"Ово је побједа правне државе, али и народа"

- Ово је побједа правне државе, али и народа који је ту државу бранио на улици пуних 12 мјесеци. Вечерас је држава рукама тог народа у Скупштини и одбрањена – написао је Кривокапић на “Твитеру”

Регион 29.12.2020 | 11:29
"Ово је побједа правне државе, али и народа"

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић рекао је да је усвајањем измјена Закона о слободи вјероисповијести у Скупштини Црне Горе након годину дана исправљена неправда коју је “бивши режим хтио да учини нарочито према Српској православној цркви третирајући је као осталу имовину Црне Горе, коју је крчмио три деценије”.

Кривокапић је истакао да су измјене документа изгласане упркос опструкцијама опозиције и њиховом кршењу Устава и закона.

– Сада су све вјерске заједнице, без изузетка, једнаке пред законом. Ово је побједа правне државе, али и народа који је ту државу бранио на улици пуних 12 мјесеци. Вечерас је држава рукама тог народа у Скупштини и одбрањена – написао је Кривокапић на “Твитеру”.

Посланици парламентарне већине у Скупштини Црне Горе усвојили су протекле ноћи измјене Закона о слободи вјероисповијести којим се, како је саопштено, односи између цркава, вјерских заједница и државе чине праведним и ставља тачка на сукобе које је до сада важећи закон произвео.

(Срна) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Народна каже...

29.12.2020 12:14

Отом потом ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

29.12.2020 13:10

Дуг пут вам предстоји пре него сто се буде могло реци да је победила правна дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

име

29.12.2020 13:15

То је побједа Вучића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић

30.12.2020 07:23

Вучић је рекао да БиХ нема званичан став о путу према НАТО-у, а да, када је ријеч о Косову, Џаферовић и Комшић износе свој лични став да је независно. Он је подсјетио да је разлог одбијања Џаферовића и Комшића да се сретну са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим то што је он похвалио војну неутралност Републике Српске, а с друге стране њих двојица тврде да БиХ иде у НАТО и да је Косово независно. "То није став БиХ, већ само њихов став. Тако је и по питању независности Косова и Метохије, где директно руше територијалну целовитост Србије. Ти не поштујеш политику БиХ. Ради се о личним ставовима Џаферовића и Комшића, али није став БиХ", истакао је Вучић за Телевизију "Прва". Вучићева тврдња је лажна. Наиме, још 2005. године одлучено је да је БиХ пут НАТО пут, а 2009. поднешен је захтјев за Акциони план за чланство у НАТО. Прошле године БиХ је на позив генералног секретара НАТО-а доставилиа програм реформи, који је у основи АНП, а ових дана треба да пошаљемо нови Годишњи програм. Зна то и некад поносни четник, а данас самозатајни мировњак Вучић који своју политичку реторику гради на тобожњем помирењу док истовремено велича геноцидну политику Слободана Милошевића и док његова политика упорно иде у правцу дестабилизације и дисолуције БиХ. Уосталом, говоримо о аутору изјаве "100 муслимана за једног Србина". Вучић је био, и то са поносом истицао, на мјесту одакле су снајперским хицима ревносно убијани грађани Сарајева, али и на мјесту одакле је сијана највећа ратнохушкачка пропаганда под менторством Ристе Ђоге, од кога је Вучич изгледа научио много јер тешко да је свако пар година касније могао постати Милошевићев министар информисања. Требало је бити рођени лажов. Вучић је то био, као што је и данас. (Вијести.ба)

Name

Вуциц 2

30.12.2020 08:29

Стално понављам битно да сацувам мир и ако не знам ко то ствара немир

Name

Боно

29.12.2020 18:33

Цеститке И Само напријед ,да народ боље зиви .Недајте околним индивидуама да вам се петљају у политику .Будите ви сами себи довољни.То су около само лесинари .Похапсите све те кримосе ,јер видите да опет праве проблеме,сто прије ,то боље !

ОДГОВОРИТЕ