Кина одобрила прву вакцину против вируса короне

- Кина је одобрила своју прву вакцину против корона вируса за општу употребу компаније Синофарм, објавила је данас кинеска Национална управа за медицинске производе.

Свијет 31.12.2020 | 07:35
Кина одобрила прву вакцину против вируса короне

Иако нису објављени детаљни подаци о ефикасности вакцине, пекиншки Институт за биолошке производе објавио је да је вакцина ефикасна 79,34 одсто, преноси Ројтерс.

Иако је Кина била спорија у одобравању вакцине од других земаља, већ неколико мјесеци вакцинише људе са три различите вакцине које су у завршним фазама испитивања, пише британска агенција.

Представник Синофарма саопштио је да ће детаљи о вакцини касније бити објављени.

Кинески Сауф Чајна морнинг пост објавио је да ће до лунарне нове године у фебруару бити вакцинисано 50 милиона грађана из високо приоритетних група.

Како се наводи, цијена вакцине зависиће од нивоа употребе, али претпоставља се да ће бити бесплатна за кинеске грађане.

У Кини се тренутно ради на развоју најмање пет вакцина против корона вируса, а које развијају велике фармацеутске компоаније Синовак, ЦНБГ, ЦанСино Бајолоџик, Синофарм и Кинеска академија наука и све су у завршним фазама истраживања.

(Тањуг) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Андриц

31.12.2020 07:13

Засто се нико не огласава по питању даљњег носења маски.Да ли ови сто су вакцинисани морају и даље носити маске.Ако морају,засто су онда примили вакцину,ваљда је циљ да мозес да се вратис нормалном зивоту...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

31.12.2020 08:11

Када се вакцина прими да би се створила антитијела треба да продје неколико седмица или цак мјесец и по дана. Нисам сигуран за тацан временски период. У сваком слуцају не дјелује одмах, јер људски организам постпено ствара антитијела и тек када створи довољне колицине људи су застицени од вируса. До тада се морају цувати као и сви остали.

Name

Скептик

31.12.2020 08:36

Зашто да се вакцинишемо ако 99% људи оздрави или чак нема никакве симптоме????

Name

Одг

31.12.2020 11:08

Скептик а засто да теби уопсте неко одговара када ти је милион пута написано засто да се вакцинисемо и који је проценат умрлих, а ти опет милион пута износис неистину о 99% опорављених?

Name

Хм

31.12.2020 14:10

Теорија о вакцинисању и имунитету крда оваца је промовисана од фармакомафије. Ко њима вјерује нека се вакцинисе. Сви који мисле другације неце се вакцинисати.

Name

РЕ Андриц

31.12.2020 21:36

Гдје ти зивис. У БиХ? Прве испоруке иду вец у мају 21.

Name

Ђорђе

31.12.2020 07:15

"Вјечни Комунизам - Техномарксизам": "Многи питају када ће се ствари вратити у нормалу. Одговор је кратак: никад. Постат ћемо напреднији у управљању својим генима и генима своје дјеце. 'Интелигентне' честице могу се унијети у људско тијело, рачунре опремљене антенама, све то мање од зрнца пијеска." Ово вам је матрицаи кинеског техномарксизма званог "велики ресет" Није ово "теорија завјере", мада тако мислите, али ово је једноставно завјера, која нема алтернативу, нажалост можда. Сретна НОВА 2021, будимо себи одговорни и здрави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацно

31.12.2020 14:12

Све сте лијепо рекли. И све то нема везе са пландемијским вирусима и бактеријама. Има само везу са успостављањем котроле.

Name

Ре Дјордје

31.12.2020 21:41

И ста је писац хтио да казе. Завјера јесте или није. И малом дјетету је јасно да су Кинези преко туриста расирили корону цијелим свијетом. А своје прије тога запрасили. Отело им се намјерно само у Вугану да показу да су ето и они угрозени, па као побиједили и у Вухану. Они побиједили а велике силе Русија, САД, Велика Британија, Француска на кољенима. Код нас се не смије нико руковати а они масовно славе.

Name

Они

31.12.2020 08:57

Вакцинису вец мјесецима а тек сада одобрили вакцину. А ста ако су стетне? А овде прицају о Гејцу који то цини, а на Западу тек недавно одобрили исте послије тестирања и испитивања. Изгледа да бас тоталитарни системи тезе да систем буде јос тоталитарнији а не западне демократије а цине све да у својим медијима приказу зап. демократије као зле и то код неких насих, на њих и утице. Види само фабрике лази из Русије.

ОДГОВОРИТЕ