Моззарт донирао тону хране „Мозаику пријатељства“

У пакетима су основне животне намирнице од којих ће овом удружењу припремати оброке за стотине корисника наредних мјесец дана

Република Српска 31.12.2020 | 11:30
Моззарт донирао тону хране „Мозаику пријатељства“

Лидер у играма на срећу је уочи празника донео одлуку да помогне кориснике јавне кухиње „Мозаик пријатељства“ у Бањалуци.

Компанија Моззарт донирала је њиховим корисницима више од тону хране. У пакетима који су стигли на адресу овог хуманитарног удружења су основне животне намирнице од којих ће припремати оброке за стотине корисника наредних мјесец дана. 

-Веома смо захвални на овој донацији и много нам значи јер ћемо од ове количине намирница моћи да правимо свакодневно оброке за неколико стотина суграђана и то наредних мјесец дана. Све то не би било могуће да нема хуманих компанија, каква је Моззарт- каже предсједник Удружења „Мозаик пријатељства“, Мирослав Субашић. 

Он додаје да им је, у просјеку, само за припремање једног ручка за све грађане који се ту хране потребно око 500 марака дневно. Током празничних дана дешава се да подијеле и до 700 оброка по дану. Због тога им свака помоћ у храни или новцу много значи, па позивају и друге компаније да се угледају на хумани гест Моззарта. 

Из ове компаније поручују да су се са задовољством одлучили да помогну рад ове јавне кухиње. Циљ је да ниједан грађанин, који је у стању потребе, не буде без оброка током предстојећих празника. 

-У децембру, мјесецу хуманости и даривања, одлучили смо да помогнемо рад јавне кухиње „Мозаик пријатељства“. С обзиром на то да смо у протеклом периоду примјетили да имају повећан број корисника, обезбиједили смо количину хране која је довољна за припрему оброка за мјесец дана за све наше суграђане који ту долазе по оброк - каже руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Моззарт, Селма Салкановић. 

Донација „Мозаику пријатељства“ била је само једна у низу коју је компанија Моззарт реализовала у години на измаку. Током 2020. године донирали су стотине хиљада марака и пакете помоћи бројним удружењима, организацијама и појединцима којима је била неопходна помоћ. С обзиром на то да је у овој години свијет је задесила пандемија вируса корона, највећи дио средстава-око 162.000 марака, био је усмјерен здравственим и социјалним установама.

Иако је било мање такмичења и манифестација, нису престали да подржавају спорт кроз спонзорства бројних клубова. Своје друштвено-корисне активности планирају да наставе и у идућој години уз поруку да у игри на хуманост сви побјеђују

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мина

31.12.2020 15:33

За сваку похвалу! Браво људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

31.12.2020 15:38

и свако добро .....од оног који је био гладан па памти .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкица

31.12.2020 16:09

Тразите помоц од политицара или од Додика нека одријеси кесу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милкица

31.12.2020 17:13

А сто не од Драска?