Божићна честитка из Нотр Дама у новом руху

Први пут од пожара у којем је готово уништена, паришка катедрала Нотр Дам била је домаћин концерта хора за Бадње вече, који се сваке године традиционално одржава.

Свијет 27.12.2020 | 17:07
Божићна честитка из Нотр Дама у новом руху

Концерт је у катедрали снимљен раније током мјесеца, а емитован је на француској телевизији. Чланови хора носили су заштитне кациге и одијела, с обзиром на чињеницу да се катедрала још налази у процесу реконструкције, а публике није било. Хор је извео класична дјела Моцарта и Шуберта, као и нешто “лакши” репертоар, укључујући “Џингл белс”.

– Било је веома дирљиво, био је ово први пут да смо сви били у Нотр Даму од пожара, тако да је моменат био јако емотиван – рекао је виолончелиста Готје Каписон у интервјуу за телевизију Франсинфо.

Катедралу изграђену у 13. веку априла 2019. године захватио је пожар, који је уништио кров и торањ. Француски предсједник Емануел Макрон обећао је да ће катедрала бити реконструисана у року од пет година, али је до сада већина радова била усмјерена на побољшање безбједности у објекту, укључујући рашчишћавање токсичног олова са крова и торња који се истопио у пожару. Чувена туристичка атракција затворена је за јавност и даље.

(Блиц)

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Симболика

27.12.2020 19:02

Та црква симбол крста је горила због великог зла које крстови наносе муслиманима. Божија казна, ако ћемо гледати са те стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.12.2020 19:47

Земљаче, зло наносе Људи једни другима, за то имају неку матријалну корист, све остало је" млаћење празне сламе". Да се пита Бога , Планета Земља и Људи на њој неби постојали. Ми смо чак пријетња за остатак свемира.

Name

зивбих

28.12.2020 07:16

Како романтицно,ко би рекао да су овакви људи побили десетине милиона људи у другом св. рату...

ОДГОВОРИТЕ