да смо прије 30 година се клали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флес

11.01.2021 12:23

Драско,само напријед ! Преко трња до звијезда !Само будале сектаске ,њихов криминал је против тебе И даље це настојати да ти пакују И постављају замке !!! То це радити непрестано,јер ко се не боји одговорности И затвора!!!Вец си их Добро уздрмао.Вријеме је на твој страни И твоји вијерни гласаци -не заборави колико их имас !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељинац

11.01.2021 12:58

Сви сте против ухљеба а бубрег би дали да и ви будете.Зато нико и не трази овдје озбиљне промјене јер сви цекају да им класика упадне у мед. Нису промјене отпустити раднике па запослити своје гласаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

11.01.2021 16:24

А КО КАЖЕ ДА СУ ТО ПРОМЈЕНЕ??????

Name

Прика

11.01.2021 13:17

Толико радника у време компјутера,страсно.по болницама сви имају компјутере а опет неке свеске уписују.луда куца то само код нас има.скидај драско пола су висак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

11.01.2021 17:15

Назалост има оних сто подрзавају превару претходних 20 година,дал је тај народ паметан.

Name

Марко

11.01.2021 18:21

Знате ли како се код предсједнице Српске запосљава? Ево овако. Добар дан господјо предсједнице, из ГО СНСД града Бања Лука су ме послали код Вас. У реду момак. Купи себи два одијела и од данас си код нас. Хвала господјо предсједнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За бања луку

11.01.2021 19:37

Јадан овај децко. Сад кад крене прозивати спортске клубовр, удрузење градјана, НВО, сви који су зивјели од градске касе, видјет це ко и како празнио будзет

ОДГОВОРИТЕ