Србија пета: Ватерполисти бољи од Мађарске

Ватерполисти Србије надиграли су селекцију Мађарске са 9:7 (2:1,2:2,1:2,4:2) у утакмици за пето мјесто на европском турниру Свјетске лиге у Дебрецину.

Остали спортови 10.01.2021 | 19:36
Србија пета: Ватерполисти бољи од Мађарске

„Делфини“ су дошли до побједе у завршници утакмице. Ватерполисти Србије су добро ушли у меч и већ на почетку прве четвртине повели са два гола предности а домаћини су успјели да смање предност на 2:1.

Већ на почетку друге четвртине ватерполисти Мађарске успјевају да изједначе а онда и преокрену резултат на 3:2, али „Делфини” успијевају одмах да изједначе на 3:3 да би, послије одличне одбране, у сљедећем нападу постигли погодак за вођство од 4:3 са колико је завршено прво полувријеме.

И друго полувреме Мађари одлично почињу преузимајући вођство али ватерполисти Србије већ у сљедећем нападу долазе до изједначења на 5:5 па се у посљедњи дио меча ушло са неријешеним резултатом.

И у финишу утакмице се одвијала жестока равноправна борба у којој су домаћини на кратко повели али су ватерполисти Србије одмах дошли до изједначења да би онда и начинили резултатски преокрет постигавши серију погодака за предност од 9:7 са колико је и завршен меч, објавио је РТС.

Побједом над домаћинима турнира ватерполисти Србије су дошли до петог мјеста. У дуелу за седмо мјесто ватерполисти Хрватске су убједљиво савладали Француску са чак 17:5.  У финалу ће играти Црна Гора и Грчка, док ће се у борби за треће место састати свјетски шампион Италија и вицешампион Шпанија.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар