Петриња: Пола града нема струје и воде

Тренутна ситуација у Петрињи је таква да су постојеће инсталације у граду девастиране снажним земљотресом и да у једном дијелу има струје и воде а у другом нема.

Регион 30.12.2020 | 17:50
Петриња: Пола града нема струје и воде

"У једном дијелу имамо струју, а у другом немамо струју. У једном дијелу имамо воду, а у другом немамо. Желимо комуналну инфраструктуру ставити у функцију што прије. Очекујем вечерас или сутра да се оспособи. Мислим да улазимо у проблем јер ћемо морати пуно више сервисирати људе водом и осталим стварима”, казао је градоначелник Петриње Даринко Думбовић за Н1.

Он је рекао надлежни настоје да зачепе све рупе али да се стално јављају нови огромни проблеми.

Такође је нагласио да недостаје 50 шатора за смјештај грађана чије су куће уништене.

"Људи желе бити крај своје куће и не желе се одвајати од своје куће. Морамо им осигурати загријани простор и топлу храну. Сад смо у тој некој другој фази. Прва нам је фаза била да извучемо све испод рушевина, друга фаза је да чистимо град, да искомуницирамо грађевинске пројекте. С треће стране је социјални дио", рекао је Думбовић.

Скоро 100 људи је смјештено у болници у Поповачи, око 300 или 400 је у касарни људи је смјештено у војарни.

"Међутим, свако јутро нас дочека потрес, свако јутро те уздрма нешто. Шта је сутра? Је ли то живот или није живот?", рекао је Думбовић и још једном захвалио свима који помажу.

"Ово је борба за опстанак", закључио је он.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Баба

30.12.2020 17:15

А и баба је трла лан, да јој продје дан, не онако да насамари другу бабу, јер је и није било вјероватно, у тој прици ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххххх

30.12.2020 17:51

Није то ништа, у Власеници и без земљотреса нема сваки други дан воде и струје.

ОДГОВОРИТЕ