Славље на улицама: Београђани заиграли уз трубаче

Гласна музика, ђускање, дружење, али када је сат откуцао 18 - сви су полако почели да напуштају кафиће у центру Београда на Обилићевом венцу.

Србија 31.12.2020 | 21:37
Славље на улицама: Београђани заиграли уз трубаче

Нова година какву не само српска престоница, већ ни цео свет не памти. Иако је ранијих година у ово време почињало захуктавање пред "најлуђу ноћ", сада нема припрема за велики дочек на тргу.

Али, има славља. Како јавља "Блицова" репортерка са лица места, у Кнез Михаиловој је живо. Махом млади, али и старији, па и породице са децом шетају главном градском штрафром, а поједини застају како би уживали и ђускали уз звуке трубача.

Поједини нису могли да одоле, па су уз звуке трупе и - заиграли коло!

Прописане противепидемиолошке мере се углавном поштују, јавља "Блицова" репортерка са лица места. Сви кафићи су затворени тачно у 18 сати.

Весић: Комунална милиција обишла 456 кафића

Патроле Комуналне милиције града Београда вечерас од 18.00 сати обишле су већину места на којима се налазе угоститељски објекти, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Обишли су објекте на локацијама Бетон Хала, Страхињића Бана, Ушће, Његошева, Трг републике, Кнез Михаилова, Булевар краља Александра, околину Храма Светог Саве, доњи Дорћол и сви локали су затворени, написао је Весић на свом Фејсбук профилу.

Он је рекао да су до сада обишли 456 угоститељских објеката и да су сви били затворени, као и да патроле настављају контролне обиласке.

- Током данашњег дана није било већих проблема у раду угоститељских објеката осим неколико случајева у којима је дошло до кршења јавног реда и мира - написао је Весић и захвалио угоститељима, Београђанкама и Београђанима јер су разумели непходност епидеомиолошких мера у време пандемије.

Подсетимо, око 1.800 комуналних инспектора и комуналних милицајаца вечерас дежурају на улицама Београда.

Они имају задатак да све неодговорне угоститеље и грађане приволе да поштују противепидемиолошке мере: не пуштају музику током легалног рада до 18 сати, поштују ограничење радног времена, физичку дистанцу и можда најважније не организују новогодишње журке и дочеке у наизглед затвореним и закључаним објектима.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Андриц

31.12.2020 21:32

И...ста је власт хтјела с овим да показе.Или нисте требали ограницавати радно вријеме,или нисте требали контролисати број људи у локалима.То је једино сто има логике.Јер ако контролисете број гостију до 18х,засто не мозете контролисати и до 06х,у цему је разлика,не зна вирус колико је сати.А ако не контролисете број гостију до 18х,па ста сте добили с тим сто сте ограницили кад су се људи гурали у кафицима до 18х.И опет додјемо на исто-НЕ РАЗУМИЈЕ СЕ ВИРУС У САТ!!!Невјероватно,да ниједна нормална глава не постоји у кризном стабу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.12.2020 23:17

Добро си све друже рекао. Луд збуњен, и нико нормалан. Мислим стварно...

Name

Ре

01.01.2021 07:33

Ето ти се разумеш у вирус,и пропашће свет ако ти и теби слични бар једну ноћ не проведу у кафану! Идеална прилика да са породицом,ако је имаш,у кућној атмосфери као,отац,син или брат,шта већ,дочекаш ту нову годину...

Name

Андриц

01.01.2021 14:24

Зе ре:сефе,немој одговарати на мој коментар само да би несто рекао.Промасио си тотално,твој коментар нема никаквих додирних тацака ни са овим цланком ни са мојим коментаром.Сједи,један!А да...ипак,зелим ти све најбоље у новој години.

Name

Кум

31.12.2020 23:12

Свака им част! Ја за једну ноћ не могу више од 15! И још се утокам (за комуналне не знамY)!

ОДГОВОРИТЕ
Name

снеско белиц

01.01.2021 03:46

Ајмо цурице, ајмо дјечаци, Студенти и ђаци, милицајци, да, да, да Хајдемо у планине јер тамо нема зиме Хајдемо у планине, јер тамо, јер тамо нема зиме Ојдада ојда ојда ојда ојда, ојдада ојда ојда ојда да Оиоиоиоиоиоииииии ојда ојда да Оплети шалове, шарене капице, Топле џемпере и вунене рукавице, да, да, да Ајмо дечки живо, живо

ОДГОВОРИТЕ