Умрла супруга раније убијеног Бранислава Гарића

У Добоју је од посљедица КОВИД-19 у уторал, у 65. години, умрла Вера Гарић, рођена Дубчек.

Република Српска 31.12.2020 | 07:55
Умрла супруга раније убијеног Бранислава Гарића

Рођена Добојка, у свом граду је завршила основну школу и гимназију, након чега је студирала на Природно-математичком факултету у Сарајеву. Радила је краће вријеме као професор математике у својој некадашњој гимназији, истичући да јој је образовање које је ту стекла постало основ за цијели живот и да јој је огромна сатисфакција да је била и дио колектива наставног кадра.

Породична трагедија прије једанаест година, сурови губитак мужа и оца породице, потпредсједника СО Добој, Бранислава Гарића, за супругу Веру био је пресудни и фатални ударац.

Никада се од те боли није опоравила, а у свеопштој медијској олуји која је пратила овај страшни сценарио судбине, сачувала је достојанство и прибраност, увијек напомињући да својим ставом брани част и успомену на супруга.

Огласила се само једном, покушавајући да смири контроверзе и нападе у медијима који су ишли према породици. Том приликом поручила је да инсистира на поштовању и пристојности, те да је једина њена жеља у том страшном моменту да јој се да мир потребан да брине о својој дјеци и покуша да им ублажи ране, и мир који је потребан њој да оплакује своју љубав и подршку.

Последњих једанаест година Вера је живјела тихо, посвећујући сву љубав и снагу одгоју кћерки. Упорно је окретала леђа нападима и провокацијама, његујући најчистију успомену на покојног супруга. Повучено и достојанствено, али непоколебљиво и храбро. Дигнуте главе је ишла кроз живот, говорећи да има за шта да живи, али да је њено срце остало уз оног који јој је отет из наручја.

Болест није схватила озбиљно, вјерујући да и ову битку, онако како је навикла, може изнијети сама. Нажалост, срце није издржало.

Отишла је тихо, онако како је живјела посљедњу деценију, чувајући у срцу непоколебљиву оданост. Онако како је писала у часовима самоће : „И ова вечер се завршава као и свака друга. Загрлим своја недостајања и легнемо заједно….“

Отишла је достојанствена и поносна жена. Она која није допустила да је несрећа баци на кољена и да јој године отму најсветије што је стекла. Нека утјеха буде да је поново са својом сродном душом и животним другом.

Вјечни јој помен.

(РТВ Добој Фото:РТВ Добој)