У контејнерско насеље стижу прве породице

У контејнерском насељу у Петрињи постављена су 22 контејнера и почеле су пристизати породице, а прва је стигла породица Љубешић, извијестили су хрватски медији.

Регион 03.01.2021 | 21:32
У контејнерско насеље стижу прве породице

"Погледали смо смјештај, сад напокон можемо бити на топлом и сигурном с нашом бебом", казали су Ивана и Хрвоје Љубешић.

Градоначелник Даринко Думбовић рекао је за РТЛ да сви имају сви право на смјештај.

"Данас је овдје спремно 22 контејера, капацитета 88 људи, пријавило се око 38. Сигуран сам да ће имати смјештај. Нама сутра треба 100 кућица и контејнера да збринемо људе. Имамо пуно кућа које су опасне за живот. Морамо бити добро организовани",  казао је Думбовић.

"Мени је предивно. Супер је, захвална сам свима да можемо имати мирну ноћ",  казала је Соња Секулић која се раније смјестила у контејнер.

Рекла је да су три ноћи спавали на паркингу, у дворишту, код комшије.

"Али, нисмо спавали. Хвала и сусједима. Подрхтава нон стоп, синоћ је било више од 20 подрхтавања, и то јачих",  додао је Нено Секулић.

Његова супруга рекла је како се надају да ће вечерас спавати.

"Катастрофу апсолутно треба прогласити, али механизам жупана дозвољава само да можемо прогласити природну непогоду темељем процјена повјеренстава градова и опћина који су страдали. Но мислим да је овај потрес много разорнији и да би се требала прогласити катастрофа, или велика несрећа", рекао је за Н1 сисачки жупан Иво Жинић.

Каже да су највећи проблем контејнери и камп кућице.

"Имамо 13.272 захтјева, а прегледано је 3.972 објекта. На терену имамо око 250 камп кућица, а потребе су далеко веће. Очекујемо да би их могло требати 1.500. Још сигурно 10 дана ће то трајати, ми можемо око 20-50 кућица на дан монтирати", рекао је.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар