"Хрватска влада побјеђује или пада на Петрињи"

Градоначелник Петриње Даринко Думбовић рекао је данас како ће актуелна хрватска влада на Петрињи побиједити или пасти, али и поручио да ће тужити државу ако се докаже криминал у обнови кућа на земљотресом погођеном подручју.

Регион 10.01.2021 | 18:36
"Хрватска влада побјеђује или пада на Петрињи"

На Петрињи и Сисачко-мославачкој жупанији ова влада ће или побиједити или ће пасти, она нема излаза. Не ради се о неповјерењу, ово је порука, рекао је Думбовић за загребачку Н1.

Овај земљотрес, рекао је он, открио је доста тога и пуно тога је испливало, пренијела је агенција Хина.

– Дао је поруку упозорења да није обичан потрес који ће протрести једном и отићи, нема га. Кад сам видио шта се све треба направити и испитати кроз службе у нашој обнови, осјетио сам тугу у разговорима – рекао је петрињски градоначелник.

Он је и запријетио и да ће град тужити државу.

– Имали смо људе који нису презали да у обнови дођу до новца, а иза свега тога је чак стајала струка. И данас неки појединци кажу да је струка била више плаћена да би онда било боље…Не кажем да је то криминално, то треба да се докаже. Ако буде доказано, онда ће град Петриња тужити државу – најавио је Думбовић.

Думбовић је коментарисао и Закон о обнови Загреба, према којем ће 60 одсто обнове финансирати држава, 20 одсто локална заједница, а 20 одсто сами власници.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А Коме

10.01.2021 23:47

Коме ћеш тужит Лепу Нашу,Коме ?? да и Ја тужим, Коме да тужиш Пленковића Шексу и Обрнуто, Другар мој Думбовићу.Окрени се око себе,и Сви који дођу да погледају те Јаме и Провалије,Сјећам се добро свега,за Божићне Благдане ,када се долазило из ПЕТРИЊЕ ,Глине,Топуског,Пркоса и иних Села опустошених долазило се и Носило све опљачкано Више него што се носило из Дијаспоре,Њемачке, и других Западних земаља,Народ испашта, У Добру је лако добар Бити,у муци се Људи препознају.Људи Вам спавају по Свињцима,а Ви их Игноришете.

ОДГОВОРИТЕ