Јапанац изнајмљује себе а не ради буквално ништа!

37-годишњи Јапанац Схоји (Соџи) Моримото изградио је успешну каријеру изнајмљујуц́и себе, а њего опис посла је просто да не ради ништа. Из неког разлога је преплављен захтевима људи који га само желе поред себе.

Занимљивости 31.12.2020 | 15:47
Јапанац изнајмљује себе а не ради буквално ништа!

За само две године, Схоји Моримото је од само још једног незапосленог средовечног мушкарца у Токију постао јапанска славна личност, са преко 270 000 следбеника на Твиттеру, наступима на националној телевизији, интервјуима у часописима, па чак и сопственим књигама и мангама на Амазон сајту!

То је прилично изненађујуц́е, с обзиром на то да је Схоји свој успех изградио на услузи која од њега захтева да у основи не ради ништа друго него упознаје случајне људе, слуша њихове приче или само физички буде уз њих тј присутан у датом моменту. У основи он се "издаје" странцима, унапред им дајуц́и до знања да не може ништа друго него да једе, пије и мота се око њих у њиховој близини.

Схоји Моримото је био узорни студент. Вредно је радио, стекао добре оцене и магистрирао физику на престижном универзитету у Осаки. Запослио се као уредник књиге у издавачкој куц́и, али 2017. године, након три године у компанији, дао је отказ, схватајуц́и да то није каријера коју он заправо жели. На његову одлуку утицало читање Ничеа, чији је рад потпуно променио његову перспективу о животу.

"Наставио сам постдипломску школу јер су то радили људи око мене, тако да сам био однесен без размишљања, ретко сам живео самоиницијативно“, рекао је Моримото и додао да је након читања Ничеа почео преиспитивати свој начин живота .

У августу 2018. године, Схоји Моримото је коначно објавио своју револуционарну услугу свету, путем сада вец́ познатог твита. Под насловом "Људи који не изнајмљују“, у основи је писало да је био доступан свима којима је неко био потребан за разне основне задатке, попут гледања цвета трешње, слушања или само физичког присуства. Клијенту се наплац́ују само трошкови превоза и храна или пиц́е (ако их има).

Моримотова генијална идеја брзо је постала популарна на друштвеним мрежама, а пре него што је то знао, преплавили су га захтеви потпуно непознатих људи. Број његових следбеника на Твиттеру порастао је са неколико десетина на преко 170.000 за годину дана и сада износи преко 270.000. !

Како је његова популарност расла, почео је да добија захтеве од ТВ мрежа, часописа и то је доносило још више посла.“Мр. Рентал” како себе назива од куц́е одлази око 8:30х ујутро и врац́а се тек у 22:00х ноц́у.

Занимљиво је да је услуга 37-годишњака у основи бесплатна, јер клијент мора да плати само трошкове превоза до разних делова Токија и све хране или пиц́а која конзумира. Али каже да велика вец́ина људи инсистира на томе да му доплате за његово време, и иако се у почетку срамотио да прихвати њихов новац, временом се на то навикао.

Па шта заправо ради човек који (технички) ништа не ради. Па, Шоџи објашњава да се његови задаци много разликују. У недавном твиту детаљно је описао задатак у којем га је човек који хотел са пет звездица посети отприлике једном месечно из хобија позвао у хотел са пет звездица. Особа га је изнајмила јер је желео некоме да исприча о свом хобију, па га је Шоџи једноставно слушао три сата ...

Док га је једна жена га је замолила да је прати док је подносила извештај о разводу, јер је била усамљена и није имала никога другог да пита, а од њега се тражило да пита за човека коме је суђено током грађанског суђења, само да би могли да осете да их неко подржава.

Шоџи даје до знања заинтересованим странама да он нема посебне вештине и да заправо не жели ништа да ради. Све што се заиста обавезује је само да буде ту, поред њих. Може да их слуша, даје кратке одговоре, хода или седи поред њих, али осим тога ... Не ради ништа.

Изнајмљивање људи је заправо прилично често у Јапану. Од изнајмљивања људи да бисте сачували вашу романтичну везу, до изнајмљивања комичара за 45 центи дневно, посао изнајмљивања људи цвета. Људи чак ангажују глумце да би се представљали као други родитељи своје деце, то је толико жива индустрија. Али нико није имао толико успеха као човек који не ради ништа за своје клијенте.

Извор: Занимљивостидана.цом

<див цласс="е-маилит_бтн_Фацебоок"> 
<див цласс="е-маилит_бтн_Тwиттер"> 
<див цласс="е-маилит_бтн_Мессенгер"> 
<див цласс="е-маилит_бтн_Вибер"> 
<див цласс="е-маилит_бтн_WхатсАпп"> 
<див цласс="е-маилит_бтн_Гмаил"> 
 

Подијелите вијест:

Коментари / 0

Оставите коментар