Београд: Младић (21) преминуо од вируса корона

Дечко рођен 1999, који је био здрав пре ковида али врло гојазан, изгубио је битку с короном 31. децембра.

Србија 04.01.2021 | 10:37
Београд: Младић (21) преминуо од вируса корона

Сада је девојка од 23 године најмлађи пацијент на респиратору.

Младић од свега 21 годину изгубио је битку с короном 31. децембра, 15 минута пред поноћ. Упркос свим напорима, дечко који је рођен 1999. и који је био на респиратору је, нажалост, преминуо.

Ово је рекла директорка ковид болнице др Татјана Аџић Вукичевић и објаснила да ли је боловао од неких других болести.

"Пре него што је добио корону није имао никакве болести, али је био врло гојазан. Гојазност је баш велики проблем код ковида, а истраживања ће тек утврдити зашто је то тако" рекла је она.

Према њеним речима, у овој болници је константно смештено око 500 пацијената а најмлађи коме је неопходан респиратор је двадесеттрогодишња девојка.

Она је додала да врло често долази до тромбозе, и то чак неколико месеци после излечења.

"Збрише плућа и иде на друге органе и системе. Даје и честе тромбозе. Па кад се човек излечи и оде кући, услед короне настане тромбоза и може да дође до акутног инфаркта миокарда, емболије, изненадне срчане слабости, смрти...

У првом таласу сам три месеца била с ковид пацијентима, када је моја матична кућа, Клиника за пулмологију КЦС, била у ковид систему. Али у другом таласу, када Клиника за пулмологију није била ковид, гледала сам све те из првог таласа.

Заиста, било је и плућних емболија, и тромбоза ногу и стабла и гране артерије пулмоналис, разних ситуација", додала је директорка ковид болнице у Батајници.

Докторка наглашава да такво стање нема никакве везе са годинама пацијената.

"Нема везе с годинама. То су и здрави, млади људи, без претходних болести, који су добили тромбозе због короне. Опоравак, иначе, траје јако дуго, месец-два, три, па и дуже. Сви људи се жале на опадање косе због хепарина, кортикостероида и самог вируса.

На енормну малаксалост, толико буду сломљени када изађу из болнице да не могу да се истуширају. Баш пре два дана у Батајници смо имали ампутацију, а и једну претпрошле недеље. То су заправо индикације за ампутацију, које ми не радимо, већ клиничко-болнички центри са операционим салама.

И то је зачепљење великих крвних судова. Човек има 63-64 године, није много стар, а цела десна нога морала је да му буде ампутирана", истиче она.

(Курир)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан

04.01.2021 10:45

Туга заиста млади зивоти. Али не мозе се само од стране доктора предпостављати,те био је здрав а гојазан,те био је спортиста али ипак умро. Хајте мало детаљније анализе,налаз обдукције итд. Толико тога као лаик могу видјети да не стима кренувси од првог,то су тестови јер су лазни.. Сама СЗО потврду даје за то у Децембру итд итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некс

04.01.2021 11:31

Бави се ти својим занимањем, ниси сколован довољно да паметујес љекарима око нецег сто се тице љекарске струке.

Name

Ре

04.01.2021 12:23

управо зато што је школован могао је примјетити да су љекарска образложења површна и паушална, да љекари из неког разлога крију стварни разлог смрти , јер кад би га открили вјероватно би и ова фарса звана Цорона 19,20,21 и престала. А ви и даље љубите своје драге полуписмене љекаре, упс, можда сте баш ви тај полуписмени, па вас зато погађају коемнтари.

Name

Ветеран за ре

04.01.2021 13:16

Дотукао си га у вијугу

Name

Ре

04.01.2021 13:26

Тако је било и са трудницом у БЛ. Па,нико није крив. Само се хвале да су хероји,а нај веца нам је смртност.

Name

Хм

04.01.2021 16:12

Врло сумњиво...

ОДГОВОРИТЕ