Градоначелник Петриње пробио заштитну ограду

Градоначелник Петриње Даринко Думбовић потврдио је за Н1 Загреб да је он био та особа која је у сриједу увече имала инцидент с полицијом када је на једном од контролних пунктова у Петрињи аутомобилом пробио заштитну ограду, о чему је извјестила ПУ сисачко-мославачка.

Регион 07.01.2021 | 15:39
Градоначелник Петриње пробио заштитну ограду

На питање репортера Н1, градоначелник Петриње Даринко Думбовић је потврдио да је он био за управљачем аутомобила који је пробио заштитну ограду.

Сисачко-мославачка полиција извијестила је синоћ да се “возач оглушио на упозорења полицијских службеника те се возилом наставио кретати у смјеру центра града”.

“Вечерас, 6. сијечња око 19:10 сати, у Петрињи на раскрници Трга др. Фрање Туђмана и Улице Људевита Гаја мушка особа се оглушила на упозорења полицијских службеника те се возилом наставила кретати у смјеру центра града. На наведеном раскршћју полицијски службеници физички регулишу промет те је забрањен пролазак возилима и пјешацима због нових оштећења и напукнућа објеката, те опасности од урушавања. Утврђују се све чињенице и околности под којима се догађај одвио, а што ће одредити даљње поступање полиције”, саопштено је из полиције.

Полиција је у сриједу увече блокирала центар Петриње због опасности да се зграде страдале у потресу не уруше, а петрињски градоначелник Даринко Думбовић поручио је да се све активности морају дислоцирати из центра, али није искључио ни евакуацију.

Централни дио Хрватске је свакодневно на мети потреса, послије разорног земљотреса магнитуде 6,3 који је 29. децембра погодио Петрињу и околину. Страдало је седам људи, многи су повријеђени, а причињена је огромна материјална штета у Петрињи, Сиску и околним селима. Потрес се осјетио и у Загребу, гдје је такође причинио материјалну штету, преноси Н1.

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

08.01.2021 15:20

Свака му цаст то је градонацелник. Каква багра од Хрватски власти да погодјена подруцја Блокира полиција. Све је то прљава игра. Сада це неко добро да види користи од ове катастрофе и ко зна гдје це новац и донације заврсити. Хдз-а Мафија је јаца од покојног Пабла Ескобара.

ОДГОВОРИТЕ