Предсједница РС уручила ордене медицинарима

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је иза Српске тешка година борбе са пандемијом вируса корона у којој су здравствени сектор и његови радници дали велики и немјерљив допринос, те уложили надљудску снагу да пруже помоћи становништву и очувају јавно здравље.

Република Српска 09.01.2021 | 14:41
Предсједница РС уручила ордене медицинарима

Цвијановићева је рекла да су управо због тога, када је ријеч о додјели одликовања, у фокусу биле институције и установе здравства Српске које су заједно са својим радницима поднијеле и подносе огроман терет у борби против вируса.

"Они су се борили за наше животе и радили све што је у њиховој моћи да сачувају цјелокупан здравствени систем и заштите јавно здравље. Зато признања иду у њихове руке и то је мали допринос Републике и институције предсједника да им се одужимо и покажемо да цијенимо и поштујемо њихове напоре", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је напоменула да у том смислу они нису штедјели ни себе, ни своје породице да би заштитили грађане и цијелу Републику.

У обраћању на свечаности у Палати Републике, гдје је поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике уручила одликовања заслужним институцијама, установама и појединцима, Цвијановићева је указала да је увијек важно да се не изгуби воља у смислу очувања Српске, као и оптимизам потребан када се Српска суочава са великим проблемима.

"Сваки пут када имамо одређене изазове и велике проблеме увијек се покаже наша снага и способност да се мобилишемо заједно са грађанима и превазиђемо све тешкоће. Упркос разним политичко-економским притисцима и проблемима, показало се да када смо заједно можемо превазићи све проблеме и сигурна сам да ће ово бити година изазова, али и наше побједе", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је власт опредијељена да Српска стално стасава, надограђује се и јача своје капацитете, као и везу грађана и институција, а снага те везе види се на разне начине, па и у здравственом сектору.

"Увијек када смо имали проблем успјели смо да га превазиђемо заједничком снагом. Зато вјерујем да ће Српска и даље остати јака и стабилна, те способна да се бори са свим проблемима, као и да јача своје капацитете и одговори свим изазовима", рекла је Цвијановићева.

Она је навела да Српска жели да јача и има добре односе са свим земљама у региону и да политичари у БиХ не би требало да се исцрпљују на темама о којима нема сагласности.

"Треба да будемо усмјерени ка томе гдје се може постићи заједнички напредак грађана оба ентитета. Грађани Српске воле и вјерују у своју Републику и спремни су да раде за њу. Имају огромну љубав за Српску, јер је она оквир за наш опстанак као и једина гаранција за наше кретање у будућности", рекла је Цвијановићева.

Она је захвалила предсједнику Србије Александру Вучићу за честитку поводом Дана Републике, као и на томе што је нагласио везу између двије земље.

"Годинама смо ослоњени на снагу Србије и загледани у оно што јесте снага те земље. Опредијељени смо да у будућем периоду унапређујемо међусобне односе који су добри, садржајни и пријатељски. У економском погледу видјели смо подршку Србије у посљедњим годинама која је била другачија у односу на неки претходни период што показује колико треба да радимо заједно на обострану добробит", рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је захвална и премијеру Црне Горе Здравку Кривокапићу који је честитао Дан Републике, уз жељу да двије земље блиско сарађују у свим областима. "И то на добробит свих грађана Црне Горе и Српске, односно БиХ", рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да Српска жели да буде демократска, као што јесте, те да буде отворена за све који желе у њој да живе и поштују њене законе, али и отворена за све људе добре воље који желе да својим прегалаштвом дају допринос њеном развоју.

"Желим грађанима мирну и стабилну Нову годину, а радницима у здравству да им ова година буде лакша од претходне. Желим захвалити свима који су солидарно допринијели очувању наше привредне и економско-финансијске стабилности у овако тешким временима. Сигурна сам да ће институције и даље бити одговорне и да ћемо заједно градити Српску, знајући да смо сви ми Република. Дакле, напредак и будућност Српске зависе од сваког нашег човјека и појединца", рекла је Цвијановићева.

Она је грађанима поново честитала Дан Републике, уз жељу да Српска у будућности стално иде напријед, напредује и јача. "Живјели и живјела Република Српска", поручила је Цвијановићева.

Прије додјеле одликовања минутом ћутања одата је почаст свима који су дали своје животе за стварање и слободу Републике, као и људима који су у пандемији вируса корона изгубили животну битку.

Уручењу одликовања присуствовао је и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић. 

(Срна)

Коментари / 56

Оставите коментар
Name

ДР.Германија

09.01.2021 13:51

Мислим да су сви ти цланови хехе видовданске коалиције ....хоцу да казем партијски другови из изврсног комитета.... Па зато су уцили и плацени.... Засто о да рудари не добију ордење..ил сумари..па да нема њих посмрзавали би се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Портпарол Ковацхевицх

09.01.2021 15:38

Зивио централни комитет СНСД-а!

Name

Борац

09.01.2021 16:04

Ови добили за највеци број смртности. Сада следи награда за расељавање омладине и пљацке народа.

Name

Лаз

09.01.2021 18:44

Највећа захвалност...повецање плата за 50 %. Ордење здравственим радницима ништа не значи.

Name

Ре

10.01.2021 07:23

А гдје су ветерани ?

Name

РЕ

10.01.2021 19:27

Имамо највецу смртност у региону,цетврти по броју умрлих на милион становника у свијету.Толико о њиховој струцности и знању.А ова опет просипа бисере и дијели им ордене.Страсно.

Name

Болница Фоча

09.01.2021 14:11

Само ме занима по ком основу је добио мој директор Марић одликовање??Је ли што је Бранислава начелник,или што је све докторе отјерао са својим браом Вељком и СНСД_ом???Дајете СНСД_еовским директорима,зашто ниси дали докторима који су свали дан у ковиду??А дајете људима који су најмање заслужни одликовања!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка

09.01.2021 14:13

Најбоља си кад се не појављујес и не казес ниста ста сте успијели аха ви јесте гдје су вам борци ста сте њима уруцили на данасњи дан ма нека сте наградили Дзајица јер вас добро лијеци куга вас убила багро ста славите погледајте борце и остали нароод

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.01.2021 17:52

Да, по основу да су снсд-ови полтронски бескицмењаци. Свој допринос је дао и директор болнице у Невесиње, највисе јер није ни био ту 99% времена, јер је био заузет кампањом у Мостару...

Name

Бојко

09.01.2021 14:21

Куку леле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

09.01.2021 14:21

Медицина је толико узнапредовала да више нема ни једног здравог човјека. Браво!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно

09.01.2021 14:22

Јадни су медицинари који слузе новом свјетском поретку и култу рокфелеровом. Све са брњицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теско

09.01.2021 18:51

И треба им набити брњице ста све трпе и у каквим условима раде . Али најтезе је опет пацијентима у насим неусловним болницама .

Name

Ко недостаје???

09.01.2021 14:22

А гдје је Стевановић?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје вам је онај крмак

09.01.2021 16:25

Стевандић а има Ђајић и остали секташи а прави хероји су медицинске сестре и браћа и по који доктор а ове по породичним треба казнити,само испијају кафе.

Name

Мица

09.01.2021 14:27

Од одликовања се не зиви, отвори новцаник

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

09.01.2021 17:23

Одликовања су толико девалвирана не зато сто не вриједе, него зато сто су од оног од кога су. Као дугогодисњи здравствени радник, борац прве категорије, неко коме су у рату многи рањени и погинули наси борци пресли преко руку се неби разоцарао кад би се постхумно одликовао њен дјед који је родитељ њене мајке, те тако ми добисмо предсједницу, а снсд о томе упорно се не огласава. Хвала покојном генералу Славку Лисици који је ономад одбио да на његова прса Милорад окаци орден.

Name

ре!!!

09.01.2021 18:33

Славко од алкохола није могао разумно да расуђује слично као и Ви. Ви сте ми неки здравствени радник а бројите крвна зрнца дједу од мајке.Само да ми је видјети како сте лијецили друге и другачије.Ви сте срамота људског рода. Срећан дан Републико Српска, да живиш трајно и да ми живимо нормално као сав цивилизовани свијет.

Name

!!!

09.01.2021 21:34

ре за ре !!! О генералу Славку лисици би бар на данасњи дан требало говорити са висе постовања. Барем је толико заслузио. Нико у мом коментару не броји ниција крвна зрнца и не ради се о дједу од мајке, него њеном дједу или ако ти је лаксе за разумјети оцу Иве Марица комаданту 102 бригаде ХВО-а Дервента.

Name

Инспекцијо

09.01.2021 14:29

Зашто Она нема маску?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др x

09.01.2021 14:34

Свако ко гледа и слуша ове усликане, нарочито Жељка Цвијановића, треба добити одликовање. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

09.01.2021 14:35

Добили ордене за свакодневно пласирање броја заражених од короне.. Ништа нису бољи од политичара с ових простора..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко Дугоушко

09.01.2021 14:44

Ордење ордење ордење јада и чемера брате драги хахахахахахаха...

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

09.01.2021 15:03

Шта су онда , тек заслужили борци , који су четири године провели у рововима , бранећи народ и републику , којима то није био посао , изложени свакодневном гранатирању и свим другим опасностима које проистичу из ратних дејстава . Није спорно да су здравствени радници били изложени повећаном ризику , али не може се поредити опасност од ратних дејстава са опасностима који трпе медицинари , уосталом то им је професија и сами су то одабрали , те када се види ко им је та признања уручивао , онда се добије комплетна слика неправде .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бубица

09.01.2021 15:18

И у рату су медицинари били излозени опасностима од ратних дејстава а нису ратници по занимању.У рату се могло сакрити од непријатеља а у овој битци са короном непријатеља не видис.Постовање и дивљење медицинарима.

Name

Бб

09.01.2021 15:47

Па добили су од дрзаве 16км мјесецно или 192км годисње за 5 година краварења у рововима...а зато дезертери аута,возаце и по 2500км плате...али ми смо за то криви,односно људи који се продају за 20-50км...

Name

НОВА ГОДИНА.

09.01.2021 15:04

КОНАЦНО ДА ПРЕДСЈЕДНИЦА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НОРМАЛНО ВРСИ ФУНКЦИЈУ КОЈА ЈОЈ ПО ЗАКОНУ ПРИПАДА.ДИСЛО ВРИЈЕМЕ ДА СВАКА ИНСТИТУЦИЈА РАДИ СВОЈ ПОСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.01.2021 15:55

Да Миле не даде икону Лаврову, гледали би смо њега. Какав избор!

Name

Е јеси глупан

09.01.2021 16:30

Она да врши нормално функцију,никако.Кад Тривић Јелена буде предсједница то ће онда бити нормално.

Name

Ок

09.01.2021 15:05

Ако је уруцено људима који су се стварно борили. Али ако је дато увлакацима онда мрс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

09.01.2021 15:20

Увлакаци, увлакаци и све сами увлакаци.

Name

Батерфлај

09.01.2021 15:12

Какву то корист они имају од ордења. Само це скупљати прасину на полицама. Новцано ви њих наградите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парола...

09.01.2021 15:13

Ја теби, а ти мени. Ти што су наслици заслужни су за уср.ну мотку па по леђима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазљивица

09.01.2021 15:24

Бисерка све лазе. Јуце је рекла да имамо опремљене болнице, а у Бањалуци на старој хирургији пас не би лезао да га затворе какви су услови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало9

09.01.2021 15:44

Ста су ти.директори из снсд уцинили сто сваки дан дају изјаве колико је људи болесно,лолико је умрло.. Треба некима дати од љекара који су зсиста радили али они не могу добити признања кад на њима ти исти директори врсе мобинг.

Name

Јадо

09.01.2021 16:23

Где су мед сестре и остало особље које ради месечно по 240 сати нису дана годишњег користили страшно

Name

ТЕКСТ

09.01.2021 15:32

Нисам читала текст, али знам да си 113% у праву!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

09.01.2021 15:39

Поврача ми се 113%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

09.01.2021 15:42

Сто це докторима ордење, њима треба веца плата и бољи зивот. Наградите људе у болницама који су излозили себе и своје породице вирусу, ставили своје зивоте у ватру а ви им дајете безвриједне папире. Вама лова и капитал а докторима празна и безвриједна васа захвалница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се

09.01.2021 15:53

Да ли је и један једини љекар и иједна једина сестра који су радили у ковид амбуланти, примали на десетине пацијената дневно, од којих су вецина, испоставило се, били заразени коронавирусом, добили признање???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

09.01.2021 17:57

Добили су 10% мању плату на боловању, јер су су радеци у Цовиду заражени вирусом, пренијели и на породуцу и ближње... То су добили

Name

Борис

09.01.2021 16:11

Може ли се то ордење јести. Гладни смо и уништени на сва три језика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

09.01.2021 16:29

Мени се цини да ови сви сто су добили ордење имају висе везе с политиком,а мање са медицином...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАМА С МАСКОМ

09.01.2021 16:31

Ко је дама с маском? Дјецу довела. БОЖЕ ДРАГИ ДОКЛЕ ИДЕ ПОЛТРОНСТВО И ДУПЕУВЛАКАШТВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈУСУПОВ

09.01.2021 19:13

Супруга доктора Пекије који је преминуо од короне. МЕНТОЛУ ИДИОТСКИ

Name

Драган

09.01.2021 19:21

Супруга од др Пекије који је преминуо од корона вируса. Да ли Вас је сад бар мало срамота?

Name

ВУЛТУРЕС

09.01.2021 16:37

А јуче група назови вултуреса запалили бакље НАШИМ ХЕРОЈИМА МЕДИЦИНАРИ А на Паприковцу. За нешто ниједног кеша учествују у биједној представи која је такође режиран. Да ми је знати ко их само посла и колика им је цијена. Брукај мало јача, нисте ви ни П од патриота, већ продане душе секташке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.01.2021 16:51

Па иди онда буди медицинар кретенчино

Name

Зеки

09.01.2021 16:40

Одвратно сами смрадови партије

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИ МОЈЕ ЗЛАТООООО!!!!!

09.01.2021 16:41

Само дјели ордење између себе. Подијелили сте већ шлепер ордења. Наручићемо још само удри Они који су га заслужили сигурно нису ни добили

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

09.01.2021 16:45

ЈАДНА СИ ТИ И ОНИ ШТО СИ ИХ ОДЛИКОВАЛА. ОНИ НИСУ ВИДЈЕЛИ ПАЦИЈЕНТА ПОЗИТИВНОГ НА КОВИД А КАМО ЛИ ИМАЛИ КОНТАКТ СА ПАЦИЈЕНТОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељка

09.01.2021 17:32

Узми ону икону и свог сефа сакрите се да вас висе нико и никад не види борци вам зедни гладни они су крварили за ову земљу поцеле се отварати неке велике рупе у земљи ваљда се отвори и код нас да упанете сви ви са одликовањима и иконама па мозе те и тамо славити ако богда небило вас да овај народ прогледа вец једном

Name

Требиње

09.01.2021 17:59

Орден је у име Требињске болнице примио Ламбета кога су Лука Петровиц и влада поставили за директора а који је аутомеханицар. Срамота од власти. Брука невидјена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.01.2021 09:27

Страсно, да један аутомеханичар буде главни, докторима, медицинарима, људима који се боре са вирусом, за никаква примања, којима је достојанство већ срозано...

Name

Борац

09.01.2021 18:08

Срам вас било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фол

10.01.2021 06:22

Све ћу дати, ал за паре не питајте. Треба људе платити.

ОДГОВОРИТЕ