Приједор: Вода у више насеља није за пиће

У више дијелова Приједора вода тренутно није за пиће и потребно ју је прокувати, а може се користити само за санитарне потребе, саопштено је вечерас из приједорског "Водовода".

Република Српска 29.12.2020 | 20:28
Приједор: Вода у више насеља није за пиће

Из Водовода наводе да је знатно замућење воде на два бунара уочено након данашњег земљотреса.

Ријеч је о бунарима који снабдијевају водом насеља Хамбарине, Ризвановићи, Бишћани, Југовци, дио Волара, Цикоте, Љескаре, Горња и Доња Љубија, Дубочај, Рашковац, Пухарска, Чејреци, Гашића насеље, Чиркин Поље, горњи дио Улице 25. маја, Аеродромско насеље, Љубичићи и крак водоснабдијевања према Козарцу односно Горњи Орловци, Јањића Пумпа, Козаруша, Козарац, Трнопоље, Петров Гај и Камичани.

Потрошачи у граду и свим осталим насељима имају исправну воду за пиће.

Екипе Водовода непрекидно прате стање на терену, узимају и анализирају узорке, о чему ће извјештавати јавност у континуитету.

- Након обављених консултација са стручњацима хидрогеолошке стурке, дошли смо до сазнања да су оваква дешавања могућа након замљотреса на извориштима, попут оног у Приједору, а то су бунари бушени у кречњацима. Уколико проблем не буде отклоњен до сутра, планира се снабдијевање становништва у овим насељима обезбјеђењем цистерни са питком водом, о чему ће потрошачи бити обавијештени - додаје се у саопштењу.

Због новонастале ситуације, Водовод је посјетио градоначелник Приједора Далибор Павловић, којег је директор предузећа Владо Рељић упознао о проблему и плановима за предузимање потребних мјера.

(РТРС)

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Приједор

30.12.2020 07:53

Добро нам је поцела владавина црвених кмера. Надамо се само да неце дуго, они гдје додју, бетонску бандеру покваре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бурсаћ

30.12.2020 13:31

Питај шумара

Name

Марко

30.12.2020 09:13

Набројасе сва насеље и онда коментар да у осталим насељима је вода исправна !

ОДГОВОРИТЕ