Мораћемо да срушимо цијели град Петрињу!

Даринко Думбовић градоначелник Петриње, која је највише страдала у земљотресу који је прије четири дана погодио Хрватску, изнио је суморну прогнозу.

Регион 02.01.2021 | 15:18
Мораћемо да срушимо цијели град Петрињу!

"Данас је Петриња град који ће се готово цијели срушити, до јуче је било шансе 60, 70 одсто да ће се срушити, данас сам дошао до спознаје и истине, 90 одсто града ће бити срушено. Ово је једноставно Хирошима која је направила тугу и несрећу свима", поручио је градоначелник Петриње Даринко Думбовић. преносе 24сата.хр.

Како је рекао, гдје год људи погледају, све је тешко оштећено и мора да се руши.

"Суд се руши, Градска управа, комунално предузеће, привреда, основна школа, катастар се руши, град се једноставно цијели руши. У овоме дијелу градског језгра који је направљен у 18. и 19. вијеку било каква импровизација у овим кућама на лошим темељима била би највећа глупост". казао је Думбовић.

Он је појаснио своју ранију изјаву поручивши да није вратио новац за обнову него је рекао да га не треба јер му је износ од 30 милиона куна неприхватљив, а додао је и како је разговарао с премијером који му је дао ријеч да ће новца бити више.

"Ја га нисам вратио, само сам рекао да га не требам. Рекао сам да сам преспавао ноћ и да сам донио одлуку да је то за мене била понуда која није била прихватљива, за мој штаб и мене као човјека. Ми смо људи, изгубили смо свој град и нисмо камен.

Емотивно нормално да морамо реаговати. Мислим да сви имамо шансу да стање поправимо. Разговарао сам с премијером и дао сам му до знања да морамо имати још снажнију комуникацију у прерасподјели средстава", рекао је Думбовић у центру Петриње гдје су обиљежавали Дан жалости.

(Агенцје)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Петар

02.01.2021 15:32

Помоћ ће стићи, вјерујем са више страна, ви само не дозволите да као у многим другим катастрофама које су задесиле људе у многим мјестима, појединци профитирају на људским мукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све ће то

02.01.2021 16:29

ХДЗ ДА ПОКРАДЕ...ПОМОЋ И ДОНАЦИЈЕ!!!

Name

Бели

02.01.2021 18:52

Управо тако јер многи цекају да се на тудјој муци обогате а поред свих ових насих несреца за 30 година стварно би требали уплатит један евро сви са насих простора

Name

Романија

03.01.2021 02:36

Не саљите новац преко рачуна. Градјани Петриње неце добити сав новац. Понављам, не уплацивајте новац, него саљите помоц у храни, материалу градјевинском, знаци директна помоц

ОДГОВОРИТЕ
Name

У име

03.01.2021 06:42

Требамо се покајати ми хрвати, инаце дзаба градимо.

ОДГОВОРИТЕ