Православни Божић се слави и код ових звезда Холивуда!

Холивудске звезде претежно прослављају Божић по грегоријанском календару, 25. децембра, али има и оних који овај празник проводе у кругу своје породице 7. јануара. Једни поштују и празнују због породице и предака, док већина због љубави према животном партнеру.

Забава 06.01.2021 | 22:20
Православни Божић се слави и код ових звезда Холивуда!

Манекенка Наоми Кембел постала је верник Руске православне цркве док је била у вези са руским тајкуном Владиславом Дороњином.

Ријалити звезда Ким Кардашијан је рођена у Лос Анђелесу, али је пореклом Јерменка, четврта генерација исељеника из Јерменије, а њени преци су живели на територији која се данас налази у Турској.

Глумица Џенифер Анистон је православно хришћанство наследила од оца Џона Анистона. Он је рођен као Јанис Анастасакис на Криту.

 

Она је давала добротворне прилоге за цркву под окриљем Васељенске патријаршије.

Оскаровца Тома Хенкса је љубав "натерала" да постане православац. Када се други пут оженио колегиницом Ритом Вилсон, глумац је одлучио да постане православац. Ритин отац је из Бугарске, док јој је мајка Гркиња пореклом из Албаније.

 

Џејмс Белуши је рођен у Чикагу, а његови родитељи су емигрирали из једног албанског села недалеко од границе с Грчком. Џејмс је припадник Албанске православне цркве и поносан је на своје корене. Глумац је с породицом током осамдесетих година стално посећивао Српску православну цркву у Лос Анђелесу, пре него што је крајем деведесетих пружио подршку независности Косова.

Глумац Кристијан Бејл, кренуо је стопама Тома Хенкса и своју веру променио због љубави према манекенки спрског порекла, Сиби (Сандре) Блажић. Он је православну веру примио након женидбе са Сиби, давне 2000. године.

Извор: Еспресо.рс Фото:принтсцреен

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар