Уручен златник за прворођену бебу у Републици Српској

- Директор Болнице "Свети врачеви" Златко Максимовић изразио је задовољство што је златник прворођеној беби у 2021. години, дар предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић, додијељен беби рођеној у овој болници, гдје су се у првим сатима послије поноћи родила два дјечака и једна дјевојчица.

Република Српска 01.01.2021 | 14:20
Уручен златник за прворођену бебу у Републици Српској

Предсједник Републике Српске златником је даривала прворођену бебу, дјечака Максима Марковића, који је на свијет дошао минут иза поноћи као прва беба у Републици Српској у 2021. години.

"Предсједник Република Српске већ традиционално додјељује златник прворођеној беби у Републици Српској, а наше је велико задовољство што се то десило у нашој болници у Бијељини, а задовољство је утолико веће што се у нашој болници у прва три сата родило троје дјеце - два дјечака и једна дјевојчица", рекао је Максимовић новинарима након што је уручио златник, поклон предсједника Републике Српске.

Он је напоменуо да не постоји веће богатство, те да је ово добар знак и за Болницу и за Бијељину и за Републику Српску.

"Ја сам се јутрос чуо са предсједницом Републике Српске, она је одмах замолила да пренесем поздраве родитељима, те ме овластила да у њено име предам златник и пригодне поклоне за новорођену бебу", навео је Максимовић.

Максимовић је рекао да је прву бебу у овој години на свијет донијела мајка Марија Марковић, беба се зове Максим, а сва три порођаја су се ноћас догодила природним путем, све је протекло без проблема и мајке и дјеца се осјећају одлично.

Он је истакао да је на бијељинском гинеколошком и акушерском одјељењу Болнице током прошле године рођено 1.007 дјеце, што је већи број у односу на 2019. годину.

"У ковид сали прошле године је било 14 порођаја, 14 беба је рођено у тој сали и тим условима, већи број њих природним путем, а што је најзначајније сви ти порођаји у ковид условима су уредно протекли", рекао је директор бијељинске Болнице "Свети врачеви", захваливши медијима што су се заједно са здравственим радницима борили против пандемије.

Он је изразио увјерење да ће та сарадња бити добра и у овој години и да ће ситуација у вези са ковидом 19 бити преношена јавности квалтетно и на вријеме.

"Поносан сам, ипак, што је ова година у нашој болници, граду, али и у Републици Српској, почела на један од најљепших начина - рођењем здравих беба", нагласио је Максимовић.

(Срна) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кочо

01.01.2021 13:27

Сретно родитељима и што више обакбих вијести

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

01.01.2021 14:22

Честитке. Троје дјеце у прва три сата у Бијељини- то је Божији дар. Бтаво

Name

Пардон

01.01.2021 14:36

И ја бих требао прочитати неки текст, а не дијеловати по инерцији.

Name

Ухх

01.01.2021 19:08

Како вас није срамота? Бисерка одредила папка да то уцини. Где је нас градонацелник? Срам вас било.

Name

Борац

01.01.2021 19:14

Родитељима нека је са срецом! А дал је требао Златко обавестити градонацелника? А не бисерку. Он је стварно болестан,само трци за новинарима.

Name

Кратко и јасно

01.01.2021 16:16

Да није и златник из Украјине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели

01.01.2021 16:33

Све је то предивно али докад це се неко са народним парама китити и говорити да су то његове паре? А родитељима зелим срецу и дуговјецност дјеце

ОДГОВОРИТЕ