Облачно вријеме уз слабу кишу и јак вјетар

- У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно уз слабу до умјерену кишу и јак вјетар, а највиша дневна температура биће око 10 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 28.12.2020 | 08:30
Облачно вријеме уз слабу кишу и јак вјетар

Ујутру и прије подне биће облачно уз слабу кишу или росуљу претежно на југу, а на планинама централних и источних предјела уз сусњежицу, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Током дана облачно уз слабу до умјерену кишу у већини предјела, на југу уз мало обилније падавине, а увече понегдје на висини уз сусњежицу.

У току ноћи на уторак очекује се престанак падавина у сјеверним предјелима, док ће на југу наставити да пада киша.

Дуваће јак вјетар са олујним, понегдје и орканским ударима јужног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Промјена струјања на југозападно условиће брз пораст температуре која ће бити од три до осам, на планинама од један, а на крајњем сјевероистоку и југу око 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха јутрос у 8.00 часова: Чемерно минус један степен Целзијусов, Хан Пијесак, Бањалука и Добој нула, Бијељина један, Соколац и Сребреница два, а Билећа четири степена Целзијусова.

Снијега јутрос има на Хан Пијеску 39 центиметара, Чемерну, Калиновику 30, Сокоцу 20, у Гацком 15, Мраковици 11, Мркоњић Граду, Дринићу и Рудом четири, а у Шипову и Рибнику три центиметра. 

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар